O ceașcă de cafea aromată dimineața este un ritual pentru mulți oameni. El te revigorează și te ajută să te trezești în cele din urmă. În plus, cafeaua este benefică pentru sănătate, protejează împotriva depresiei și a bolii Alzheimer. Această băutură poate reduce chiar durerea musculară după exerciții.
Dar chiar și cei mai mari consumatori de cafea nu știu la ce duce o ceașcă de cafea atunci când este băută pe stomacul gol:
1. Disconfort de stomac.
Consumul de cafea pe stomacul gol este un test serios pentru un organism abia trezit. Fiind primul afectat, stomacul, așa cum ar trebui să facă, secretă acidul clorhidric, care este necesar pentru procesarea fluidului. Chiar și câteva săptămâni la rând cu cafea înainte de micul dejun te vor face să simți la început un disconfort în stomac și cu timpul probleme serioase în activitatea întregului organism.
2. Reduce nivelul de cortizol.
Consumul de cafea pe stomacul gol vă poate perturba ritmul circadian. Practic corpul tău eliberează cortizol dimineața, ceea ce te ajută să te simți alert și activ. Cafeaua de dimineață pe stomacul gol inhibă acțiunea hormonului și în timp organismul fără să bei cafea nu mai este capabil să se trezească și să fie activ la muncă.
3. Îndepărtează mineralele importante.
Cafeaua de dimineață poate fi dăunătoare organismului, deoarece ajută la eliminarea calciului, potasiului și magneziului din organism.
4. Crește anxietatea.
Da, oamenii simt anxietate când beau cafea pe stomacul gol. Motivul pentru aceasta este simplu: cofeina stimulează răspunsul la luptă sau fugă. Vă va oferi palpitații cardiace, transpirații și anxietate.
In cele din urma:
Pentru a evita problemele de stomac, este mai bine să nu beți cafea pe stomacul gol. Se bea după micul dejun. Ora corectă pentru a savura băutura preferată este de la 9.30 la 11.30. Atunci cafeaua va aduce beneficii și energie suplimentară organismului.
Tu bei cafea pe stomacul gol?
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.