5 cauze mai puțin cunoscute ale infecției unghiilor cu ciuperci, despre care trebuie să știți

5 cauze mai puțin cunoscute ale infecției unghiilor cu ciuperci, despre care trebuie să știți

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 April 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În acest articol vom vorbi despre ceva mai neplăcut – infecția unghiilor. Infecția unghiilor cu ciuperci este o boală destul de răspândită, care poate apărea la oameni de toate vârstele.

Ea duce la schimbarea culorii și texturii unghiilor, ceea ce poate provoca un disconfort semnificativ. Cu toate că principale cauzele ale infecției unghiilor sunt cunoscute (igiena necorespunzătoare, contactul cu persoane bolnave etc.), există printre ele și cauze mai puțin cunoscute.

Iată care sunt 5 cauze mai puțin cunoscute ale infecției unghiilor cu ciuperci:

1. Purtați încălțăminte necorespunzătoare

Una dintre cauzele infecției unghiilor cu ciuperci poate fi încălțămintea necorespunzătoare. Șosetele și încălțămintea care nu permit picioarelor să “respire” pot crea un mediu umed în care ciupercile se pot dezvolta. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele ale căror picioare transpiră rapid.

2. Excesul de vitamina D

Unii iau această vitamină, considerând că expunerea la soare și alimentația nu sunt suficiente pentru a o procura. Cu toate acestea, un exces de vitamina D poate fi cauza infecției unghiilor cu ciuperci.

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, dar excesul său poate duce la perturbarea echilibrului între calciu și alte minerale, ceea ce poate duce la modificări la nivelul unghiilor.

3. Dezechilibrele florei intestinale

Problemele cu microbiomul intestinal pot duce, de asemenea, la dezvoltarea ciupercilor la unghii. O alimentație neechilibrată și consumul de antibiotice pot perturba flora intestinală și pot crea condiții pentru creșterea ciupercilor.

Pe site există o mulțime de articole care vă prezintă cum să vă îmbunătățiți microbiomul, așa că vă recomandăm să le citiți și să luați măsuri în această privință. Acest lucru vă va ajuta să evitați apariția și dezvoltarea ciupercilor.

4. Leziuni ale unghiilor

Unghiile sunt mai ușor de deteriorat decât am crede. De multe ori, acest lucru se întâmplă la țară, în timpul activităților din gospodărie, dar nici la bloc nu se exclud accidentele, putem oricând să ne prindem unghia în răzătoare, la ușă, într-un sertar.

Leziunile unghiilor pot crea condiții favorabile pentru multiplicarea ciupercilor. Amintiți-vă: dacă suferiți adesea de leziuni ale unghiilor, atunci unghiile dvs. devin mai vulnerabile la infecțiile fungice.

5. Tulburări ale sistemului imunitar

Tulburările sistemului imunitar pot duce, de asemenea, la apariția ciupercilor la unghii. Persoanele cu sistemul imunitar slăbit, cum ar fi persoanele care suferă de infecție cu HIV sau oncologie, sunt mai susceptibile la infecțiile fungice. Dar chiar și lipsa de vitamine în timpul iernii și primăverii poate promova dezvoltarea ciupercilor.

Așadar, ciuperca unghiilor este o afecțiune comună care poate avea o mulțime de cauze. Pentru a preveni dezvoltarea acesteia, aveți grijă de voi și duceți un stil de viață sănătos.

Toate cele bune!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!