Image

5 motive pentru a nu dormiți pe partea dreaptă, mai ales dacă aveți aceste condiții

Publicat de Patricia Esca pe 4 January 2021 in SanatateSfaturi

Majoritatea dintre noi dormim aproximativ 8 ore pe zi. Aceasta înseamnă că dormim o treime din viața noastră. Poziția în care dormim poate avea un impact mare asupra odihnei noastre, precum și asupra sănătății noastre.

De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă

Somnul este foarte important pentru bunăstarea noastră, așa că dacă ai tendința de a dormi prost, nu numai că te vei simți obosit, dar întregul tău corp se poate dezechilibra, ceea ce va cauza probleme de sănătate dificile.

După un studiu recent al Journal of Clinical Gastroenterology, am aflat, de asemenea, că nu contează atât somnul, cât modul în care dormim.

Cercetările arată, în special, că poziția noastră de somn poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Iar dormitul pe partea dreaptă nu este poziția corectă.

1. Nociv pentru inimă

Dormitul pe partea stângă ajută sângele să circule în tot corpul. Acest lucru se datorează faptului că arterele sunt în stânga. Când dormim pe partea dreaptă, sângele trebuie să pompeze mai întâi arterele. Însă, dacă dormi pe partea stângă, arterele permit să treacă mai mult sânge și, ca urmare, circulația sângelui se îmbunătățește.

Citeste si  Principalele greșeli pe care le facem atunci când ne luăm tensiunea

2. Încetinește digestia

Când dormim pe partea dreaptă, acizii stomacului pot pătrunde mai ușor în esofag, ceea ce provoacă în cele din urmă arsuri la stomac. Prin urmare, dacă aveți probleme digestive, este important să dormiți pe partea stângă, astfel încât acizii stomacului să nu irite mucoasa esofagului.

3. Încetinește fluxul limfatic

Cercetările arată că dormitul pe partea stângă este, de asemenea, mai bun pentru activarea sistemului limfatic.

Sistemul limfatic transportă substanțe nutritive importante și, de asemenea, aduce o contribuție tangibilă la curățarea corpului prin eliminarea substanțelor inutile.

4. Nu se adaptează corect anatomiei noastre

Atât stomacul, cât și pancreasul se află pe partea stângă a corpului. Prin urmare, corpul trebuie să lucreze mai mult dacă dormim pe partea dreaptă.

5. Presiunea asupra splinei

Splina este, de asemenea, în partea stângă a corpului. Slujba splinei este de a ne curăța sângele. Toxinele sunt transportate prin sistemul limfatic către splină, care o poate elimina mai repede. Dormitul pe partea stângă ajută splina să funcționeze mai eficient.

Citeste si  Debbie Shapiro: Toate gândurile negative se vor reflecta în corpul vostru

Cu excepția cazului în care aveți o problemă de sănătate care vă împiedică să vă odihniți pe partea stângă, ar trebui să vă schimbați poziția în care dormiți, nu doar ca să vă odihniți mai bine, ci și pentru a ajuta corpul să lucreze în echilibru.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!