În organismul nostru, sângele arterial iese din partea stângă a inimii și este apoi transportat către toate organele corpului. După care trece printr-o rețea de vene spre partea dreaptă a inimii. Sistemul circulator distribuie atât oxigen, cât și tot felul de nutrienți de care au nevoie celulele tale.
Ce face sistemul circulator?
Sistemul circulator îndeplinește mai multe sarcini: transportă vitamine și oxigen către celulele tale și colectează, de asemenea, deșeuri metabolice, astfel încât să poată fi îndepărtate din organism prin rinichi drept urină și prin plămâni drept aer expirat.
Pentru ca toate acestea să se întâmple, sângele trebuie să circule corect. Sistemul circulator mai are câteva sarcini importante: ajută la prevenirea bolilor, reglează temperatura corpului și transportă hormoni.
De ce este bine să stimulezi circulația sângelui?
Circulația sângelui trebuie stimulată pentru a asigura distribuția nutrienților către toate părțile corpului. În plus, circulația corectă a sângelui vă va ajuta să:
- Mențineți temperatura corpului stabilă.
- Reduceți riscul de probleme cardiovasculare.
- Reduceți sarcina pe inimă.
- Preveniți apariția varicelor.
Iată câteva remedii care vor stimula circulația sângelui:
1. Ceai verde
Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care ajută la relaxarea arterelor și la îmbunătățirea circulației sângelui. Acest lucru se datorează nivelului crescut de oxid nitric – un vasodilatator puternic. De asemenea, el ajută la dilatarea vaselor de sânge, permițând sângelui să circule mai ușor. Puneți un pliculeț de ceai verde într-un pahar cu apă fierbinte, lăsați-l 5 minute la infuzat și este gata de servit.
2. Infuzie de usturoi
Usturoiul conține sulf, alicină și aioen, care îi conferă acestuia proprietăți antitrombotice. Acest lucru înseamnă că usturoiul este ideal pentru stimularea fluxului sanguin în organism. Mai întâi, pisați 2 căței de usturoi și puneți-i într-un pahar cu apă fiartă. Lăsați la infuzat pentru 7 minute, apoi lăsați să se răcească și este gata de consum.
3. Ceai de ghimbir
Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți antiinflamatorii și anticoagulante care ajută fluxul sanguin să circule corect. Ghimbirul îți absoarbe sângele, previne formarea cheagurilor de sânge și scade tensiunea arterială. Stimulând fluxul de sânge, ghimbirul este foarte util pentru prevenirea a tot felul de probleme cardiace. Puneți o rădăcină de ghimbir rasă sau tăiată mărunt într-un pahar cu apă fierbinte. Lăsați 10 minute la infuzat, apoi strecurați și este gata de consum.
4. Ceai de rozmarin
Rozmarinul are proprietatea de a furniza energie, de a îmbunătăți memoria și circulația sângelui, în special, la creier. Cu alte cuvinte, rozmarinul stimulează circulația sângelui în organism și întărește pereții vaselor de sânge. Puneți la fiert jumătate de litru de apă cu o lingură de rozmarin. Fierbeți timp de 5 minute, apoi luați de pe foc și mai lăsați la infuzat încă 5 minute, după care ceaiul este gata.
Cu ajutorul acestor remedii naturale veți putea stimula circulația sângelui.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.