4 semne că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta!

4 semne că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 November 2021 in SanatateSfaturi

Încă din cele mai vechi timpuri, medicii au învățat să asocieze modificările externe ale corpului uman cu dezvoltarea anumitor boli interne.

Astăzi, în ciuda dezvoltării tehnologiei și a disponibilității unor metode de diagnosticare mai precise, majoritatea medicilor ne îndeamnă în continuare să fim mai atenți la noi înșine și să nu ignorăm semnalele pe care ni le transmit organismul nostru.

Nu ignora semnalele pe care ți le trimite corpul

O mulțime de medici, pentru început, se bazează pe modificările externe ale organismului pentru a diagnostica diferite anomalii din interior. Din fericire, corpul nostru ne transmite cu adevărat anumite semnale care ne avertizează despre dezvoltarea unei anumite boli, pentru a putea lua măsurile necesare tratării acesteia.

1. Fiți atenți la urină

Culoarea și mirosul urinei pot fi folosite pentru a determina dacă există o problemă în organism. Dacă acordați atenție acestui lucru la timp, atunci bolile grave pot fi evitate. Urina unei persoane sănătoase trebuie să aibă o culoare galben deschis și un miros caracteristic, nu foarte puternic.

Culoare: Culoarea urinei poate fi folosită pentru a determina, de exemplu, gradul de hidratare al organismului. Urina de culoare deschisă indică faptul că organismul are suficient lichid și totul este normal. Culoarea închisă a urinei indică deshidratare și insuficiență renală, deoarece rinichii sunt cei responsabili pentru eliminarea substanțelor nocive prin tractul urinar.

Frecvența urinării: urinarea prea frecventă este un simptom destul de comun la persoanele cu diabet sau infecții ale tractului urinar. În plus, această problemă poate fi asociată cu consumul excesiv de alcool, slăbirea mușchilor podelei pelvine și sarcina.

Miros: un miros de urină prea puternic și înțepător poate indica, de asemenea, că există o problemă în organism. Dacă, pe lângă aceasta, observi că urina ta a devenit mai închisă decât de obicei, sau simți nevoia de a urina mai des, atunci este mai bine să consulți imediat un specialist.

Sânge în urină: Sângele în urină este un simptom comun al bolilor renale și ale tractului urinar. Acest lucru se datorează cel mai adesea prezenței pietrelor la rinichi.

2. Fluctuații puternice ale greutății corporale

Odată cu funcționarea normală a tuturor sistemelor corpului, pierderea și creșterea în greutate sunt asociate cu tipul de alimentație și stilul de viață al fiecărei persoane în parte. Dacă fluctuațiile greutății corporale sunt bruște, atunci acest lucru nu trebuie ignorat, în majoritatea cazurilor este asociat cu dezvoltarea unor boli grave.

Dacă o persoană crește brusc mult în greutate, aceasta se poate datora unui dezechilibru al glandei tiroide, retenției de lichide, sarcinii sau probleme cardiace sau renale.

Dacă, dimpotrivă, o persoană pierde brusc în greutate fără un motiv aparent , atunci este important să consultați imediat un medic, deoarece acesta este unul dintre semnele oncologiei.

3. Modificări ale pielii

Pielea este cel mai mare organ al nostru și, prin urmare, cel mai vulnerabil la efectele tuturor tipurilor de factori externi. Este foarte important să te examinezi în mod regulat, să-ți cunoști corpul pentru a observa în timp util orice modificări ale pielii, deoarece acestea pot indica boli care se dezvoltă în interiorul nostru.

Dacă observați brusc că pielea își schimbă culoarea sau apar alunițe, pete de vârstă, inflamații sau acnee severă, atunci cel mai bine este să consultați un dermatolog pentru a pune un diagnostic precis și a preveni dezvoltarea unor boli grave precum cancerul de piele.

4. Modificări ale unghiilor

Modificările la nivelul unghiilor noastre pot fi, de asemenea, un simptom al diferitelor boli. Unghiile nu fac parte doar din imaginea exterioară, ci sunt și un fel de „oglindă” a corpului nostru.

Unghiile subțiri cu pete albe pe ele: Dacă unghiile tale și-au pierdut strălucirea naturală și observi apariția unor pete albe, atunci acesta poate fi un avertisment despre anemie și lipsa globulelor roșii. În acest caz, este mai bine să consultați un medic și să vă ajustați alimentația adăugând mai multe alimente care conțin fier.

Unghii fragile și casante: Unghiile prea fragile și crăpate pot indica o problemă cu tiroida.

Unghii groase de culoare gălbuie: dacă te confrunți cu astfel de probleme, atunci cel mai probabil vorbim despre o boală fungică care se poate răspândi pe toată suprafața plăcii unghiei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!