3 tipuri de oameni cu care, conform lui Freud, nu poți face o familie

3 tipuri de oameni cu care, conform lui Freud, nu poți face o familie

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Victor Hugo spune că „Oamenii din jurul nostru joacă în teatrul vieții noastre și uneori depindem mai mult de ei decât de noi”. Astăzi am vrut să vă vorbesc despre trei tipuri de oameni conform părerii lui Freud, pe care este mai bine să îi țineți la distanță pentru ca scenele din teatrul vieții tale să nu fie stricate de felul în care joacă actorii din ea.

„Persoanele care nu s-au maturizat, iar pentru a lua o decizie, au nevoie de aprobarea părinților sau familiei” ✔️

„Maturitatea unei persoane nu este determinată de vârstă, ci dacă s-a separat de familia tată-mamă și și-a găsit o viață independentă.”

Freud credea că un adult dependent de opinia părinților săi, chiar dacă are cincizeci de ani, nu poate fi considerat matur. Este dificil să creezi relații de familie puternice cu o astfel de persoană, deoarece în procesul de rezolvare a problemelor, conflictelor și situațiilor dificile, comunicarea se va desfășura nu numai cu el, ci și cu familia sa, care are încă o influență asupra lui.

„Separarea de prima familie este o etapă firească a creșterii unei persoane independente și condiția principală pentru crearea unei noi celule: „Familia este creată de doar două voci, doi adulți, iar al treilea nu are loc acolo.”

În același timp, Freud nu vorbește despre o întrerupere completă a contactului cu familia paterno-maternă și rude, ci despre independența opiniei și independența alegerilor:

„Dacă familia soțului îi poate controla viața, v-ați căsătorit cu un copil. Același lucru este valabil și pentru femeile ale căror mame le influențează căsătoria.”

Însă, aceasta nu este întotdeauna vina în întregime a unei persoane, adesea părinții puternici încearcă să-și controleze chiar și copilul adult și el, la rândul său, se teme să strice relațiile cu ei declarându-și independența. Cu toate acestea, copilul are ocazia să rupă acest cerc vicios și, prin urmare, responsabilitatea îi revine.

„Cei care vorbesc mult nu au timp să se gândească” ✔️

„Sunt oameni care vorbesc atât de mult încât obosești de îndată ce îi vezi. Înainte chiar să înceapă să vorbească.”

Freud a perceput cuvântul ca o valoare, iar conversația ca o binefacere pentru doi oameni:

„Înainte de a vorbi, trebuie să gândești – astfel cuvintele capătă valoare”.

Desigur, nu orice conversație este importantă – uneori sunt anumite conversații de bun simț, cum ar fi o simplă discuție între vecini. Dar există un alt tip de oameni – cei care vorbesc necontenit: dau impresia unor oameni deschiși și energici, dar extrem de superficiali și intruzivi.

„O conversație bună nu poate fi niciodată prezisă, însă o conversație rea poate”.

Acest tip de oameni comunică adesea cu toată lumea și are o anumită popularitate, dar rareori își face prietenii profunde cu cineva, deoarece conversațiile cu el sunt unilaterale:

„Când sunt doi oameni, dar doar unul vorbește, acesta nu este un dialog, acest lucru este o gură neliniștită care caută urechi libere”.

Cu astfel de oameni este dificil nu doar să începi o conversație semnificativă, ci și o relație: vor vorbi mult, și vor asculta puțin.

Oameni care arată doar partea rea ​​a vieții lor și ascund partea bună ✔️

„Fiecare persoană are atât bucurii, cât și supărări în viață, indiferent de poziția sa”.

Sunt momente în viață în care pur și simplu nu avem putere să vorbim despre lucrurile bune, dar până la urmă trec chiar și cele mai dificile momente, și ceva bun vine să le înlocuiască:

„Viața este o zebră, ale cărei dungi sunt în dezordine”.

Dacă o persoană vorbește doar despre eșecurile sale, apelează la tine doar când are necazuri, atunci nu este complet sincer cu privire la viața sa față de tine. Există o pildă despre Seth și Ziph din Grecia antică, care descrie bine o astfel de relație și consecințele ei:

„Seth culegea mere în livadă pentru a se hrăni, iar Ziph avea un cuțit cu care putea curăța și tăia merele cele stricate, lovite. Seth venea adesea la el cu merele stricate, lovite și îl ruga:

– Ajută-mă să le curăț de putregai și o să dau jumătate, iar Ziph îl ajuta mereu.

Odată Ziph a întrebat:

– Seth, de ce vii la mine doar cu mere stricate?

Și Seth a răspuns:

– Pot să le mănânc singur pe cele bune.”

Dacă o persoană vine doar cu vești proaste sau se plânge constant de viața sa – asta nu înseamnă că viața ei este formată doar din lucruri rele – înseamnă că doar asta îți aduce. Relațiile armonioase dintre oameni includ atât vești proaste, cât și vești bune.

„Teme-te de cei care își ascund victoriile de tine și îți vorbesc doar despre înfrângere”.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!