5 lucruri care nu ar trebui spuse nici măcar celor mai apropiați

5 lucruri care nu ar trebui spuse nici măcar celor mai apropiați

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePsihologieRelatiiSfaturi

Uneori nu este bine să îți deschizi sufletul nici în fața celor mai apropiate persoane. Trebuie să existe o limită în orice convorbire pe care să n-o depășești.

Iată 5 lucruri care nu ar trebui spuse nici măcar celor apropiați:

1. Secretele altora

Dacă ți-a fost încredințat un secret, trebuie să-l păstrezi ca pe ochii din cap și să nu spui nimănui despre el. Persoana respectivă a ales să îți împărtășească secretul pentru că a avut încredere în tine, nu este bine să dezvălui secretele și abuzezi de încrederea altor persoane.

Chiar dacă ți se cere foarte mult să spui și ești manipulat în acest sens, trebuie să ți secretele pentru tine. A dezvălui secretele altor persoane este foarte ticălos și nu ar trebui să faci asta, chiar dacă o persoană apropiată îți cere, fii mai presus de atât.

2. Detalii despre planuri, idei de afaceri, inițiative 

Uneori, dacă împărtășești detaliile unui plan de viitor, acest lucru poate pune în pericol continuarea acestuia. Chiar și printre persoanele apropiate pot exista hoți de idei, invidioși și oameni care îți transmit energie negativă și îți aduc ghinion. Aceștia vă vor bloca pur și simplu calea spre succes cu pesimismul lor sau pur și simplu vă vor folosi ideea înainte de a o putea pune în aplicare.

3. Detaliile despre munca, inclusiv cele referitoare la secretele profesionale

Nu uita de acest fenomen numit etica profesională, mai ales dacă ești medic, profesor, polițist, lucrezi la securitate etc. Detaliile lucrurilor pe care le auzi la serviciu nu ar trebui să fie aduse în discuție în afara locului de muncă.

Pentru unele detalii, poți fi chiar pedepsit. De exemplu, nu ai voie să divulgi situația medicală a unui pacient decât dacă își dă acordul, dar dacă starea nu îi permite să vorbească, atunci numai rudele apropiate au dreptul să afle. Explică rudelor curioase că nu ai dreptul să vorbești despre afacerile tale cu persoane care nu au legătură cu ele.

4. Detalii despre viața de familie, cât de frumoasă este

Fericirea iubește tăcerea. Așadar, dacă ești fericit nu ar trebui să vorbești despre asta sau, mai rău, să te lauzi. Dacă ai un soț iubitor, copii ascultători și prosperitate deplină, bucură-te doar tu, fără a atrage atenția oamenilor din jur.

5. Detaliile certurilor tale 

Oamenii care nu sunt implicați în certurile respective nu ar trebui să știe detalii despre ele. Lasă detaliile despre ceea ce s-a întâmplat între tine și persoana implicată, poate mai târziu o să vă împăcați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!