3 motive care ne arată de ce este bine să spunem mereu ceea ce simțim și să ne eliberăm

3 motive care ne arată de ce este bine să spunem mereu ceea ce simțim și să ne eliberăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatate

Spunându-i celui mai bun prieten că noua ei tunsoare este îngrozitoare … Explicându-i tipului că vrei să fii singura nu într-o relație … Spunându-i șefului tău că nu îți ajunge salariul …

Exprimarea sentimentelor tale sincere poate fi dificilă, fie că este vorba de comentarii inocente sau critici deschise.

A păstra adevărul pentru tine fără să-i dai o cale de ieșire este foarte dăunător . Strivindu-ți vocea, întorci agresiunea către tine. Acest lucru duce la diverse tulburări mentale, cum ar fi anxietatea și chiar depresia.

Iată 3 motive pentru a spune întotdeauna ceea ce simți:

1. Reduce stresul.

Se spune că doar persoanele cu o memorie bună pot minți și ascunde ceea ce simt. Acest lucru este de înțeles: la urma urmei, după ce ați mințit o dată, trebuie să vă reamintiți acest lucru toată viața, pentru a nu vă da de gol mai târziu sau la alte persoane

Este nevoie de mult efort, care, la rândul său, se dovedește a fi un stres inutil pe care îl purtați cu dvs. tot timpul. Iar cei care spun ceea ce simt și nu o minciună nu duc o povară suplimentară.

2. Crește stima de sine.

Când spunem adevărul despre ceea ce credem despre ceilalți, cei din jurul nostru simt. Realizarea însăși că spui adevărul îți mărește încrederea în tine. Oamenii sinceri și simpli sunt respectați și apreciați de toată lumea.

3. Protejează împotriva bolilor pe fond psihic.

Oamenii de știință au efectuat un experiment: au recrutat 70 de voluntari și i-au împărțit în două grupuri. Li s-au pus întrebări, iar primului grup i s-a spus să răspundă sincer, iar celui de-al doilea nu i s-a spus nimic.

Apoi, participanții la experiment au fost examinați timp de cinci săptămâni. S-a constatat că cei care au răspuns sincer au mai puține șanse să sufere de greață, dureri de cap și dureri în gât decât cei care s-au ferit de răspunsurile directe.

Concluziile oamenilor de știință au fost fără echivoc: adevărul este bun pentru sănătate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!