4 alimente care îți distrug inima: elimină-le din dietă

4 alimente care îți distrug inima: elimină-le din dietă

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Inima este partea sistemului cardiovascular care pulsează substanțele nutritive și oxigenul în tot corpul, asigurându-i funcțiile vitale. Este important să o mențineți sănătoasă și în formă. Astăzi vom analiza atent principalele alimente care distrug inima.

1. Zaharul.

Consumul de zahăr duce la creșteri ale tensiunii arteriale, rănește vasele de sânge, favorizează formarea cheagurilor de sânge. Provoacă un deficit de tiamină, care dezvoltă distrofie musculară cardiacă.

Crește acumularea extravasculară de lichid, al cărui exces duce la stop cardiac. Crește colesterolul și greutatea corporală, afectând astfel circulația sângelui și crescând sarcina pe inimă.

Reduceți aportul de zahăr sau înlocuiți cu următoarele produse:

1) Miere de albine. Întărește mușchii inimii și pereții vaselor;

2) Fructe proaspete: struguri, căpșuni, cireșe. Conțin o cantitate mare de fibre. Acest lucru reduce efectele negative ale glucozei asupra organismului;

3) Fructe uscate: caise uscate, curmale, stafide. Curățați sângele și vasele de sânge de colesterol, reduceți riscul de infarct;

4) Ciocolata amară. Datorită epicatechinei îmbunătățește suprafața interioară a vaselor de sânge. De asemenea, scade tensiunea arterială și crește sensibilitatea la insulină;

2. Carne, alimente grase și prăjite.

Dezvoltă obezitatea, crește colesterolul din sânge, care ulterior formează cheaguri de sânge. Acest lucru complică circulația sângelui și funcția inimii.

De asemenea, crește riscul de insuficiență cardiacă de 2 ori. Crește tensiunea arterială, afectează funcționarea tractului gastro-intestinal, contaminează organismul cu toxine. Încarcă pereții vaselor de sânge.

3. Sare.

Excesul de sare din organism cauzează spasm al mușchiului cardiac, ducând la infarct. În plus, sarea mărește sarcina asupra miocardului și crește tensiunea arterială. Excesul de sare reține lichidul în organism, ceea ce duce la creșterea stresului asupra inimii și vaselor de sânge. Face fragili pereții vaselor de sânge. Contribuie la dezvoltarea ischemiei.

4. Alcoolul.

Crește coagularea sângelui, astfel încât inima trebuie să accelereze ritmul pentru a ajunge sângele în toate extremitățile. Aceasta duce la creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

În mod similar, alcoolul întrerupe metabolismul, afectează face țesutul cardiac, ceea ce crește riscul de ateroscleroză.

Alte produse dăunătoare:

  • margarină;
  • gheață;
  • sosuri cumpărate, ketchup și maioneză;
  • chipsuri;
  • băuturi răcoritoare;

Recomandări generale:

Mănâncă diversificat. Adăugați mai multe legume și fructe în dieta dvs., și eliminați alimentele care au fost descrise anterior;

Faceți sport în mod regulat, minim 30 de minute pe zi. Oferă inimii tale o încărcătură constantă. Aleargă dimineața, fă exerciții fizice, mergi la înot, dans. Caută-ți un hobby care te pune în mișcare;

Evitați conflictele și stresul. Nu vă suprasolicitați fizic și mental;

Aveți grijă de somnul dumneavoastră. Dormi cel puțin 8 ore pe zi;

Faceți un examen medical o dată pe an;


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!