5 lucruri simple si adevarate pe care le invatam de la viata dar le intelegem prea tarziu…

5 lucruri simple si adevarate pe care le invatam de la viata dar le intelegem prea tarziu…

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2019 in Dezvoltare Personala

“La inceput noi construim obiceiurile, apoi obiceiurile ne construiesc pe noi.” – John Dryden

Este imposibil sa fii fericit, daca te compari cu cei din jur, ai un job ce nu iti aduce placere si esti obsedat de gresesile trecutului.

1. Perceptia noastra ne creaza realitatea

Modul in care interpretam ceea ce se petrece in jurul nostru ne influenteaza gandurile si actiunile. Gandeste-te, ce fel de realitate iti doresti: limitata sau deschisa? Esti fericit sau iti doresti altceva?

Toti intotdeauna si-au dorit mai mult. Tindem sa invatam si sa descoperim ceva nou, insa oricum multe lucruri nu le intelegem. intreaba-te: „Ce nu stiu? Ce vreau sa cunosc mai mult?”. si tine minte ca este normal sa gresesti. Fara sa gresesti este imposibil sa cresti.

2. Nimic nu este vesnic

Tot ce este bine se sfarseste. si raul la fel. Bucura-te atunci cand iti merge bine si savureaza fiecare moment. Iar atunci cand vin zilele negre – tine minte ca ele nu sunt vesnice. Din fiecare situatie sau problema putem sa invatam o lectie. Important e sa nu uitam ca nu este important doar destinatia, ci si drumul pana la ea.

3. Traieste in prezent

Petrecem prea mult timp, facandu-ne griji pentru ceea ce se va intampla in viitor sau amintindu-ne de ce s-a intamplat in trecut. Chiar daca iti faci griji pentru viitor si inveti lectiile trecutului, nu le permite sa te impiedice sa traiesti in prezent. Traieste momente, dar nu amintiri.

4. Fa ceea ce iubesti, iubeste ceea ce faci

Munca ne ocupa o mare parte din viata noastra. Daca suntem nemultumiti de cariera pe care o avem, aceasta nemultumire ne va afecta si celelalte sfere ale vietii. Din acest motiv, este foarte important sa faci ceea ce iti place.

Acest lucru se refera nu doar la jobul tau, dar si la tot ceea ce faci. Ce obiceiuri ai dori sa deprinzi? De ce vicii ai dori sa scapi? Nu uita, succesul – nu e doar un moment de celebrare. Succesul este rezultatul unor decizii si actiuni.

5. Trebuie sa depui mult efort pentru a fi fericit

Pentru a fi fericit trebuie sa porti responsabilitate pentru viata ta. Trebuie sa depui efort in dezvoltarea ta si sa nu devii o victima. Viata e un lung proces de munca asupra ta.

Comparandu-te cu altii, te distrugi pe sine. Cand vezi pe retelele de socializare poze frumoase si te gandesti ca doresti sa traiesti la fel, nu faci decat sa-ti daunezi. Invidia nu te va lasa sa fii recunoscator pentru ceea ce ai si nu te motiveaza sa muncesti asupra ta.

Iar de regula, impresiile pe care le avem despre vieti straine sunt gresite. Chiar daca cineva traieste o viata de vis, concentreaza-te asupra drumului tau si a propriei personalitati.

Iată, în cele ce urmează, opt citate despre frumuseţea vieţii, aparţinând unor personalităţi prestigioase, care ne îndeamnă să trăim cât mai intens cu putinţă, temerari şi dornici să aducem cât mai multă lumină sufletească în jurul nostru.

1. Albert Einstein: „Ne-am obişnuit să credem că anumite lucruri sunt imposibil de realizat. Până ce vine unul care nu ştie asta şi le realizează”;

2. Mahatma Gandhi: „Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci”;

3. Robert Kiyosaki: „Uneori ai succes… iar alteori înveţi”;

4. Warren Buffet: „Cel care stă la umbră astăzi, o face pentru că a plantat un copac cu mult timp în urmă”;

5. Nicolae Iorga: „Există succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă”;

6. William Shakespeare: „Înfrânge-ţi durerea, fii vesel de se poate, căci tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte”;

7. Woody Allen: „Viitorul mă interesează foarte mult. Este locul unde am de gând să-mi petrec următorii ani de viaţă”;

8. George Shultz: „Din minutul în care vorbești despre ce vei face dacă vei pierde, ai și pierdut”.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!