4 vitamine și minerale esențiale persoanelor după 40 de ani

4 vitamine și minerale esențiale persoanelor după 40 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Vorbind despre cele mai esențiale vitamine și minerale pentru persoanele de peste 40 de ani, experții au identificat „principalele patru” – vitamina D, vitamina B12, calciu, fier.

Deoarece adoptarea unei diete sănătoase, echilibrate și consecvente poate fi dificilă, suplimentarea poate ajuta la aportul substanțelor nutritive importante din corpul dumneavoastră. Patru vitamine și minerale esențiale pentru persoanele de peste 40 de ani au fost selectate de către medicii britanici în publicația Express.

1. Vitamina D. Beneficiile pentru sănătate ale administrării vitaminei D sunt multiple. Utilizarea acesteia de către persoanele din grupele de vârstă mai înaintată reduce riscul de osteoporoză, ceea ce face oasele slabe și fragile (probabilitatea dezvoltării acesteia devine mai semnificativă odată cu îmbătrânirea, în special pentru femei).

„Fără suficientă vitamină D, oasele devin mai subțiri, iar o deficiență la vârstnici poate contribui la osteoporoză și poate crește riscul de fracturi la încheietura mâinii, șoldului sau coloanei vertebrale. Osteoporoza poate, de asemenea, să ducă la apariția cocoașei, deoarece oasele din coloana vertebrală se slăbesc și devine dificil pentru ele să susțină greutatea spatelui ”, avertizează Serviciul Național de Sănătate (NHS).

În plus, administrarea de vitamina D după vârsta de 40 de ani ajută la reducerea riscului de boli de inimă și a unor tipuri de cancer. De asemenea, recent, medicii au subliniat importanța luării acesteia ca prevenire a infecțiilor sezonului rece.

Calciu. De asemenea, este recomandat pentru menținerea rezistenței osoase, protejarea împotriva osteoporozei și a osteomalaciei (înmuierea oaselor). Suplimentele de calciu sunt disponibile în cantități diferite ale acestui mineral. Alegerea lor trebuie discutată cu medicul.

Fier. Un mineral important care se găsește în celulele roșii din sânge. Deficitul de fier poate duce la anemie, ceea ce înseamnă o lipsă de celule roșii din sânge în organism, care sunt responsabile pentru transportul oxigenului prin corp. Ulcerele hemoragice, traumatismele, intervențiile chirurgicale pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea acesteia. Semnele caracteristice ale anemiei sunt oboseala, amețeli, „muște” în ochi care apar după o schimbare a poziției corpului.

Vitamina B12 (cianocobalamină). Este utilizată în mod activ în special de celulele creierului, ajutând la menținerea sănătății nervilor și a celulelor sanguine. Institutul Național de Sănătate recomandă ca persoanele peste 40 de ani să obțină cea mai mare parte a vitaminei B12 din suplimente alimentare, deoarece capacitatea organismului de a absorbi această vitamină, prezentă în mod natural în alimente, scade odată cu înaintarea în vârstă.

Deficitul de vitamina B12 poate prezenta simptome neurologice, inclusiv confuzie și halucinații. De asemenea, poate provoca anemie.

„Înainte de a lua orice suplimente, consultați-vă medicul. Amintiți-vă că pot interfera cu modul în care funcționează medicamentele eliberate pe bază de rețetă. De asemenea, este important să înțelegem că suplimentele de vitamine și minerale nu sunt capabile să înlocuiască produsele alimentare ”, au concluzionat oamenii de știință.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!