5 proprietăți incredibile ale ceaiului de ghimbir

5 proprietăți incredibile ale ceaiului de ghimbir

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Pe lângă gustul său specific, culturile orientale au început să folosească ghimbirul cu mii de ani în urmă pentru a trata o varietate de afecțiuni și tulburări ale organismului. În acest articol vom vorbi despre proprietățile incredibile ale ceaiului de ghimbir.

Ați consumat vreodată ghimbir?

Ghimbirul se deosebește de alte condimente datorită aromei sale bogate și gustului ușor înțepător. Cu mulți ani în urmă, ghimbirul era considerat o plantă exotică și nu era ușor de găsit la noi. Astăzi, această plantă se găsește aproape în toate marketurile de la noi și este adesea recomandată pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Ghimbirul a începu să devină mai cunoscut printre oameni datorită medicinei chineze. Chinezii sunt primii care au descoperit că printre principalele proprietăți ale ghimbirului se numără capacitatea de a stimula digestia și de a îmbunătăți funcția pancreatică.

De asemenea, ghimbirul tratează eficient bolile respiratorii, inclusiv gripa și curgerea nasului. În plus, ghimbirul acționează ca un calmant natural, deoarece are capacitatea de a calma durerea.

Rădăcina de ghimbir este bogată în vitaminele C și B6, precum și potasiu, astfel încât ajută la tratarea rapidă a bolilor și are proprietăți antioxidante puternice.

Cum se poate consuma ghimbirul:

În primul rând, ghimbirul este utilizat pe scară largă în gătit. Acesta este de cele mai multe ori adăugat la salate, sosuri, produse de patiserie, deserturi și multe alte feluri de mâncare. Mai mult, un număr mare de băuturi, inclusiv sucuri, ceaiuri și siropuri, pot fi preparate cu ajutorul rădăcinii de ghimbir. Dacă îți place gustul înțepător al ghimbirului, îl poți consuma în formă rasă.

Ghimbirul este folosit și în produse cosmetice:

În ziua de azi, în supermarketuri, se găsesc o mulțime de șampoane, creme și loțiuni pe bază de ghimbir. Această plantă este adesea folosită ca o componentă majoră în remediile care tratează problemele pielii (de exemplu, creme anticelulitice).

Proprietățile incredibile ale ceaiului de ghimbir:

1. Accelerează activitatea metabolismul

În primul rând, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale termogene. De aceea este eficient pentru accelerarea metabolismului și arderea excesului de grăsime la persoanele obeze.

2. Îmbunătățește digestia

Deoarece rădăcina de ghimbir este bogată în fibre, ea are capacitatea de a îmbunătăți funcția intestinală. Mai mult, ghimbirul ajută organismul să absoarbă mai mulți nutrienți din alte alimente. Ceaiul de ghimbir favorizează excreția de toxine, prevenind astfel dezvoltarea balonării și a constipației.

3. Este un antioxidant excelent

Am menționat deja că ghimbirul este o sursă naturală de vitamine și minerale esențiale. Datorită proprietăților sale antioxidante, ceaiul de ghimbir îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular și previne îngustarea și înfundarea arterelor. Astfel, ghimbirul este foarte eficient pentru îmbunătățirea fluxului sanguin.

În cosmetologie, ceaiul de ghimbir este adesea folosit pentru a combate mătreața, precum și pentru a hidrata corpul și a preveni uscarea părului. În plus, produsele pe bază de ghimbir stimulează creșterea părului și previn căderea părului.

4. Reglează nivelul colesterolului din organism

Ceaiul de ghimbir are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău de pe pereții arterelor. Țineți minte că colesterolul crescut în sânge poate duce la cheaguri de sânge în artere și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

5. Este un puternic antiinflamator

Datorită proprietăților sale miraculoase, ceaiul de ghimbir are capacitatea de a ameliora durerile neplăcute. Experții recomandă să beți acest ceai dacă observați următoarele simptome:

  • Dureri articulare
  • Dureri musculare
  • Reumatism
  • Artrită

Cum se prepară ceaiul de ghimbir?

Pentru început, veți avea nevoie de 4 pahare de apă (1 litru) și 4 linguri rădăcină de ghimbir tocată sau rasă (40 g). Puneți apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugați ghimbirul. Fierbeți ceaiul timp de 10 minute, apoi luați-l de pe foc și strecurați-l.

Puteți consuma ceaiul de ghimbir atât rece, cât și fierbinte. Dacă doriți, puteți îndulci ceaiul cu miere sau ștevie. Ceaiul de ghimbir poate fi asezonat cu diferite lucruri, inclusiv scorțișoară, cardamom și suc de lămâie.

Contraindicații:

Singurul dezavantaj al ghimbirului este capacitatea sa de a crește temperatura corpului. De aceea ghimbirul nu este recomandat următoarelor persoane:

  • Celor care au febră;
  • Femeilor gravide;
  • Copiilor;
  • Persoanelor cu hipertensiune arterială, în special cele care iau aspirină pentru a scădea tensiunea arterială, deoarece ghimbirul nu va face decât să agraveze situația.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!