3 lucruri care nu se vor mai întoarce niciodată

3 lucruri care nu se vor mai întoarce niciodată

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Prin cuvinte poți vindeca sau răni. Prin urmare, să nu folosim cuvintele ca arme unul împotriva celuilalt. În timp, toate certurile vor fi uitate, vă veți împăca, dar cuvintele pe care le-ați aruncat atunci către persoana dragă vouă dintr-o impulsie nu vor fi uitate niciodată…

Există lucruri pe lume pe care, odată pierdute, nu le mai poți recupera… Și iată care sunt aceste lucruri:

1. Încrederea, și deci iubirea

Dacă ați pierdut încrederea cuiva apropiat sau încrederea voastră în el, este probabil că nu veți mai putea să o refaceți. Da, puteți continua să aveți relații cu acea persoană, dar încrederea care exista între voi nu se va regăsi niciodată.

Aici nu mai contează dacă a fost o greșeală, o trădare sau altceva – problema este că ați pierdut încrederea acelei persoane în voi sau încrederea voastră în ea. Iar asta înseamnă că ați pierdut și iubirea acelei persoane și chiar persoana însăși, pentru că încrederea este iubire. Fără asta, relațiile nu pot evolua. Așadar, ocrotiți-vă și iubiți-vă unul pe altul.

2. Timpul și oportunitatea pierdută

Timpul trece incredibil de repede, nu poate fi oprit nici măcar pentru o clipă. La fel se întâmplă și cu oportunitățile care apar pe calea voastră. Unele dintre ele apar doar o dată în viață, așa că nu le pierdeți în niciun caz, mai bine folosiți-le imediat.

Nu vă temeți să încercați și să greșiți. Temeți-vă să nu încercați deloc și apoi să vă regretați toată viața că nu ați avut curajul să faceți asta. Fiți mai curajoși și hotărâți!

3. Nu puteți recupera cuvintele pe care le-ați spus cândva

Câte cuvinte diferite aruncăm în fiecare zi „în vânt”, și câte ofense dureroase ne aruncăm unii altora când suntem supărați și vrem să rănim și mai tare interlocutorul nostru. Și câte promisiuni facem, pe care ulterior nu intenționăm să le respectăm sau pur și simplu le uităm. Dar cuvintele au și ele o putere reală.

Le putem folosi pentru a vindeca sau pentru a răni. Prin urmare, să nu folosim cuvintele ca arme unul împotriva celuilalt. În timp, toate certurile vor fi uitate, vă veți împăca, dar cuvintele pe care le-ați aruncat atunci către persoana dragă vouă dintr-un  impuls de moment nu vor fi uitate niciodată…

Deci, faceți ca, cuvintele voastre să fie întotdeauna medicamente vindecătoare și un “balsam pentru suflet” real pentru toți celor cărora le spuneți acele cuvinte. Fiți pur și simplu mai buni, pentru că este atât de ușor și totuși atât de important în același timp… Vă doresc succes!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!