5 motive pentru care se formează pietrele la rinichi și 7 remedii de casă pentru a scăpa de acestea

5 motive pentru care se formează pietrele la rinichi și 7 remedii de casă pentru a scăpa de acestea

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pietrele la rinichi pot fi o problemă gravă de sănătate. Durerea cauzată de colica renală este adesea comparată ca intensitate cu nașterea. Din fericire, oamenii pot să o prevină cu ajutorul câtorva remedii naturiste care blochează producerea pietrelor la rinichi.

In acest articol vei găsi cele mai bune remedii casnice pentru a scăpa de pietrele la rinichi în mod natural. Vei obține rezultate destul de repede datorită proprietăților vindecătoare ale anumitor produse, plante și tratamente simple.

Ce sunt pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi sunt diferite. Dacă ai suferit deja de colici, este important să știi care sunt acestea, deoarece tratamentul este diferit în diferite cazuri.

  • acid oxalic: Ar trebui să consumați puțin calciu și acid oxalic.
  • acid fosforic : ca și în cazul acidului oxalic, evitați calciul și acidul oxalic.
  • acid uric: evitați să consumați alimente bogate în purine.

Acordați atenție acestor informații dacă știți ce tip de pietre la rinichi aveți sau predispoziție genetică.

Daca nu știi, evita toate aceste produse și încearcă tratamente naturiste.

Atenție la alimentele pe care le consumi:

Este important să consumați cu atenție cele mai dăunătoare alimente dacă sunteți predispus la pietre la rinichi:

  • lapte si produse lactate
  • zahăr
  • zaharoza
  • carne roșie
  • faină rafinată

Pentru a scăpa de pietrele la rinichi, ar trebui să evitați sau să reduceți consumul acestor alimente. Există și alte alternative, precum sucuri de legume, pește, îndulcitori naturali sau făină de grâu.

Remedii naturiste pentru a scăpa de pietrele la rinichi

1. Sucuri alcaline

Pietrele la rinichi apar atunci când există un exces de acid în organism. Prin urmare, ar trebui să consumați câteva alimente alcaline pentru a echilibra nivelul pH-ului, precum și pentru a preveni apariția sau a scăpa de pietrele la rinichi.

Acest lucru se poate realiza rapid și eficient cu sucuri verzi. Puteți face aceste sucuri naturale acasă folosind următoarele ingrediente. Schimbați-le și amestecați-le așa cum doriți, pentru că toate vă sunt benefice:

  • frunze verzi (țelina, rucola, frunze de ridiche, frunze de sfecla etc.)
  • mere
  • castraveți
  • ghimbir
  • lămâie

2. Săruri de magneziu

Sărurile de magneziu sunt excelente pentru prevenirea și tratarea pietrelor la rinichi deoarece previn cristalizarea și reduc aciditatea.

Este, de asemenea, un mineral necesar pentru multe funcții vitale. Prin urmare, le puteți lua ca supliment obișnuit. Vă recomandăm în special carbonat de magneziu sau citrat de magneziu.

3. Vitamina C.

Vitamina C este un alt remediu care ar trebui să fie într-o dietă echilibrată.

Această vitamină previne, de asemenea, întărirea pietrelor și facilitează îndepărtarea lor treptată. Le puteți obține din alimente sau sub formă de pastile.

Iată câteva alimentele bogate în vitamina C:

  • cireșe
  • măceșe
  • citrice
  • pătrunjel
  • kiwi

4. Alune

Această nucă delicioasă este foarte benefică datorită unei proprietăți speciale: previne apariția pietrelor din cauza acidului uric. Sunt foarte bune ca preventiv pentru cei care suferă de acest tip de piatră.

Dacă doriți să mâncați această nucă în fiecare zi, puteți face pastă de alune și cacao. Spre deosebire de opțiunile cumpărate din magazin, le puteți găti fără lactate sau zahăr ca o alternativă foarte sănătoasă.

5. Apa

Apa este cea mai ușoară și eficientă metodă de a scăpa de pietrele la rinichi.

Pentru a preveni, trebuie băută în timpul meselor, mai ales dimineața pe stomacul gol. Cantitatea ideală este de 2 litri pe zi.

6. Coada-calului

Coada-calului este o plantă medicinală care are proprietăți diuretice puternice, care îmbunătățește funcția rinichilor și furnizează minerale. Este, de asemenea, un puternic agent antiinflamator.

O cană de ceai de cada calului vă poate ajută să tratați și să preveniți pietrele la rinichi.

7. Căldura aplicată în zona rinichilor

Puteți folosi căldura localizată pentru a preveni pietrele la rinichi și pentru a calma durerile de rinichi.

Folosește o sticlă cu apă caldă sau orice altă alternativă cu acest efect. Vei fi uimit de cât de relaxant este. Puteți face această procedură în fiecare seară înainte de culcare.

Aceste remedii sunt cu adevărat eficiente pentru a scăpa de pietrele la rinichi, dar este întotdeauna recomandabil să consultați un medic pentru a vă evalua cazul individual.

Top 5 produse care favorizează formarea pietrelor la rinichi

1. Cofeină

Consumul excesiv de cofeină duce la creșterea nivelului de calciu urinar. Excreția de calciu din organism are loc prin rinichi, ceea ce provoacă acumularea de calcinați în particule microscopice și duce la asocierea ulterioară a acestora în pietre insolubile.

Este important de reținut că, cofeina nu se găsește doar în cafea, ci și în ceaiuri și în multe băuturi carbogazoase. Cafeaua instant este foarte dăunătoare rinichilor, ar trebui exclusă complet din dietă.

2. Îndulcitori artificiali

Trebuie avut grijă cu băuturile carbogazoase, sucurile și deserturile din supermarketuri, precum și cu toate produsele etichetate „scăzut în calorii” și „dietetice”. De fapt, aceste alimente conțin mult zahăr și au multe efecte secundare, inclusiv contribuind la formarea pietrelor la rinichi.

3. Mâncarea sărată

Sarea este considerată un factor cheie în formarea pietrelor la rinichi. Prin reținerea lichidului în organism, provoacă dezvoltarea urolitiază. Restricțiile de consum se aplică nu numai sării ca produs separat, ci și produselor cu un conținut ridicat de această substanță. Precum: brânză, produse din soia, semifabricate, sosuri, conserve.

4. Carne roșie

Grăsimile și proteinele animale sunt bogate în purine și acid uric. De asemenea, aceste substanțe se găsesc în majoritatea leguminoaselor și a conservelor de pește. Abuzul de alimente care conțin purine crește probabilitatea problemelor renale. Persoanele predispuse la urolitiază trebuie să reducă consumul acestor alimente la 1-2 ori pe săptămână.

5. Acid oxalic și oxalați

Sursele de oxalați sunt boabele de cacao, pătrunjelul, rubarba, țelina, spanacul, măcrișul.

Consumul excesiv al acestor produse perturbă eliberarea normală a sărurilor din organism și, în consecință – apar pietrele la rinichi și vezica urinară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!