4 situații în care trebuie urgent să iei o pauză

4 situații în care trebuie urgent să iei o pauză

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Nu poți avea succes dacă nu muncești pentru el, acesta este adevărul pur, dar pe de altă parte, lucrul continuu zi după zi poate fi, de asemenea, dăunător. Experții ne-au vorbit despre acele situații în care trebuie urgent să mai iei o pauză.

Bilanțul energetic este extrem de important, așa că uneori este foarte important pentru noi să lăsăm periodic munca deoparte pentru a face ceva important pentru noi sau pur și simplu pentru a ne odihni complet.

Iată care sunt principalele situații în care trebuie să-ți spui „stop”.

1. Când trebuie să iei o decizie foarte importantă

Dacă te confrunți brusc cu o problemă foarte dificilă acasă sau la locul de muncă sau trebuie să iei o decizie care necesită concentrare maximă, atunci este important să lași mai întâi deoparte orice alte chestiuni.

Sarcinile complexe necesită concentrare maximă, așa că este imperativ să vă eliberați creierul de orice alte lucruri. Pentru a face acest lucru, trebuie să încetați să vă ocupați de treburile curente, deoarece dacă urmăriți două sau mai multe obiective, cel mai probabil nu veți reuși să atingeți niciunul dintre ele.

De asemenea, este important să-ți amâni toate treburile pentru mai târziu, în cazul în care trebuie să iei o decizie importantă de viață pe moment. Dacă multe vor depinde de acea decizie, atunci este important să îți aloci timpul necesar pentru a te gândi la toate aspectele. Dacă te gândești în același timp și la altceva, poți rata un detaliu important.

2. Când ești foarte obosit sau stresat

Energia umană nu este infinită. Cu toții avem o cantitate limitată de energie, așa că dacă te simți brusc obosit sau te simți rău fizic sau mental, trebuie să amâni urgent toate lucrurile pentru mai târziu. Dacă continui să faci treburile într-o stare de oboseală totală, nu vei mai avea același randament și pe deasupra te vei extenua și mai tare.

Dacă continui să lucrezi într-o stare de stres, poți rămâne fără energie pentru o perioada foarte lunga de timp, iar recuperarea va fi destul de grea. Mulți oameni în acest caz suferă de o cădere nervoasă. Acesta poate fi începutul unei perioade negre, deoarece riscați să vă subminați foarte mult sănătatea.

3. Când mănânci

Când o persoană mănâncă, nu ar trebui să facă nimic altceva în timp ce mănâncă. O masă ar trebui să fie la fel ca o meditație, să te bucuri de fiecare bucată de mâncare, să mulțumești Domnului la sfârșit că ai avut ce pune pe masă.

Experții în domeniul bioenergiei recomandă cu tărie amânarea chiar și a vizionării banale de seriale și filme pentru mai târziu atunci când mâncați. Poate pare că nu este nimic rău în asta, dar, de fapt, în acest caz, senzația de saturație este ușor atenuată. Dacă nu te concentrezi pe mâncare, poate părea că nu ești încă sătul, deși ai mâncat suficient.

4. Când ți s-a întâmplat ceva rău

Dacă dintr-o dată ți s-au dat vești proaste, amână toate lucrurile pentru mai târziu. Acest lucru este valabil mai ales pentru munca și proiectele importante, deoarece, după ce auzim vești proaste, începem să ne concentrăm numai asupra lor, pierzându-ne concentrarea către muncă.

Acest lucru te va ajuta să economisești timp prețios, deoarece în momentele de îngrijorare și tensiune nervoasă, începi să faci mai multe greșeli, iar după aceea trebuie să mai petreci ceva timp reparându-le.

De asemenea, experții recomandă să amâni toate lucrurile pe care vrei să le faci noaptea, dacă este posibil. Ziua a fost creată pentru activitate, iar noaptea pentru odihnă.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!