5 motive pentru care creierul nostru este unic

5 motive pentru care creierul nostru este unic

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatate

Creierul uman este mai puternic decât credeam. El poate fi învățat și pus să funcționeze diferit. Și acesta, la rândul său, determină cum va fi viața noastră.

5 motive pentru care creierul nostru este unic:

1. Creierul nu face diferența între realitate și imaginație

Creierul reacționează în mod egal la orice te gândești, pentru el nu există nicio diferență între realitatea obiectivă și imaginațiile tale. Din acest motiv, este posibil să pățești așa-numitul efect placebo. Dacă creierul tău crede că iei un medicament farmaceutic, atunci acesta acționează în consecință. Cineva a luat un placebo, crezând că este aspirină, iar creierul a instruit corpul să scadă temperatura corpului.

Efectul nocebo funcționează în același mod, dar în direcția opusă. Dacă un hipocondriac urmărește știrile de seară și aude despre apariția unei noi boli, atunci poate începe chiar să simtă fizic simptomele acesteia.

Vestea bună este că, dacă privești lumea cu ochelari de culoare roz, probabil că te simți fericit mai des datorită nivelurilor anormal de ridicate de serotonină (hormonul bucuriei) din sângele tău. Orice gând constructiv sau vis despre un viitor luminos îți poate îmbunătăți starea fizică chiar aici și acum.

2. Lucrurile în care credeți cel mai mult, vor apărea cel mai des în viața voastră

De exemplu, dacă cumpărați o mașină nouă, veți începe să observați mașini de acest brand mai des în oraș. Motivul este că, după ce ați cumpărat-o, vă gândiți la mașina dvs. mai des decât vă gândeați până acum.

Mai este ceva. Ați observat vreodată că oamenii se grupează destul de repede după interese? Oamenii pozitivi sunt mai predispuși să fie prieteni cu aceeași oameni pozitivi și cei răutăcioși cu cei negativi, nu? Aceasta nu este o coincidență.

De ce este important să știți acest lucru? Pentru că puteți ieși din orice situație stresantă doar prin schimbarea modului de gândire. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, începe prin a-ți schimba tiparele de gândire.

3. De cele mai multe ori, creierul tău este pe pilot automat

În medie, creierul uman generează 60 de mii de gânduri pe zi. Dar peste 40 de mii dintre ele vor fi aceleași gânduri pe care le-ai avut ieri în cap. Acesta este motivul pentru care este atât de ușor să te strecori într-un șir al percepțiilor negative asupra vieții. Și de aceea trebuie să schimbăm adesea mediul familiar cu unul necunoscut pentru a ne „curăța” creierul.

Gândurile negative ne creează stres și anxietate, chiar dacă nu există un motiv real. Și într-adevăr ne distrug sistemul imunitar, care este forțat să reacționeze la acestea (vezi punctul numărul 1). Antrenați-vă creierul. Puneți-l să înregistreze gândurile pozitive mai des. Cu cât încercați mai mult, cu atât va fi mai rapid și mai ușor.

Să vă raportați la viață în mod conștient înseamnă să încercați să aveți sub control toate aceste procese inconștiente. Scopul final al practicii este să vă asigurați că majoritatea gândurilor implicite sunt pozitive.

4. Oprirea periodică este vitală

Uneori, se întâmplă să vă înecați în miile de gânduri negative, care vă blochează mintea pe tot parcursul zilei. Prin urmare, trebuie să învățați să vă eliberați mintea de gânduri din când în când. Acest lucru vă va oferi un pic de timp pentru a stabili prioritățile, vă va face mai sănătos și mai fericit.

O modalitate bună de a vă oferi creierului puțină odihnă este socializarea cu cineva drag. Când toată lumea are ocazia să vorbească despre anumite probleme și toată lumea ascultă cu atenție. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă pregătiți puțin.

5. Puteți face gândurile să devină realitate

Când te concentrezi pe un fel de activitate mentală, creierul tău generează în mod activ noi conexiuni neuronale în acel moment. Biologii numesc acest proces neuroplasticitate. Iată cum funcționează: Dacă crezi că nu ești capabil să slăbești, atunci cu timpul vei crede asta din ce în ce mai mult. Dar dacă înlocuiești această credință subconștientă cu gândul: „Sunt într-o formă fizică excelentă”, atunci creierul tău va construi noi conexiuni neuronale de fiecare dată. Vei începe să observi din ce în ce mai multe noi posibilități care îți vor permite să transformi această mentalitate subconștientă într-o nouă realitate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!