4 mari beneficii ale oțetului de mere: glicemie scăzută, digestie excelentă, bună dispoziție și eliminarea toxinelor din organism

4 mari beneficii ale oțetului de mere: glicemie scăzută, digestie excelentă, bună dispoziție și eliminarea toxinelor din organism

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

De fiecare dată când mă gândesc la oțetul de mere, cred că este cel mai ieftin mod de a face față unei liste foarte mari de probleme. Cum acționează asupra sănătății, vă voi spune mai jos, pentru a-l consuma – doar adăugați-l fie în apă, fie în sosurile pentru salată. O linguriță este suficientă pentru un pahar mare cu apă.

Deci, iată care sunt beneficiile și abilitățile acestui produs aproape gratuit:

1. Efect pozitiv asupra digestiei.

Nu degeaba toate bucătăriile tradiționale conțin ceva murat și fermentat în meniu. Și cei mai raționali și sănătoși dintre ei folosesc în mod activ acru pe lângă mâncărurile grele din carne și legume. Chiar și sucul de lămâie simplifică foarte mult tractul digestiv.

Dacă auziți cuvântul „oțet” – amintiți-vă că este întotdeauna că este un ajutor puternic pentru sistemul digestiv. Oțetul de mere ajută la digerarea alimentelor și, în același timp, hrănește tovarășii pozitivi – microflora benefică.

De ce? Pentru că este un adevărat acid gras cu lanț scurt. După cum știți, bacteriile benefice absorb intens materiile prime pentru a crea astfel de acizi grași – hrana lor preferată și cheia prosperității.

De obicei, le place să folosească fibre și amidon rezistent (din cartofi și banane, de exemplu) în aceste scopuri. Însă sub formă de oțet de mere, nu primesc materii prime, ci acid gras gata preparat cu lanț scurt.

2. Dispoziție excelentă. Acest lucru a fost confirmat de participanții la diferite studii care au folosit oțet de mere: a ajutat oamenii să își păstreze o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp, să se sature cu o cantitate mică de mâncare și să nu se simtă greoi.

De aici și starea de spirit minunată: începe întotdeauna în intestine. Te simți fericit sau deprimat în funcție de situația politică de acolo.

3. Acțiune antimicrobiană.

Ce este interesant: oțetul tratează foarte bine microflora bună și o distruge pe cea care ne face rău. Acesta este motivul pentru care sosurile pe bază de oțet nu trebuie să fie refrigerate; ele sunt un conservant în sine.

Este, de asemenea, cel mai ecologic produs de curățare a locuinței: nemilos față de agenții patogeni și tolerant față de oameni.

Cu el, puteți spăla lenjeria, puteți curăța instalațiile sanitare și puteți spăla podeaua.

4. Zahăr și insulină.

Și în sfârșit, cel mai intrigant lucru. Oțetul de mere a fost testat pe diabetici și pe oameni sănătoși: a fost adăugat în alimentația normală zilnică. Nivelul de zahăr din sânge după masă a crescut mai puțin față de  ​​grupul de control și a revenit la normal mai repede. Insulina, a fost de asemenea eliberată în cantități mai mici.

Oamenii au raportat scăderea poftei de mâncare, confort intestinal și sațietate rapidă. Acesta este pur și simplu minunat.

Pentru cine nu este bun oțetul?

Orice problemă cu stomacul și esofagul este un motiv pentru a abandona consumul de oțet de mere.

Pot apărea și alergii la acest produs.

Întotdeauna menționez oțetul de mere, dar trebuie să încerci diferite tipuri după cum îți place. Dacă îl folosiți ca parte a unor sosuri grase, cum ar fi maioneza de casă, se va dovedi a fi foarte eficient în general.

Poate fi amestecat cu apă și băut printr-un pai pentru a evita afectarea smalțului .

Îmi plac foarte mult tot felul de „limonade” bazate pe el. Iau un pahar mare cu apă dimineața și adaug acolo o linguriță de oțet. Foarte revigorant. Puteți face acest lucru pe tot parcursul zilei.

Ai încercat oțetul de mere? Ce părere ai, ai simțit vreo schimbare în organism? Spune-ne părerea ta în comentarii!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!