4 motive pentru care nu este bine să bei cafea pe stomacul gol

4 motive pentru care nu este bine să bei cafea pe stomacul gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Consumul unei căni de cafea parfumată de dimineață a devenit deja un obicei pentru mulți oameni. Aceasta îi ajută să se trezească și le oferă energie pentru toată ziua. În plus, cafeaua este bună și pentru sănătate, deoarece poate preveni apariția depresiei și a bolii Alzheimer. Această băutură poate reduce chiar și durerea musculară după un antrenament.

Cu toate acestea, nu multă lume știe că nu este tocmai indicat să consume cafea pe stomacul gol. Iată care sunt motivele:

1. Disconfort la nivelul stomacului

Consumul de cafea pe stomacul gol este un lucru greu pentru un corp adormit. Încă de la primele înghițituri de cafea, stomacul eliberează în mod automat acidul clorhidric necesar procesării fluidului. Consumul de cafea înainte de micul dejun poate produce disconfort stomacului chiar și după doar câteva săptămâni și, în cele din urmă, va produce probleme grave în activitatea întregului organism.

2. Reduce nivelul de cortizol

Consumul de cafea pe stomacul gol vă poate perturba ritmul circadian. Mai concret, dimineața, corpul uman secretă cortizol, care vă ajută să vă simțiți energic și activ. Cafeaua de dimineață pe stomacul gol inhibă acțiunea normală a hormonului, iar în timp, organismul nu va mai fi capabil să se trezească și să producă energie fără ajutorul cafelei.

3. Îndepărtează mineralele importante

Cafeaua de dimineață poate dăuna organismului, deoarece promovează excreția de calciu, potasiu și magneziu prin urinat. Lipsa acestor vitamine și minerale din corp poate duce la probleme mai grave, cum ar fi anemia, probleme cu oasele, cu mușchii și multe altele.

4. Crește anxietatea

Da, oamenii se simt neliniștiți când beau cafea pe stomacul gol. Motivul pentru acest lucru este simplu: cofeina stimulează reacția de „agitație sau fugă”. Vă va produce bătăi rapide ale inimii, transpirații și anxietate.

In cele din urmă:

Pentru a evita problemele de stomac, este mai bine să nu beți cafea pe stomacul gol. Specialiștii recomandă consumul de cafea abia după micul dejun. Momentul potrivit pentru a savura această băutură este de la 9.30 la 11.30 dimineața. Apoi, cafeaua va oferi organismul și o energie suplimentară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!