Te intrebi de ce nu reusesti in viata? Iata 5 greseli pe care le fac majoritatea oamenilor

Te intrebi de ce nu reusesti in viata? Iata 5 greseli pe care le fac majoritatea oamenilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 July 2018 in Lecții de viațăViata

Gasirea unui scop in viata este telul multora in zilele noastre. Multe persoane au acelasi loc de munca de ani de zile si se simt neimplinite, plictisite, iritate, confuze sau prizoniere ale propriilor vieti. Aceste persoane simt lipsa unui scop in viata. Acest lucru este valabil atat in privinta carierelor cat si a relatiilor.

Lipsa unui scop este ca lipsa unei scantei.

Sentimentul de inutilitate si goliciune este o boala de care sufera multa lume. Nimeni nu vrea sa simta ca el sau ea nu conteaza si ca nu contribuie la ceva important. Dar nu suntem niciodata invatati cum sa lucram cu noi in interior, cum sa punem intrebarile care conteaza, pentru ca suntem prea ocupati sa incercam sa ne gasim un loc de munca sau prea prinsi de ideea ca munca este doar munca si nu trebuie sa ne placa ori ne gandim ca relatiile sunt complicate si renuntam la ideea de romantism.

Asa ca, daca citesti acest articol, probabil ceva, undeva, in tine, vrea mai mult, indiferent ce inseamna acest lucru pentru tine. Sa ai un scop in viata este obligatoriu daca vrei sa ai o viata frumoasa, sa te bucuri de relatii frumoase si sa iei decizii corecte. De aceea intrebarea importanta este: ce fac diferit cei care au un scop in viata? Iata mai jos cateva dinter aceste lucruri!

Nu asteapta sa gaseasca scopul.

Ei cauta cu buna stiinta un scop in ceea ce fac, in relatiile pe care le au si in viata lor. Fac eforturi de a da sens si importanta tuturor aspectelor vietii lor.

Isi pun intrebarea de ce des si sincer.

De ce fac ceea ce fac? De ce-mi doresc acel lucru? De ce iubesc aceasta persoana? De ce sunt atras de acest gen de filozofie, de acest artist, pictor, muzician, etc.? De ce reactionez asa? Cu alte cuvinte, sunt manati de o curiozitate profunda, de dorinta de a se intelege mai bine pe ei insisi si lumea din jur.

Isi asuma riscul unor esecuri si merg mai departe.

Chiar si cand se simt descurajati, nu renunta la scopul lor. Cu totii stim ca e necesar sa experimentezi si un esec daca vrei sa realizezi ceva important in viata. Acest lucru devine si mai critic atunci cand vorbim despre gasirea unui scop in viata: Nu te poti implica in ceva fara sa te astepti sa ai si obstacole si fara sa te temi de esec. Intrebarea este, poti accepta esecul ca facand parte din experienta unei vieti pline de sens si esti dispus sa treci peste el?

Apreciaza umorul si distractia.

Fara simtul umorului este mult mai greu sa-ti asumi riscul de esec. In plus, e mai usor sa nu-ti pierzi din vedere scopul daca stii sa fii mai relaxat si sa te asculti pe tine insuti si sa-ti cunosti dorintele. Nimic nu dureaza prea mult daca nu este facut si cu placere. Bucuria este plina de sens.

Isi recunosc slabiciunea si o folosesc in propriul avantaj.

In loc sa se inchida in ei cand se simt vulnerabili, oamenii care au un scop in viata traiesc totul cu cartile pe fata. Isi tin inima in palma pentru ca sunt foarte conectati cu realitatea de zi cu zi si cu ceea ce se intampla in jurul lor. Le pasa si, ca sa le pese, trebuie sa fie vulnerabili..

Sursa: viataverdeviu.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!