5 moduri de a-ți face pisica fericită

5 moduri de a-ți face pisica fericită

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in CuriozitățiSfaturiSpiritualitate

Când ai o pisică acasă, te ajută să fii optimist cu privire la ziua următoare: te trezești cu fața blândă a unei pisici care cerșește mâncare și adormi cu un ghem de blană pufos la picioare. Ele știu să ne arate dragostea lor, dar noi? Ce facem pentru ca pisica să știe că o iubim?

Iată câteva moduri de a-ți face pisica fericită:

1. Petrece timp cu pisica ta

Suntem constant ocupați: muncă, prieteni, întâlniri, multe alte lucruri. Cu toate acestea, pentru o pisică, noi suntem principala ei sursă de bucurie, fericire și comunicare. Deci, fă-ți timp să o mângâi pe burtică, să-i dai gustări și să te joci cu ea.

2. Cumpără un stâlp de zgâriat

Felinele sunt mici prădătoare, iar instinctele lor de vânătoare se manifestă chiar și acasă, mai ales atunci când se aruncă asupra obiectelor necunoscute. Și uneori, din păcate, mobilierul pe care își ascut ghearele are cel mai mult de suferit. În sălbăticie, felinele zgârie adesea copacii pentru a-și menține ghearele ascuțite pentru a fi pregătite atunci când este timpul să se arunce asupra prăzii lor. Pentru a salva mobilierul și a face pisica fericită, cumpără un stâlp de zgâriat. În acest fel pisica își poate ascuți ghearele după plăcerea ei toată noaptea.

3. Oferă-i libertate

Este foarte important ca pisicile să aibă un spațiu în care să poată alerga și să sară. Prin urmare, dacă este posibil, nu îți ține pisica închisă între patru pereți: ia-o la plimbare pe lângă casă cu lesa sau, dacă ai o casă cu grădină, las-o să se plimbe pe afară. Nu îți închide pisica în casă las-o să se exprime.

4. Asigură-te că pisica este sănătoasă și că are o blană frumoasă

Pisicile, ca și oamenii, pot fi mai mult sau mai puțin predispuse la diferite boli. De asemenea, sunt susceptibile la paraziți precum purici, căpușe și viermi, care pot afecta și sănătatea umană. O vizită lunară la medicul veterinar și deparazitarea regulată vor asigura bunăstarea pisicii tale. În acest fel vei afla că pisica nu suferă de infecții și complicații ale acestora și se poate bucura de o sănătate bună. Nu uita și de spălat, îngrijit și periaj, iar pisica ta va arăta perfect.

5. Lasă pisica să guste diferite alimente

Noi, oamenii, iubim varietatea de alimente, dar uităm adesea că și animalele noastre de companie au nevoie de varietate și de obicei preferăm să cumpărăm aceleași tipuri de alimente pentru ei. Mâncarea uscată și conservele de carne în fiecare zi sunt plictisitoare. Schimbarea constantă a gusturilor îți va aduce pisica înapoi la curiozitate și poftă de viață. S-ar putea să te întrebi dacă pisicile observă diferența în realitate. Dovedit științific: da, ele chiar observă! În timp, consumând alimente monotone, încep să-și piardă pofta de mâncare. Astfel, încearcă să diversifici alimentația animalului tu de companie și vei vedea că un stomac fericit este egal cu o pisică fericită!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!