5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dacă ai dureri de spate

5 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dacă ai dureri de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 November 2020 in Sanatate

Spatele este o parte atât de importantă a corpului, încât întreaga noastră mișcare depinde de ea. Prin urmare, cu durerile de spate este foarte greu de trăit. Mai mult, durerea cronică este rea nu numai pentru starea fizică, ci și pentru cea mentală, ducând la dezvoltarea stresului și a depresiei.

Din fericire, durerea poate fi ameliorată. Dar pentru aceasta, trebuie mai întâi să nu mai consumați alimente care provoacă inflamații.

Iată cele mai periculoase 7 alimente:

1. Zahar.

Probabil ați auzit despre pericolele zahărului. Acest produs este cel mai adesea asociat cu probleme precum obezitatea, diabetul, cancerul – și inflamația cronică.

Zahărul provoacă inflamații, deoarece atunci când zahărul interacționează cu proteinele și grăsimile, se crează procesul de glicație (AGE). Zahărul provoacă inflamații și accelerează procesul de îmbătrânire. Evitați alimentele cu adaos de zahăr – sucuri, băuturi energizante, brioșe, bomboane etc.

2. Aspartam.

Din păcate, îndulcitorii artificiali nu sunt mai buni pentru sănătate decât zaharurile naturale. Acestea sunt produse sintetice pe care organismul nu le poate percepe ca alimente. Drept urmare, sistemul imunitar reacționează la ele cu inflamație!

Aspartamul este unul dintre cei mai răi înlocuitori ai zahărului. Unele studii au arătat că poate crește problemele de artrită și chiar poate provoca artrită la persoanele sănătoase. Dacă tu sau cei dragi au artrită, evitați îndulcitorii artificiali!

3. Produse lactate.

Produsele lactate conțin cazeină, un alergen obișnuit. Dacă cazeina este greu de metabolizat pentru corpul dumneavoastră, inflamația se dezvoltă în jurul articulațiilor și coloanei vertebrale. Laptele este cel mai rău, dar ar trebui să evitați și untul, brânza, produsele de patiserie și produsele lactate.

Cel mai interesant lucru este că laptele pasteurizat este mai periculos decât laptele crud. Sursele alternative de proteine ​​se pot obține de la linte, unt de arahide, tofu, leguminoase, quinoa și spanac.

4. Grăsimi saturate.

Grăsimile saturate sunt foarte dăunătoare pentru întregul corp – de la sistemul cardiovascular până la articulații. Pe de altă parte, cele nesaturate sunt benefice și pot reduce inflamația care provoacă dureri de spate. Sursele bune de grăsimi nesaturate sunt avocado, nuci și pește.

Evitați alimentele procesate, în special mâncarea fast-food, deoarece sunt bogate în grăsimi saturate. De asemenea, trebuie să evitați carnea roșie și produsele lactate fără grăsimi. Grăsimile saturate nu numai că stimulează inflamația, dar duc și la îngrășare.

5. Uleiul de porumb și omega-6.

Acest produs nu este întotdeauna dăunător, dar trebuie consumat cu moderație. Uleiul de porumb conține o mulțime de acizi grași omega-6 de care organismul are de fapt nevoie. Dar omega-6 funcționează împreună cu omega-3, și acolo este nevoie de echilibru.

Corpurile noastre au nevoie de mai mult omega-3 decât omega-6, dar majoritatea dintre noi facem opusul. Și un dezechilibru al acizilor duce la inflamație. Reduceți aportul de uleiuri precum cele de arahide, soia și uleiul de porumb.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!