5 obiceiuri care îmbunătățesc funcția creierului conform științei

5 obiceiuri care îmbunătățesc funcția creierului conform științei

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in PersonalitatePsihologieSanatateSfaturiViata

În societatea noastră mereu conectată, tot mai mulți oameni suferă de supraîncărcare de informații și epuizare emoțională. Mulți dintre noi ajung la concluzia că avem nevoie de o vacanță sau de odihnă atunci când, în realitate, nu avem suficientă stimulare a activității creierului.

Potrivit cercetărilor doctorului Chapman, semnele care indică o încetinire a activității creierului sunt sentimente regulate de oboseală mentală și epuizare a rezervelor de energie mentală. Acest lucru, la rândul său, duce la pierderi de memorie, dificultăți în luarea deciziilor, simțirea copleșită de informații și incapacitatea de a planifica și genera soluții bune. De regulă, toate aceste simptome sunt reversibile.

Dr. Chapman ne învață cum putem ajuta creierul la evitarea obiceiurilor toxice, precum și la luarea unei decizii conștiente de a duce o viață mai benefică creierului.

În plus față de activitatea fizică regulată, Chapman recomandă adăugarea următoarelor activități la rutina zilnică:

1. Limitați multitasking-ul (concentrarea pe mai multe lucruri în același timp)

Multitasking-ul reduce productivitatea mentală, crește oboseala mentală și mărește nivelul de stres. Concentrarea pe mai multe lucruri în același timp limitează creierul și afectează negativ memoria.

Încercați să ignorați informațiile inutile, gândiți-vă doar la ceea ce este important.

Dr. Chapman spune că multitasking-ul este “la fel de toxic pentru creier ca fumatul pentru plămâni”. Uneori poate chiar perturba sistemul imunitar al organismului.

2. Dormi cât are nevoie corpul

Asigurați-vă că dormiți cel puțin 7-8 ore pe zi. Informațiile sunt procesate de creier la cel mai profund nivel de înțelegere în timpul somnului.

Dr. Chapman spune: „Fără un somn adecvat, anxietatea și stresul cresc. Somnul restabilește creierul, umplându-l cu energie și făcându-l mai productiv. “

3. Nu trece peste ceva ce nu ai înțeles

Antrenează-te pentru a înțelege cât mai multe despre ceea ce faci, precum și informații din sesiunile de instruire, articole, filme și cărți.

Discuția cu o altă persoană despre ceea ce s-a întâmplat (sau a ceea ce urmează să se întâmple în continuare) în cartea pe care o citiți sau în serialele pe care le urmăriți ajută la dezvoltarea unei gândiri mai profunde, în timp ce creează și întărește noi conexiuni neuronale în creier.

Chapman compară gândirea profundă cu „flotări și genuflexiuni pentru creier”.

4. Rămâi motivat

Un creier motivat este capabil să facă conexiunile neuronale mai rapide. Stabiliți ce vă place să faceți și învățați cât de mult puteți despre aceste lucruri.

Odată ce ați însușit un anumit aspect al activității curente, treceți la ceva mai complex.

5. Socializează pentru a-ți menține mintea limpede

Socializarea și menținerea prieteniei pot salva o persoană de declinul cognitiv. Dr. Chapman spune: „Unul dintre cele mai eficiente lucruri pentru a-ți menține creierul în lucru sunt relațiile cu alte persoane. Simțul comunității este unul dintre primii trei factori asociați cu menținerea sănătății normale a creierului pe măsură ce îmbătrânim. ”


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!