5 lucruri care atrag doar probleme și nefericire. Nu le împărtășiți nimănui (chiar și celor apropiați) dacă doriți să trăiți în prosperitate.

5 lucruri care atrag doar probleme și nefericire. Nu le împărtășiți nimănui (chiar și celor apropiați) dacă doriți să trăiți în prosperitate.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitate

Credeți că este bine să spuneți tuturor despre viața voastră? Sau mai bine să tăceți? Pe de o parte, oamenii nu prea iubesc persoanele prea închise și rezervate. Așadar, nu veți reuși să vă descurcați mereu cu răspunsuri scurte precum “Da” sau “Nu”.

Pe de altă parte, sinceritatea excesivă poate provoca efecte negative. Deși fiecare persoană are propriile idei despre subiectele “tabu”, există totuși unele concepte universale. Acestea au fost verificate de-a lungul timpului și prin înțelepciunea mai multor generații.

Așa că voi împărtăși cinci lucruri despre care cu siguranță nu ar trebui să vorbiți chiar și cu oamenii apropiați:

1. Detalii despre sănătate

Asta este o informație personală. Puteți vorbi doar cu medicul dumneavoastră – el este singura persoană care ar trebui să cunoască toate subtilitățile și nuanțele.

Problema nu constă doar în faptul că, împărtășind detalii despre diagnosticul medical, veți primi sfaturi nepoftite. Majoritatea acestora sunt preluate din emisiunile TV dubioase. Și, în cel mai bun caz, sunt inutile, iar în cel mai rău caz, chiar dăunătoare.

Sănătatea este despre trupul unei persoane. Cel mai intim aspect. Discutând astfel de detalii, rămâneți complet fără apărare. Așadar, oricine vrea să vă facă rău, va lovi în acest punct vulnerabil. Sau ar putea invidia faptul că sunteți bine.

Deci, la întrebări precum “Cum te simți?” ar trebui să răspundeți: “Totul e în regulă, mulțumesc.” Acest răspuns este neutru și nu obligă la continuarea discuției.

2. Marile achiziții

Desigur, dacă ați cumpărat un apartament sau o mașină scumpă, mai devreme sau mai târziu se va afla despre asta. Dar nu trebuie să vorbiți despre asta înainte ca toate contractele să fie încheiate, documentele să fie semnate, tranzacția să fie autentificată de notar și să fie cu adevărat sigură și definitivă.

În special, nu este recomandat să vă spuneți planurile de cumpărare unor persoane străine. Puteți să le discutați cu specialiștii. De exemplu, agenților imobiliari, dacă folosiți serviciile lor pentru a cumpăra o proprietate.

De ce să nu vorbiți? Pentru că veți atrage invidia asupra voastră. Oamenii oricum vor fi invidioși. Dar va fi mai ușor să respingeți această energie negativă după ce tranzacția a fost finalizată cu succes.

Însă dacă spuneți înainte, atunci riscul ca “deochiul” unui invidios să strice totul este destul de mare.

3. Suma exactă a veniturilor

Nu vorbiți despre asta, nici dintr-o perspectivă pozitivă, nici dintr-o perspectivă negativă. Nu vă lăudați cu un salariu mare. Nu vă plângeți de un salariu mic.

Starea financiară a unei persoane este la fel de secretă ca și sănătatea sa. Puteți vorbi doar cu specialiștii de încredere, cum ar fi consultanții.

Astfel, vă protejați de invidioși sau de persoanele cu intenții rele. Dacă veniturile sunt mici, vă protejați de cei care pretind că vă “simpatizează”, dar de fapt se hrănesc cu energia negativă a altora.

4. Visurile

Cel mai ascuns lucru trebuie să fie ceea ce o persoană visează. Probabil, nu merită să ne lungim prea mult asupra explicării motivului de ce nu ar trebui să vorbiți prea mult despre visele voastre.

Chiar și în copilărie, am ținut minte această regulă: “Nu vorbi despre dorința ta arzătoare, altfel nu se va îndeplini”.

Și chiar așa este.

5. Problemele psihologice

De fapt, această categorie face parte din “sănătate”. Puteți vorbi doar cu un specialist – un psihoterapeut. Nu trebuie să vă plângeți în fața celorlalți despre o copilărie dificilă sau atacuri de panică periodice.

În cel mai bun caz, veți fi considerat o persoană plângăcioasă sau “ciudată”, iar în cel mai rău caz, vor zice că aveți probleme psihice.

Oricare dintre aceste subiecte sunt destul de delicate. Prin urmare, este bine să pregătiți dinainte niște răspunsuri cu care să puteți “refuza” pe cineva, dacă decide să încalce granițele personale.

Ceva de genul: “Totul e în regulă, mulțumesc pentru atenție“. Și nu continuați conversația.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!