Există câteva reguli foarte importante, pe care le putem numi reguli de aur, pentru a interacționa corect și productiv cu membrii familiei și oamenii apropiați.
Dacă veți face din aceste reguli baza comunicării și interacțiunii cu ei, atunci, vă rog să mă credeți, relațiile voastre se vor îmbunătăți semnificativ, iar voi veți deveni mai liniștiți și mai raționali.
Cele 3 reguli importante pentru a comunica cu oamenii apropiați sunt:
1. Nu voi i-ați creat pe astfel de oameni, așadar nu vă stă în drept să-i judecați sau să încercați să-i schimbați în vreun fel.
Înțelegeți că nu aveți dreptul să îi schimbați nici măcar pe cei mai apropiați și dragi vouă oameni, chiar și având cele mai bune intenții. Aceasta este o alegere pe care ei înșiși trebuie să o facă, dacă doresc. Desigur, le puteți spune lor ce anume vă nemulțumește, dar decizia finală de a se schimba sau nu, este numai a lor.
Prin urmare, fie acceptați pe cei apropiați așa cum sunt deja, fie este mai bine să minimalizați comunicarea cu ei, dacă nu puteți face acest lucru. Pur și simplu, nu încercați niciodată să-i schimbați, ci dați-le doar șansa să se exprime și să arate dacă sunt dispuși să se schimbe.
Dacă doresc să se schimbe – este minunat, dar dacă nu, atunci este, de asemenea, alegerea lor și trebuie respectată. Gândiți-vă dacă merită să continuați și să mențineți această comunicare sau este mai bine, așa cum am spus deja, să o minimalizați.
2. Căutați anumite calități și trăsături pozitive în fiecare persoană apropiată de voi.
Concentrați-vă pe a căuta și găsi lucruri bune la cei apropiați și membrii familiei. Fiecare om are ceva bun, unic și deosebit – trebuie doar să observați acest lucru și, mai important, să le spuneți și lor despre asta.
Credeți-mă, complimentele sau pur și simplu cuvintele bune și calde fac minuni! Așadar, dacă doriți ca o persoană dragă să-și arate calitățile bune mai des în fața voastră – pur și simplu subliniați-le și lăudați-l pentru acestea cât mai des posibil. Subliniați aceste calități și spuneți-i cât de mult vă plac, iar apoi veți vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.
3. Tratați membrii familiei și oamenii apropiați nu doar așa cum ați dori ca ei să vă trateze pe voi, ci mai presus de toate, așa cum ar dori ei să-i tratați.
Suntem obișnuiți să credem că ar trebui să-i tratăm pe cei dragi nouă așa cum am dori să ne trateze ei. Dar în opinia mea, aceasta nu este o abordare corectă. Încercați mai degrabă să ascultați cum dorește persoana să fiți tratați de către ea și să acționați așa cum spune ea.
De exemplu, dacă dorește atenție și complimente – pur și simplu oferiți-i asta, chiar dacă nu sunteți obișnuiți să faceți complimente cuiva. Pur și simplu faceți-o și veți vedea cum persoana înflorește și se schimbă sub ochii voștri.
Sau invers – dacă o persoană dragă vouă are nevoie uneori de liniște și pace, dacă are nevoie de puțin spațiu personal, nu o forțați să fie mereu în preajma voastră. Mergeți undeva cu prietenii sau petreceți puțin timp singuri, dar oferiți persoanei oportunitatea de a fi singură, dacă aceasta este cu adevărat important pentru ea.
Credeți-mă, apoi ea însăși va dori să petreacă din nou tot timpul liber cu voi, pentru că ați ascultat și luat în considerare nevoile și dorințele ei, iar acest lucru este întotdeauna plăcut și foarte valoros.
Și mai ales, amintiți-vă pur și simplu că suntem cu toții diferiți, dar luând în considerare aceste reguli de interacțiune, veți putea să vă stabiliți comunicarea și relațiile în general cu membrii familiei, cei apropiați și cei iubiți, și mai ales să faceți aceste relații cât mai confortabile și plăcute pentru ambele părți, ceea ce vă doresc din toată inima!