5 alimente simple care protejează rinichii: alimente pentru relaxare și bună dispoziție

5 alimente simple care protejează rinichii: alimente pentru relaxare și bună dispoziție

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane suferă de probleme la rinichi. Însă, conform strămoșilor noștri, există câteva metode prin care vă puteți menține sănătatea rinichilor și puteți prevenii problemele cronice sau tulburările grave, doar cu ajutorul unor alimente simple.

Alimente care mențin sănătatea rinichilor:

1. Afinele.

Afinele se află pe primul loc în lista de alimente pentru sănătatea rinichilor. Afinele sunt pe primul loc, iar cireșele negre sunt pe locul doi. Care este motivul? Afinele sunt pline de antioxidanți.

Puteți consuma o cantitate mică de suc de afine pe tot parcursul zilei. Și îl poți combina cu suc de țelină, care este, de asemenea, un aliat de nădejde pentru rinichi.

Iar afinele și cireșele negre conțin resveratrol, care are capacitatea de a excreta acidul uric și, în general, are un efect de vindecare asupra rinichilor.

2. Sfecla.

Nu numai că îmbunătățește funcția rinichilor, dar accelerează și circulația sângelui datorită conținutului său ridicat de oxid nitric. Faptul că sfecla „curăță sângele” este o altă proprietate foarte importantă.

Așadar, iubitorii de salate cu sfeclă roșie, borș, preparate reci au un motiv minunat de a se răsfăța mai des cu acest produs. Salata făcută din: sfecla fiarta + prune uscate + nuca + ulei de măsline are mai mare concentrație de proprietăți benefice pentru organism. Dar nu exagera!

3. Spirulina și Chlorella.

Acestea sunt 2 alge marine pe care le puteți găsi sub formă de pudră și le puteți adăuga în diferite sucuri sau smoothie-uri, câte o linguriță din fiecare este de ajuns.

Aceste alge au capacitatea de a elimina metalele grele din organism, astfel încât ajută nu numai rinichii, ci și ficatul. Ele protejează rinichii împotriva posibilelor afecțiuni.

4. Suc de lămâie.

Este o idee bună să adăugați suc de lămâie la un pahar de apă și să beți dimineața pe stomacul gol, imediat după trezire. Această băutură stimulează digestia și ajută la detoxifierea rinichilor și, atunci când este consumată în mod regulat, previne formarea pietrelor.

5. Spanacul.

Nu trebuie să-l consumați în cantități mari, sunt suficiente 50-70 de grame pe zi. Este o sursă de antioxidanți, vitaminele B și ajută la curățarea organismului.

Atenție!! Utilizarea excesivă, ca și în cazul sfeclei, poate avea exact efectul opus, poate duce la probleme cu rinichii. Spanacul este în general un lucru ambiguu, în cantități mari este periculos. Sună înfiorător și amuzant în același timp, dar de la un kilogram de spanac o persoană poate muri. Adică, 300 de grame pe zi este într-adevăr o cantitate foarte mare și aduce efecte negative.

Alte două produse din plante care s-au dovedit a fi excelente în detoxifierea rinichilor: rădăcina de brusture și urzica. Dar utilizarea lor trebuie să fie 100% aprobată de medic. Ierburile au efecte foarte puternice, deși nu ne dăm seama.

Deci, cum să faceți o detoxifiere naturală pentru rinichi?

  • Elimina toxinele alimentare.
  • Simplificați-vă dieta. Detoxifierea este întotdeauna o chestiune de simplitate și naturalețe în alimentație.
    Mâncați după următoarea schemă: alimente integrale, surse de proteine, legume, leguminoase și cereale opționale, grăsimi sănătoase în cantități mici.
  • Adăugați afine, țelină sau suc din ele în meniu.
  • Pregătiți o porție de salată de sfeclă roșie.
  • Adăugați spanac în feluri de mâncare.

Ce anume afectează rinichii?

Primul lucru de pe listă sunt proteinele.  De ce proteinele au devenit brusc inamicul rinichilor? Proteina conține azot, rinichii filtrează metaboliții azotoși (creatinină și uree), respectiv proteina „încarcă” rinichii.

Însă începând cu anii 1970, incidența insuficienței renale s-a dublat, iar aportul de proteine ​​abia dacă s-a schimbat. Ba chiar a scăzut. Pe de altă parte, ratele diabetului de tip 2 au crescut cu aproximativ aceeași valoare. Acest lucru nu vă spune nimic? 44% din cazurile de boli de rinichi sunt asociate cu prediabet și diabet de tip 2.

Zahărul este o altă problemă. Rinichii nu suportă conținutul ridicat de zahăr, deoarece vasele lor delicate sunt predispuse la glicație, adică mecanismul prin care suferă vasele minuscule care hrănesc rinichii (glomeruli): aceasta este glicemia crescută cronic.

Trebuie să țineți cont de faptul că, din anumite motive, nu sportivii care consumă 2-4 grame de proteine ​​pe kg de greutate sau mai mult suferă de boli renale severe, ci persoanele cu probleme ale nivelului zahărului din sânge, insulinei și tensiunea arterială. Alimentele cu mult zahăr și făină, supraalimentarea, imobilitatea, excesul de greutate au numai efecte negative asupra rinichilor.

Este acesta un motiv pentru a mânca în exces alimentele proteice? Desigur că nu, dacă mănânci în exces nu vei face altceva decât să agravezi situația.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!