5 moduri prin care poți învăța să-ți asculți sufletul – tehnici simple și eficiente

5 moduri prin care poți învăța să-ți asculți sufletul – tehnici simple și eficiente

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 September 2023 in De SufletSpiritualitate

Cei mai mulți, probabil, ar spune că își ascultă sufletul. Dar sunteți siguri de asta? Chiar și dacă spuneți că da, nu înseamnă neapărat că este adevărat. Vocea sufletului nostru este acoperită de constrângerile sociale, de fricile noastre, de stereotipuri și de adevăruri false impuse nouă.

Ce putem face în această situație?

Iată 5 modalități care vă pot ajuta să curățați canalele de percepție externă și să înțelegeți ce își dorește cu adevărat sufletul vostru și încotro vă îndrumă el.

1. Fiți atenți la semnele din jurul vostru

Expresiile de pe un afiș publicitar, cuvintele aleatorii ale unui trecător, nu adresate vouă, dar auzite de voi, numerele de mașini cu cifre identice sau inimile desenate pe spuma cafelei și făcute din nori – toate acestea vă pot ajuta să înțelegeți în ce direcție să mergeți.

Voi trebuie doar să puneți întrebări și să fiți deschiși și pregătiți pentru răspunsuri.

2. Fiți atenți la vise

Vedem și înțelegem multe în vis, dar când ne trezim, toate acestea dispar rapid și se risipesc.

Obișnuiți-vă să aveți mereu un caiet și un pix pe noptieră și să notați tot ceea ce vă amintiți din vise imediat după trezire.

După câteva săptămâni de practică regulată, veți începe să înțelegeți ce vă spune subconștientul, ce semnalează și la ce face referire.

3. Trebuie să înțelegeți că voi alegeți cum trăiți

Corpul nostru este avatarul nostru în această lume.

Ați văzut filmul cu acest nume al lui James Cameron? Imaginați-vă că acesta este avatarul pe care sufletul vostru îl primește, în care poate să sară, să alerge, să se urce în copaci și să îmbrățișeze pe cei dragi, să simtă iubirea, atașamentul, căldura, gustul mâncării preferate și mirosul unui copil – toate acestea sunt posibile doar în lumea noastră și în trupul uman.

Chiar dacă Pământul este un câmp extrem de distructiv, sufletul nu poate simți și lucra la fel de mult în altă parte. Filmul “Sufletul” a fost făcut de oameni care înțelegeau, deoarece este prezentat foarte clar și în detaliu.

Așadar, când corpul vostru începe să funcționeze în mod defectuos, ar trebui să vă gândiți la ce încearcă să vă spună.

  • Vă doare gâtul? Poate că încercați să țineți ceva secret?
  • Probleme cu stomacul sau intestinul? Poate că vă supără cineva sau aveți emoții?
  • Erupții sau acnee pe piele? Poate vreți să vă feriți de o anumită persoană?

Doar gândiți-vă, răspunsurile pot fi foarte neașteptate, dacă nu vă mințiți singuri.

4. Scrieți tot ce vă vine în minte

Dacă ați auzit de tehnica scrisului automat, ați înțeles deja despre ce vorbesc. Pentru cei care nu sunt la curent – vă voi explica.

Luați o foaie de hârtie și un pix și scrieți tot ce vă vine în minte timp de jumătate de oră. Absolut totul. Nu încercați să dați sens sau să construiți o poveste. Doar vărsați pe hârtie toate gândurile voastre.

Uneori, rezultatul vă poate ajuta să înțelegeți mai bine anumite aspecte ale vieții voastre.

5. Starea de minte liniștită

Uneori se numește meditație. Dar este important să o faceți fără nicio intervenție suplimentară, fără meditații preînregistrate și, cel mai bine, fără muzică. Pur și simplu creați liniștea absolută în mintea voastră și încercați să calmați toate gândurile și vocile interioare.

Încredințați-vă spațiului și permiteți fluxului de energie să vă umple din cap până în picioare și înapoi. Dacă în această stare vin la voi idei noi și proaspete – nu vă mirați. Este foarte bine și benefic.

Utilizați toate posibilitățile pentru a intra în contact cu sufletul vostru și nu veți regreta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!