5 motive pentru care nu datorezi nimănui nicio explicație pentru viața ta

5 motive pentru care nu datorezi nimănui nicio explicație pentru viața ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieViata

Ai dreptul să faci orice dorești, chiar dacă prietenii și familia ta nu te înțeleg. Nu trebuie să-ți găsești scuze. Nu datorezi nimănui nimic.

Si de aceea:

1. Nu contează cine are „dreptate”. Este viața ta.

Desigur, poți primi un sfat, dar când vine vorba de viața și deciziile tale, atunci tu ești șeful. Alegerea este întotdeauna a ta. Dacă cineva încearcă să te convingă să iei o alegere diferită pe care, în mod normal, nu ți-o dorești, refuză. Nu trebuie să-ți construiești viața așa cum își doresc alții. Dacă cei dragi te respectă și te iubesc cu adevărat, te vor sprijini mereu.

2. Nu datorezi nimănui nimic.

De ce ar conta pentru ei modul în care tu îți trăiești viața? Tratează-i cu respect dar nu îi lăsa să intervină în viața ta și în deciziile pe care le iei. Pentru că tu vei suporta consecințele, nu ei.

3. De ce au întotdeauna alții dreptate?

Când cineva încearcă să-ți spună cum să-ți trăiești viața, întreabă-te: de unde știu ei ce-i mai bine pentru mine?

De obicei lumea din jur vrea sa te învețe cum să-ți trăiești ,,corect” viața , dar tu îți cunoști cel mai bine personalitatea și modul de trai caracteristic acesteia.

4. Problemele din trecut te vor face să te interiorizezi.

Chiar dacă îți dorești, eziți să faci unele lucruri de teama criticilor. Nu lăsa pe nimeni să-ți afecteze libertatea de exprimare pentru că vei ajunge să te închizi în tine. Cel mai bine este sa faci ce îți place și să nu te afecteze părerea oamenilor din jur.

5. Comunicarea este bună până la un punct

Desigur, comunicarea este fundamentul relațiilor sănătoase cu cei din jur. Dar ține minte că nu trebuie să dai explicații nimănui dacă nu vrei.

Nevoia de o explicație vine din lipsa de încredere. Dacă o persoană are încredere în tine, atunci nu are de ce să-ți ceară explicații.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!