3 moduri simple pentru a trece peste o stare proastă oferite de un psiholog

3 moduri simple pentru a trece peste o stare proastă oferite de un psiholog

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Iată câteva modalități oferte de un psiholog pentru a scăpa de o stare proastă în cinci minute sau mai puțin:

1. Faceți o plimbare în aer curat

Nu subestimați puterea naturii și a activității fizice. Un studiu din 2005 a constatat că mersul în natură te poate face mai fericit și mai puțin stresat. În acest experiment, au participat 60 de persoane, dintre care primul grup a fost trimis pentru o plimbare de 50 de minute în afara orașului (într-o pădure de stejar), iar al doilea grup de participanți a fost lăsat să se plimbe de-a lungul străzii zgomotoase a orașului.

După plimbare, cercetătorii au descoperit că cei care erau în natură au experimentat mai puțină stare de stres și niveluri mai ridicate de emoții pozitive decât cei care au rămas în oraș.

Dar nu înseamnă că, pentru a-ți depăși starea proastă de spirit, trebuie să te duci în pustie și să mergi jumătate de zi. Veți putea obține un efect pozitiv chiar și după o plimbare de cinci minute în cel mai apropiat parc.

2. Meditează

Dacă vă faceți timp pentru a vă verifica telefonul la fiecare jumătate de oră, vă puteți permite cu siguranță să stați și să meditați cel puțin câteva minute pe zi.

Meditația este foarte simplă: închideți ochii și ascultați-vă respirația, concentrându-vă asupra modului în care inspirați și expirați. Dacă mintea ta începe să se rătăcească din nou, calmează-te concentrându-te ușor pe respirație.

A face din meditație o parte a rutinei zilnice – practicarea acesteia când te ridici din pat, când faci naveta la serviciu sau în timpul pauzei de prânz este o modalitate excelentă de a face față stării de spirit proaste.

3. Ajută alte persoane

Când vă aflați într-o criză emoțională, interacțiunea cu alte persoane poate fi ultimul lucru pe care îl doriți. Dar cercetările arată că atunci când îi ajuți pe ceilalți, ai parte automat emoții pozitive.

Puteți arăta generozitate donând bani pentru persoanele nevoiașe.Chiar și mici acte de amabilitate (renunțarea la un loc într-un autobuz, ducerea unei genti grele la o persoană în vârstă sau ajutarea unui coleg de muncă) pot schimba starea de spirit în bine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!