4 pasi spre un om mai bun! Atunci cand te iubesti si apreciezi, toate lucrurile iti vor iesi mai bine!

4 pasi spre un om mai bun! Atunci cand te iubesti si apreciezi, toate lucrurile iti vor iesi mai bine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci.” – Gandhi

Sa te iubesti mai mult nu inseamna sa iti spui fraze de genul “ma iubesc orice ar fi!”. Inseamna ca mintea si corpul tau sa fie in armonie si sa fii recunoscatoare pentru tot ce ai!

Daca te straduiesti prea mult sa fii fericita, iar asta te face incrancenata, daca esti prea dura cu tine, din dorinta de a fi perfecta, daca ai indurat multe de-a lundul timpului sau daca tanjesti dupa dragoste de sine, priveste-te pe tine cu adevarat, asa cum esti, ca intr-o oglinda in care te vezi in intregime.

Poate ca ti se pare ca esti multumita de tine. Mai ales ca in ziua de azi exista o mare presiune care te face sa te simti obligata sa fii fericita. Peste tot auzi fraze motivationale despre cum sa te iubesti, despre cat de multe meriti, despre cat de minunata esti. Si asa si este! Numai ca, de cele mai multe ori, doar iti spui aceste lucruri fara sa le crezi cu adevarat.

Nu e usor sa te iubesti mai mult, dar chiar sa te iubesti cu adevarat. Ca in orice relatie, si in relatia ta cu tine, dragostea adevarata iese la iveala in momente dificile, scrie mindbodygreen.com.

Cum sa te iubesti mai mult cand incepi sa te indoiesti de tine

1. Simte-ti sentimentele

E usor sa iti masori valoarea in functie de cat de bine te simti. Dar, daca esti trista sau furioasa, te vei intreba ce e in neregula cu tine. De fapt, emotiile sunt un raspuns la felul in care ego-ul interactioneaza cu lumea inconjuratoare. Daca reusesti sa iti simti si chiar sa iti constientizezi sentimentele, vei fi mai conectata la adevarata “tu” si iti vei da seama cand te sabotezi singura si cand nu. De exemplu, daca esti trista, inseamna ca ai asteptari nerealiste sau ca nu iti satisfaci nevoile. Cand iti dai spatiu ca sa simti inseamna ca inveti sa te iubesti mai mult.

2. Fii in armonie cu corpul tau

O metoda ce te ajuta sa te conectezi la adevaratul sine este a ajunge sa te cunosti. O poti face practicand yoga, petrecand timp in singuratate, plimbandu-te in natura sau chiar la sala. Energia pe care o simti prin tot corpul face parte din tine, iar corpul e mai important decat crezi! Foloseste energia corpului ca sa te reconectezi la sine in fiecare zi!

3. Primeste viata din fata ta!

Cand esti intr-o situatie neplacuta, incepi sa te gandesti la toate deciziile pe care le-ai luat in ultima perioada si care te-au pus in contextul nefavorabil. Te intrebi daca ti-ai distrus viata. Ca si cand ar trebui sa fii in alt loc, facand altceva, cu alti oameni in jur. Ideea ca ai esuat in viata iti va cauza o tristete profunda.

Ca sa te iubesti mai mult, trebuie sa accepti situatia in care te esti in prezent si sa fii deschisa catre o viziune mai ampla. Vei vedea indata oportunitatile pe care le ai si pe care le puteai rata din cauza faptului ca mintea ta era prea fixata pe ideea de “cum ar fi trebuit” sa arate viata.

4. Practica recunostinta

Oamenii vorbesc mereu despre cum recunostinta creste nivelul de fericire. Si asa si este. Dar gratitudinea mai face si altceva: odata ce iti dai seama cate lucruri bune sunt in jurul tau, o sa incepi sa crezi ca poate chiar meriti toate acele lucruri. Si o sa te iubesti mai mult! Poti sa incepi prin a face o lista cu 30 de lucruri pentru care esti recunoscatoare. Odata completata lista, e foarte posibil sa iubesti lucrurile care, pana de curand, te faceau sa te incrunti.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!