3 semne de prieteni răi pe care să le recunoști

3 semne de prieteni răi pe care să le recunoști

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in PersonalitatePsihologieSfaturi

Iată 3 semne ale prietenilor răi pe care trebuie să le știi:

Haide să ne uităm direct în ochii adevărului și să recunoaștem: uneori, în viața noastră, avem oameni pe care îi numim prieteni, dar, de fapt, ei nu sunt chiar așa pentru noi.

Cu prietenii împărtășim bucuriile și necazurile, petrecem timp împreună și facem planuri pentru viitor. Nu toți oamenii cu care interacționăm sunt demni de încrederea noastră.

În acest articol, voi vorbi despre trei semne care vă vor ajuta să recunoașteți un “prieten” rău și să evitați consecințele neplăcute ale “prieteniei” cu el.

1. Prietenul mercantil

Acesta este acel om care folosește prietenia cu voi în interes propriu. De exemplu, vă caută doar atunci când are nevoie, dar în restul timpului el este “ocupat” și nu are timp să vă vedeți ca să mai povestiți despre ce este nou în viața fiecăruia.

Acesta este un semn clar al unei prietenii toxice. Astfel de “prieteni” nu vă apreciază ca persoană, ci vă văd doar ca pe o sursă de ajutor, sprijin și o modalitate de rezolvare a propriilor lor probleme.

Vă sfătuiesc să reflectați serios la astfel de “prietenii” și, la prima ocazie, să stabiliți limite personale în relațiile cu ei.

Nu există motive să vă temeți să refuzați o astfel de persoană, dacă nu aveți timp sau pur și simplu nu puteți ajuta. Prietenii adevărați vor înțelege și vor accepta decizia voastră.

2. Cel care nu vă sprijină în momentele importante

Aveți un moment important în viață? Începeți o afacere nouă sau vă cumpărați o casă? Un prieten adevărat vă va sprijini și va considera ca fiecare succes al vostru este un motiv de bucurie.

Un prieten rău, sub acoperirea bunelor intenții, va critica mai mult decât va sprijini. Va pune din nou la îndoială abilitățile voastre. De fapt, el nu crede în voi și în potențialul vostru, iar cuvintele lui, sub pretextul de a “vă proteja de eșec”, sunt îmbibate de invidie și teama că veți reuși mai mult decât el.

Pe lângă asta, dacă aveți un eșec, acea persoană nu va fi lângă voi să vă sprijine. Veți auzi doar remarci disprețuitoare din partea acestui “înțelept” de genul “ți-am spus eu”.

Țineți minte doar că nu ar trebui să aveți în jurul vostru oameni care folosesc expresia “ți-am spus eu”. Aceste persoane nu sunt prietenii voștri! Ei vă trag în jos.

3. Cel care nu se ține de cuvânt

Această persoană apelează mereu la ajutorul vostru, promițând sprijin reciproc, dar atunci când vine vorba de fapte, întotdeauna are chestiuni mai importante, circumstanțe neprevăzute sau alte treburi urgente și prioritare.

Ignoră apelurile și mesajele voastre, dar apoi apare și cere ajutorul. Dacă refuzați în mod justificat, el se va supăra ușor pe voi, dar credeți-mă, astfel de acțiuni nu au nimic de-a face cu o prietenie reală și doar demonstrează motivele egoiste ale “prietenului”.

Prietenii răi au un impact negativ asupra vieții voastre, chiar dacă își maschează acțiunile cu o grijă ipocrită pentru voi și starea voastră emoțională.

Nu vă temeți să renunțați la astfel de relații și să țineți în jurul vostru doar oameni care vă vor sprijini, vă vor inspira și vă vor ajuta să creșteți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!