5 înțelepciuni evreiești despre cum să abordăm relația cu banii

5 înțelepciuni evreiești despre cum să abordăm relația cu banii

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2023 in CitateDezvoltare PersonalaSfaturiViata

Care este secretul prosperității și bogăției evreiești? Banii reprezintă un aspect important al vieții noastre, iar felul în care ne raportăm la ei poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre financiare.

Evreii sunt admirați de întreaga lume pentru abilitatea lor de a crea bogăție și prosperitate, indiferent unde se află. Această populație deține cea mai mare abilitate, care a fost păstrată de-a lungul secolelor, chiar și după dificultățile și încercările cu care s-au confruntat.

Populația evreiască reprezintă doar 0,2% din populația mondială. Totuși, este uimitor faptul că 11% dintre miliardarii din întreaga lume sunt evrei. În prezent, peste 20% din Premiile Nobel sunt acordate evreilor. Când vorbim despre Statele Unite, evreii reprezintă 2% din populație, dar aproximativ 50% dintre miliardarii americani sunt evrei. Prin urmare, nimeni nu poate contesta faptul că poporul evreu, în general, este mult mai bogat decât alte popoare.

De-a lungul istoriei, în multe culturi și religii au apărut proverbe și zicători înțelepte, care îi îndrumau pe oameni în ceea ce privește abordarea banilor.

Astăzi vă prezentăm 5 înțelepciuni evreiești despre cum să abordăm relația cu banii:

1. Dacă Dumnezeu l-ar iubi pe sărac, săracul nu ar fi sărac.

Evreii consideră sărăcia ca fiind un semn al nemulțumirii Lui Dumnezeu față de om. Evreii nu consideră bogăția ca fiind un viciu, la fel cum nu consideră sărăcia sinonimă cu caritatea. În concepția lor, nu există stereotipul conform căruia dacă cineva este bogat, înseamnă că și-a câștigat toată bogăția prin mijloace necinstite. În înțelegerea lor, cuvântul “bogăție” provine de la cuvântul “Dumnezeu”, în timp ce sărăcia provine de la cuvântul “nefericire”.

Poate că Dumnezeu i-a creat pe toți oamenii bogați, dar ceva din viața unora nu a mers conform planului divin…

2. Un leu economisit este un leu câștigat.

Acest proverb subliniază importanța economisirii banilor. În opinia evreilor, fiecare leu economisit este echivalent cu un leu câștigat. Economisirea banilor te poate ajuta în timp să devii mai bogat, iar aceasta este cheia succesului multor evrei: ei știu cum să economisească, să strângă și să investească banii câștigați astfel încât să le aducă și mai mulți bani. Aceasta este o deprindere importantă pe care trebuie să o dezvolți pentru a asigura stabilitatea financiară.

3. Fără bani, nici măcar la cimitir nu te duc.

Evreii cred că, chiar și după moarte banii sunt importanți pentru o persoană. Acest lucru indică faptul că, fără resurse suficiente, o persoană nu poate avea o înmormântare corespunzătoare sau organizarea unui serviciu funerar. Acest proverb subliniază importanța planificării financiare și a pregătirii pentru orice cheltuială.

4. Toți se plâng de lipsa banilor, dar nimeni nu se plânge de lipsa minții.

Oamenii sunt mai predispuși să se îngrijoreze în legătură cu situația financiară decât cu dezvoltarea lor personală. Mulți preferă bogăția materială în detrimentul creșterii și educației lor.

Oamenii se plâng întotdeauna de dificultățile lor financiare, dar rar cineva se plânge de lipsa cunoștințelor. Deși banii sunt, fără îndoială, importanți, intelectul și cunoștințele sunt la fel de importante pentru dezvoltarea personală și succes. Acordând prioritate dezvoltării inteligenței, oamenii pot fi mai bine pregătiți să depășească dificultățile financiare și să-și atingă obiectivele.

Mai mult decât atât, în societate se pune accent pe bogăția materială, nu pe realizările intelectuale. Asta duce la faptul că oamenii judecă alți oameni în primul rând în funcție de situația lor financiară, mai degrabă decât după abilitățile lor intelectuale. Desigur, banii sunt importanți, dar nu reprezintă singurul indicator al valorii sau abilităților unei persoane.

5. Mai bine să fii cunoscut cu un nume bun decât cu o mare bogăție.

Acest proverb subliniază importanța reputației. Acesta sugerează că a avea un nume bun și a fi respectat în societate este mai important decât a avea o bogăție imensă. Crearea unei reputații pozitive poate duce la apariția oportunităților și succesului în multe domenii ale vieții.

Evreii subliniază importanța economisirii, evitarea datoriilor, abilitatea de a fi generos și răbdător. Respectând aceste principii, oamenii pot dezvolta o relație sănătoasă și pozitivă cu banii, ceea ce duce la bogăție și autoîmplinire.

Care proverb v-a plăcut cel mai mult? Și voi sunteți capabil să economisiți?

Aș fi foarte recunoscător dacă ați da un like, deoarece acest lucru ajută pagina să se dezvolte. Mulțumesc că sunteți alături de mine!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!