Majoritatea dintre noi dormim aproximativ 8 ore pe zi. Aceasta înseamnă că dormim o treime din viața noastră. Poziția în care dormim poate avea un impact mare asupra odihnei noastre, precum și asupra sănătății noastre.
De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă
Somnul este foarte important pentru bunăstarea noastră, așa că dacă ai tendința de a dormi prost, nu numai că te vei simți obosit, dar întregul tău corp se poate dezechilibra, ceea ce va cauza probleme de sănătate dificile.
După un studiu recent al Journal of Clinical Gastroenterology, am aflat, de asemenea, că nu contează atât somnul, cât modul în care dormim.
Cercetările arată, în special, că poziția noastră de somn poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Iar dormitul pe partea dreaptă nu este poziția corectă.
1. Nociv pentru inimă
Dormitul pe partea stângă ajută sângele să circule în tot corpul. Acest lucru se datorează faptului că arterele sunt în stânga. Când dormim pe partea dreaptă, sângele trebuie să pompeze mai întâi arterele. Însă, dacă dormi pe partea stângă, arterele permit să treacă mai mult sânge și, ca urmare, circulația sângelui se îmbunătățește.
2. Încetinește digestia
Când dormim pe partea dreaptă, acizii stomacului pot pătrunde mai ușor în esofag, ceea ce provoacă în cele din urmă arsuri la stomac. Prin urmare, dacă aveți probleme digestive, este important să dormiți pe partea stângă, astfel încât acizii stomacului să nu irite mucoasa esofagului.
3. Încetinește fluxul limfatic
Cercetările arată că dormitul pe partea stângă este, de asemenea, mai bun pentru activarea sistemului limfatic.
Sistemul limfatic transportă substanțe nutritive importante și, de asemenea, aduce o contribuție tangibilă la curățarea corpului prin eliminarea substanțelor inutile.
4. Nu se adaptează corect anatomiei noastre
Atât stomacul, cât și pancreasul se află pe partea stângă a corpului. Prin urmare, corpul trebuie să lucreze mai mult dacă dormim pe partea dreaptă.
5. Presiunea asupra splinei
Splina este, de asemenea, în partea stângă a corpului. Slujba splinei este de a ne curăța sângele. Toxinele sunt transportate prin sistemul limfatic către splină, care o poate elimina mai repede. Dormitul pe partea stângă ajută splina să funcționeze mai eficient.
Cu excepția cazului în care aveți o problemă de sănătate care vă împiedică să vă odihniți pe partea stângă, ar trebui să vă schimbați poziția în care dormiți, nu doar ca să vă odihniți mai bine, ci și pentru a ajuta corpul să lucreze în echilibru.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.