Când temperatura de afară scade, majoritatea persoanelor tind să răcească. De obicei, oamenii dezvoltă ori răceli (care sunt mai ușoare), ori gripă (care este mai agresivă). Simptomele tipice ale acestor boli includ dureri în gât, oboseală, cefalee, spută și tuse. În acest articol vă vom prezenta câteva remedii naturale care vor trata durerile gâtului.
De ce apar durerile în gât? În general, există două tipuri de infecții ale gâtului, care depind de agentul patogen.
1. Viral. Acestea se dezvoltă datorită unui virus care provoacă boli comune, cum ar fi gripa, răcelile și mononucleoza .
2. Bacterian. Acest tip de infecție este mult mai gravă și necesită tratament de urgență. Streptococul și infecția cu micoplasma sunt cele mai frecvente cazuri.
Iată 4 remedii naturale pentru tratarea durerilor în gât
1. Ceai de usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta a fost foarte renumit pentru proprietățile sale puternice de vindecare. Usturoiul este deosebit de eficient în combaterea infecțiilor. Probabil că vi s-a spus măcar o dată să mâncați usturoi când erați răcit, ei bine, acesta este motivul.
Veți avea nevoie de 3 căței de usturoi pisați și 2 pahare de apă (500 ml). Puneți apa la fiert, când aceasta începe să fiarbă, luați-o de pe foc, adăugați cei trei căței de usturoi pisați și lăsați ceaiul la infuzat pentru 7 minute. Apoi lăsați să se răcească și este gata de consum.
2. Ceai cu echinaceea
Echinaceea este cunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sistemul imunitar. Aceasta previne răcelile și tratează eficient gripa, așadar este utilizată pentru tratarea infecțiilor gâtului.
Spre deosebire de alte antibiotice, care sunt concepute pentru a elimina toate bacteriile, echinaceea pur și simplu întărește imunitatea organismului și îl ajută să lupte singur împotriva bacteriilor și virușilor. Această plantă medicinală ameliorează simptomele răcelii și accelerează tratarea.
Aveți nevoie de o lingură de ceai de flori de echinaceea (15 g), 2 pahare de apă (500 ml) și o linguriță miere (7,5 g). Puneți la fiert apa împreună cu ceaiul de echinaceea. După ce ceaiul a atins punctul de fierbere, luați-l de pe foc și lăsați la infuzat pentru 7 minute. După ce s-a infuzat, puteți adăuga și lingurița de miere. Beți acest ceai de două ori pe zi: o dată dimineața pe stomacul gol și odată la culcare.
3. Ceai de ghimbir
Ghimbirul este un alt antibiotic excelent pentru tratarea infecțiilor gâtului, deoarece atacă virușii și bacteriile din organism. În plus, ghimbirul inhibă creșterea anumitor microorganisme din intestin, ajutând organismul să lupte mai repede împotriva bolii.
Veți avea nevoie numai de o rădăcină de ghimbir și de un pahar de apă (250 ml). Puneți apa la fiert și feliați ghimbirul. După ce apa atinge punctul de fierbere adăugați ghimbirul și lăsați la fiert pentru 5 minute. Apoi luați ceaiul de pe foc și lăsați-l să se răcească. Beți acest ceai dimineața pe stomacul gol.
4. Ceai de ceapă
Această legumă este excelentă pentru lupta împotriva răcelii. Datorită conținutului de vitamina C, izotiocianați și quercetină, care au proprietăți antiinflamatorii, ceapa poate fi folosită pentru tratarea leziunilor, artritei, inflamației și infecțiilor. Ceapa ajută la dilatarea căilor respiratorii și la reducerea simptomelor gripei, cum ar fi tusea și congestia. De asemenea, ea acționează ca un expectorant, stimulând astfel excreția sputei.
Aveți nevoie doar de o ceapă și 2 pahare de apă (500 ml). Se curăță, se spală și se toacă ceapa (dacă doriți, puteți să spălați și să adăugați și coaja de ceapă în ceai. Puneți apa și ceapa într-un ibric la fiert. După ce apa a atins punctul de fierbere, opriți focul și lăsați ceaiul la infuzat timp de șapte minute. După ce a trecut acest timp, strecurați ceaiul și este gata de consum.
Uneori durerea în gât este atât de severă încât până și mâncatul devine dificil. Aceste ceaiuri minunate vă vor ajuta să scăpați de durerile în gât și să tratați răcelile.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.