4 ceaiuri naturale pentru curățarea profundă a ficatului și refacerea celulelor acestuia

4 ceaiuri naturale pentru curățarea profundă a ficatului și refacerea celulelor acestuia

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul este cel mai mare organ din corpul nostru. El este responsabil pentru sarcini atât de importante precum filtrarea sângelui, îndepărtarea toxinelor, producerea și stocarea proteinelor.

Deși ficatul are capacitatea de a se curăța singur (de obicei face asta în zori, când dormim, iar funcțiile vitale încetinesc), din cauza unor factori precum alimentația slabă, stresul sau obiceiurile proaste, curățarea corectă a acestuia poate fi afectată, ceea ce necesită ajutorul nostru pentru a evita saturația toxinei și dezvoltarea bolilor.

Astăzi vă invităm să aflați despre 4 ceaiuri pe care le putem pregăti cu ușurință acasă pentru o curățare profundă a acestui organ important.

1. Ceai de sparanghel

Sparanghelul este renumit pentru capacitatea sa excelentă de detoxifiere a rinichilor, aceeași putere o are și în cazul ficatului. Deoarece, pe lângă faptul că ajută la eliminarea toxinelor prin urină, ajută descompunerea alcoolului și îmbunătățește activitatea enzimatică a ficatului.

Cum se prepară:

Se fierb câteva căni de apă și o mână de sparanghel verde, proaspăt (se spală bine) timp de 5 minute. Se lasă la răcit, apoi adăugați un pliculeț de ceai de mușețel pentru a spori aroma, strecurați, îndulciți cu miere după gust. Se bea dimineața pe stomacul gol.

2. Ceai de ciulinul laptelui și mentă

Pe lângă curățare, ajută la restabilirea funcției ficatului și a vezicii biliare. Una dintre cele mai recomandate plante medicinale pentru menținerea sănătății ficatului.

Cum se prepară:

Fierbeți ciulinul laptelui (1 linguriță) în apă (500 ml) timp de câteva minute. Lăsați să se răcească, apoi adăugați un pliculeț de ceai de mentă pentru a spori aroma, strecurați și îndulciți cu puțină miere. Beți 2 căni pe zi timp de cel puțin o lună întreagă.

3. Ceai de păpădie

Pe lângă faptul că ne ajută să eliminăm toxinele din sânge, acesta are proprietăți diuretice și antiinflamatorii excelente, care sunt foarte utile în tratarea unei largi varietăți de probleme.

Se fierbe o mână de rădăcini de păpădie într-un litru de apă. Se lasă să se răcească, se strecoară și se îndulcește cu miere. Se bea de 3 ori pe zi timp de cel puțin două săptămâni. Puteți adăuga puțină mentă sau mușețel pentru a-i da mai multă aromă, și miere după gust.

4. Ceai de mușețel și sfeclă elvețiană

Conținutul său ridicat de antioxidanți, vitaminele A și C, precum și fierul, magneziul și calciul fac din sfecla elvețiană una dintre acele alimente curățătoare care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Pe lângă faptul că se mănâncă fiert, putem folosi zeama pentru a curăța ficatul și rinichii.

Pregătiți sfecla elvețiană, turnați apă clocotită peste ea și adăugați un pliculeț mic de mușețel. Se lasă sa fiarbă câteva minute, apoi se strecoară si se îndulcește cu miere. Se consumă de preferință seara, după masă!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!