5 motive pentru a nu dormi pe partea dreaptă, mai ales dacă aveți astfel de boli

5 motive pentru a nu dormi pe partea dreaptă, mai ales dacă aveți astfel de boli

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2021 in SanatateSfaturi

Majoritatea dintre noi dormim aproximativ 8 ore pe zi. Aceasta înseamnă că dormim o treime din viața noastră. Poziția în care dormim poate afecta foarte mult odihna și sănătatea noastră.

De ce să nu dormi pe partea dreaptă

Somnul este foarte important pentru bunăstarea noastră, așa că dacă aveți tendința de a dormi rău, nu numai că vă veți simți obosit, dar întregul corp vă poate dezechilibra, ceea ce va cauza probleme complexe de sănătate.

După un studiu recent realizat de Journal of Clinical Gastroenterology, am aflat, de asemenea, că nu contează atât somnul, cât modul în care dormim.

Cercetările, în special, arată că poziția noastră în timpul somnului poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Iar dormitul pe partea dreaptă nu este poziția corectă.

1. Nociv pentru inimă

Somnul pe partea stângă ajută corpul să distribuie sângele în tot corpul. Acest lucru se datorează faptului că arterele sunt în stânga. Când dormim pe partea dreaptă, sângele trebuie să pompeze mai întâi arterele. Cu toate acestea, dacă dormiți pe partea stângă, arterele sunt mai active în fluxul sanguin și, ca urmare, circulația sângelui se îmbunătățește.

2. Încetinește digestia

Când dormim pe partea dreaptă, acizii stomacului intră mai ușor în esofag, ceea ce provoacă în cele din urmă arsuri la stomac. Prin urmare, dacă aveți probleme digestive, este important să dormiți pe partea stângă, astfel încât acizii stomacului să nu irite peretele esofagian.

3. Încetinește fluxul limfatic

Cercetările arată că dormitul pe partea stângă este, de asemenea, mai bun pentru activarea sistemului limfatic.

Sistemul limfatic transportă substanțe nutritive importante și, de asemenea, aduce o contribuție semnificativă la curățarea organismului prin eliminarea substanțelor inutile.

4. Nu corespunde anatomiei

În partea stângă a unei persoane se află stomacul, pancreasul și inima. Prin urmare, când dormi pe partea dreaptă, organele trebuie să lucreze mai mult, iar dacă dormi ăpe partea din stânga – se odihnesc mai mult.

5. Presiunea asupra splinei

Splina este, de asemenea, în partea stângă a corpului. Sarcina splinei este de a ne curăța sângele. Toxinele sunt transportate prin sistemul limfatic către splină, care o poate elimina mai repede. Dormitul pe partea stângă ajută splina să funcționeze mai eficient.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!