5 obiceiuri prin care o persoană atrage sărăcia

5 obiceiuri prin care o persoană atrage sărăcia

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Situația financiară a tuturor depinde de stilul lor de viață și de comportamentul cu banii. Adesea, persoanele cu același venit au niveluri de viață complet diferite. Unii, prin economii și planificarea bugetară, înmulțesc banii. Iar alții nu au destui bani ca să trăiască.

1. Te plângi mereu că nu ai bani

Unii oameni tind să se gândească adesea la lipsa banilor și să repete acest lucru prietenilor și familiei. După un astfel de comportament, se dezvoltă meschinătatea, iar oamenii încep să creadă că vor trăi mereu în sărăcie, explică psihologii.

2. Satisfacerea nevoilor de moment

Majoritatea oamenilor sunt predispuși să cheltuiască fără minte banii pe ceva ce va aduce plăcere pentru o perioadă scurtă de timp. Aceștia cheltuiesc banii pe cafea, bere, țigări, dulciuri.

3. Achiziții spontane

Achizițiile neprogramate cheltuiesc de obicei cu o treime mai mult decât achizițiile săptămânale planificate. Adesea, promoțiile și reducerile îi împing pe oameni să facă o achiziție spontană.

„Achiziționarea de lucruri care nu sunt esențiale este deosebit de dăunătoare pentru bugetul familiei. De exemplu, pleci la supermarket pentru a cumpăra anumite produse, dar pe lângă ele mai adaugi și diferite produse care crezi că îți va folosi la un moment dat.”

4. Lipsa unui plan de viață

Nimeni nu poate economisi banii la fel. Ar trebui să vă stabiliți un obiectiv final – achiziționarea unei case sau mașini în viitor, petrecerea unei vacanțe în străinătate, schimbarea echipamentului acasă sau începerea unei afaceri.

„Este important să ai un plan financiar. Cu toate acestea, nu poate exista un plan financiar personal fără a evidenția prioritățile vieții. Prin urmare, oamenii care nu au obiective clare trăiesc de obicei o zi, cheltuiesc tot ce au câștigat și nu încearcă să găsească surse suplimentare de venit. Din păcate, așa fac majoritatea. O persoană nu va deveni niciodată bogată fără un plan, cu venituri medii “.

Planul financiar ar trebui să includă atât achiziții mari, economii, cât și mici activități zilnice, crede specialistul. Potrivit acestuia, persoanele care trăiesc pe baza unui plan financiar economisesc 20-25% din veniturile lor.

„Imprevizibilitatea, chiar și în costuri minime, este întotdeauna calea către sărăcie”.

5. Cumpărarea produselor de firmă

Majoritatea oamenilor, cu venituri foarte modeste, încearcă să cumpere obiecte și îmbrăcăminte de la mărci renumite.

Aceasta este filosofia săracilor. Încearcă să se apropie de viața oamenilor bogați prin achiziționarea unui telefon de top care costă cam 3-4 salarii minime. Mai mult, acest lucru se aplică majorității achizițiilor. Unii oameni cumpără un BMW vechi de 10 ani în loc de un Vw, Dacia, Skoda, Reno mai nou pentru că arată mai cool. Și apoi jumătate din salariu este dat trimestrial pentru repararea mașinii respective “.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!