3 pași pentru a calma durerile de cap prin masaj

3 pași pentru a calma durerile de cap prin masaj

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in SanatateSfaturi

Un masaj eficient pentru dureri de cap constă într-o apăsare ușoară într-o mișcare circulară asupra unor puncte strategice ale capului, cum ar fi tâmplele, ceafa și coroana.

Mai întâi trebuie să-ți desprinzi părul (dacă ai părul prins) și să respiri profund, încet, timp de aproximativ 2 minute, încercând să te relaxezi puțin. Apoi ar trebui să efectuați următorul masaj, urmând 3 pași:

1. Masați prin mișcări circulare tâmplele

Trebui să masezi ușor tâmplele, care sunt partea laterală a frunții, timp de cel puțin 1 minut, folosind palmele mâinilor sau vârfurile degetelor cu mișcări în cerc.

2. Efectuați mișcări circulare în zona gâtului

Pentru a relaxa partea din spate a capului, apăsați în mișcări circulare folosind vârful degetelor timp de cel puțin 2 minute.

3. Masează partea superioară a capului

Vârfurile degetelor ar trebui să maseze partea superioară a capului prin mișcări circulare și lente timp de aproximativ 3 minute. La final, pentru a termina masajul, trage ușor rădăcina părului timp de 2-3 minute.

Acești pași ajută la ameliorarea durerilor provocate de stres și sunt o modalitate excelentă de a opri durerea de cap, în mod natural, fără a apela la medicamente.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat ca altcineva să facă acest masaj, dar și masajul făcut de tine poate elimina în mod natural durerea de cap în câteva minute. Pentru a completa acest tratament, puteți sta în timpul masajului cu picioarele într-un lighean cu apă caldă în care adăugați o mână sare grunjoasă la 2,5 litri.

Alimente care vă pot ajuta să calmați durerile de cap

Pentru a calma durerile de cap, ar trebui să mănânci alimente bogate în magneziu și să bei multă apă. Ceaiul fierbinte de fenicul cu ghimbir ajută și la prevenirea durerilor de cap. De asemenea, evitați cafeaua, brânza, alimentele fast-food și cârnații.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!