5 gânduri înțelepte pe care merită să le notezi și să le recitești atunci când ceva nu merge bine în viață.

5 gânduri înțelepte pe care merită să le notezi și să le recitești atunci când ceva nu merge bine în viață.

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 August 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Gândurile înțelepte sunt de obicei provenite de la o persoană cu multă experiență. Oamenii au trecut prin viață, au adunat informații și ne-au împărtășit ceea ce este mai important și ceea ce ne poate ajuta să ne dezvoltăm din punct de vedere personal.

Acest gânduri interesante sunt bune pentru că se potrivesc în multe situații, indiferent de timp sau loc.

1. „Fie ca hrana să fie medicamentul tău”

Acesta este un citat al lui Hippocrate, considerat fondatorul medicinei în principiu. Îmi place foarte mult această afirmație. Pastilele sunt ca o „cruțare rapidă”. Te poți baza pe ele atunci când totul merge foarte rău și trebuie să te recuperezi urgent.

Dar dacă începi să trăiești constant pe bază de pastile, înseamnă că faci ceva greșit. Această „greșeală” stă la baza alimentației. Mâncarea de tip fast-food, dulciurile, produsele procesate și alcoolul sunt produse care în principiu nu pot aduce nimic bun.

Dimpotrivă, fructele proaspete, legumele, cerealele – acestea sunt „hrana medicinală”. Cu ajutorul alimentației putem preveni apariția multor boli.

Ține minte: este mai bine să previi decât să tratezi. Această idee universală, exprimată cu mii de ani în urmă, este încă foarte actuală.

2. „Singurul mod de a trăi la potențialul maxim este să-ți mărești energia”

Aceasta este o afirmație a înțeleptului indian, filosofului și învățătorului Sadhguru. El întotdeauna sfătuia să oamenii să fie plini de energie și plini de viață. Unul depinde de celălalt – este ca un cerc.

Atunci când ai doar puțină energie, vei vrea doar să stai pe canapea și să nu faci nimic. Dacă petreci întreaga zi în rutină, printre sarcini gri și plictisitoare, oameni neinteresanți, fără perspectivă – atunci nu va mai rămâne energie.

La un moment dat, trebuie să înțelegi acest lucru și să rupi cercul vicios. Poți crește energia în foarte multe moduri, am mai povestit despre ele, dar gândul însuși nu-mi aparține. Faimosul filosof l-a exprimat, iar eu îl susțin în întregime.

În concluzie, cu cât ești mai activ, cu atât vei avea mai multă energie.

3. „Tinerețea este un impuls de energie, nu un contor de timp de la naștere”

O altă idee a lui Sadhguru, care susținea că timpul ca atare nu există. Totul este subiectiv. În mod similar, și Einstein spune – teoria relativității funcționează atât în spațiu, cât și în viața de zi cu zi.

Gândul despre tinerețe îl continuă pe cel precedent. Nu contează în ce an te-ai născut, câți ani ai trăit, când îți schimbi pașaportul. Contează cât de încărcat ești de energie. Gata să te schimbi pe tine și lumea din jur.

Să împărtășești energia, să oferi, să primești mulțumire. Bătrânețea este lipsa de energie și poate să apară chiar și la vârsta de douăzeci de ani. În schimb, există persoane la 70 ani plini de viață și entuziasm. Tinerețea este energie.

4. „Voi fi un scriitor regional. Mă voi limita la sfera noastră terestră”

Acest lucru a fost spus de Stanisław Jerzy Lec. Despre scriitor vorbește despre el, desigur, dar ideea este mult mai largă. Gândiți-vă: de obicei vorbim despre „pământul nostru”, referindu-ne, în cel mai bun caz, la țară. Uneori chiar la oraș sau la regiunea în care ne-am născut și am crescut.

Dar lumea este imensă, nu are sens să ne limităm la o bucățică de uscat. Mări, oceane, țări și orașe. Noi aparținem întregii Pământ, nu doar unui „lot de prăjini”. Trăiește acolo unde te simți bine. Ieși din zona ta de confort. Dacă îți este greu, înseamnă că trăiești greșit.

5. „Dacă nu îți place ceea ce primești, schimbă ceea ce dai”

Acest gând aparține lui Castaneda. Este vorba despre echilibrul dintre om și lume, om și ceilalți. De asemenea, despre faptul că, consumăm multă energie degeaba, pentru că nu schimbăm nimic.

Rezultatul nu ne place, dar totuși rămânem pe aceeași cale, pe același făgaș ales. Dar putem să schimbăm acest lucru, putem să ne transformăm pe noi înșine.

Să găsim ceea ce ne place să facem. Să dăruim altora, să facem fapte cu folos. Atunci și ceilalți, și lumea întreagă ne vor răspunde cu o varietate de energii. Comunicare, prietenie, iubire, bani. Răspândiți bucurie, pozitivitate, energie.

Care sunt citatele voastre preferate?



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!