5 reguli budiste pentru a-ți găsi pacea interioară

5 reguli budiste pentru a-ți găsi pacea interioară

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 January 2021 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Budiștii cred că o persoană poate deveni fericită doar după ce a atins pacea interioară. Și pacea interioară, potrivit lor, este posibilă, cu condiția să se respecte câteva reguli simple care sunt direct legate de bunăstare.

Cele cinci reguli de bunăstare sunt concepute pentru a vă ajuta să evitați sau să scăpați de aceste cinci otrăvuri. Și atâta timp cât te otrăvesc din interior, emoțiile pe care le evocă îți vor murdări esența. Eforturile lor vizează să vă jefuiască fericirea și bunăstarea. Prin urmare, dacă te străduiești să obții pacea interioară, atunci trebuie să urmezi regulile enumerate mai jos.

„Locul tău este aici, iar timpul este acum” – Buddha.

1. Scapă de ură

Ura este o emoție dificilă și serioasă. Se compune din furie, respingere, resentimente și dezgust. În consecință, acesta este un sentiment foarte agresiv care vă afectează întreaga viziune asupra lumii. Și atâta timp cât inima ta este plină de ură, nu vei fi fericit.

De aceea, budiștii includ eliberarea urii din inimă în lista lor de cinci reguli ale vieții. Acest lucru este evident mult mai ușor de spus decât de făcut. Pentru a elimina complet această emoție negativă, aveți nevoie de empatie.

Înseamnă să privim lucrurile dintr-un punct de vedere compasional. Dacă urăști pe cineva, încearcă să înțelegi acțiunile greșite și limitările acelei persoane. A fi plin de compasiune față de alte persoane te poate ajuta să-i ierți și să scapi de ură.

2. Scapă de grijile tale

Apariția grijilor este asociată cu anticiparea cu frică a viitorului. Cu alte cuvinte, reprezintă așteptarea că în viitor se va întâmpla ceva neplăcut care poate provoca suferință și disconfort. Sursa gândului nu este în mintea rațională.

Cel mai bun mod de a-ți elibera mintea de griji este să fii prezent. În loc să vă gândiți la ce s-ar putea întâmpla, fiți aici și acum, profitați la maximum de ceea ce aveți deja. În acest fel, nu numai că vei scăpa de anxietate, dar veți crește și încrederea în sine.

3. Eliberează-ți spiritul de aroganță

Unul dintre cele mai paradoxale aspecte ale arogantei este că te face vulnerabil. Dacă crezi că ești mai bun decât ceilalți oameni, atunci ești supărat pe tine însuți pentru cele mai mici greșeli. Este mult mai ușor să te împaci cu eșecul.

Luându-te prea în serios, îți creezi doar probleme. Însă toate acestea pot fi evitate cu ajutorul modestiei și realizării faptului că viața nu este suficient de lungă pentru a avea timp să înveți totul în lume și să îți atingi toate obiectivele. Viața pare mult mai ușoară fără aroganță.

4. Învață să oferi

Budiștii subliniază importanța generozității. Capacitatea de a oferi indică faptul că o persoană are putere personală. Când dai ceva dintr-o inimă pură, te face mai puternic. Devii o persoană mai bună, ceea ce duce la creșterea nivelului de bunăstare. Bunăstarea este fructul pe care îl culegi pentru tine și pentru cei din jur.

5. Bucurați-vă mai mult și așteptați mai puțin

O altă regulă importantă a bunăstării este capacitatea de a accepta orice experiență de viață. Fiecare persoană pe care o întâlnești pe parcurs și fiecare situație în care te afli, poartă un dar valoros. Singura problemă este că nu suntem întotdeauna capabili să observăm acest dar.

În loc să vă plângeți de ceea ce vi se întâmplă, vedeți-l ca pe o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a vă îmbunătăți starea de bine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!