3 dintre cele mai înșelătoare obstacole pe calea spirituală care trebuie distruse fără milă

3 dintre cele mai înșelătoare obstacole pe calea spirituală care trebuie distruse fără milă

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2023 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Atât în viață, cât și pe calea spirituală, întâlnim multe obstacole, dar aceste 3 obstacole le consider cele mai înșelătoare.

Iată care sunt aceste obstacole:

1. Neștiința

Neștiința în cazul nostru se manifestă sub formă de uitare. Am uitat cine suntem cu adevărat!

“Nu este scris în Legea voastră: Eu am zis: <Dumnezei sunteți?>” (Ioan 10:34)

Acest lucru trebuie să-l reamintim. Desigur, procesul este lent și dureros, dar el are loc. Pentru a dispersa neștiința, trebuie să citim Sfintele Scripturile și să ascultăm adevărul transmis prin Învățători.

Aceasta nu trebuie să fie o acțiune ocazională, trebuie să facem acest lucru până când cunoștințele voastre devin perfecte.

2. Îndoielile

Un obstacol foarte serios și înșelător, prin care au trecut chiar și apostolii. Este vorba despre Petru și Iuda.

Este ca și cum un demon ar sta pe umărul vostru și vă șoptește la ureche, făcându-vă să vă îndoiți de tot, de deciziile luate și de concluziile trase.

Cum puteți învinge îndoielile? Prin reflecție și punând în balanță informațiile pe care le aveți.

Nu acceptați nimic pe de-a-ntregul. Gândiți-vă și apoi gândiți-vă din nou la ceea ce ați auzit, și mintea voastră va dispersa orice îndoială.

3. Scop greșit în viață

La naștere, sufletului nostru intră în corp și astfel descoperim personalitatea, mintea, simțurile, obiectele lumii înconjurătoare. Cu alte cuvinte, toată viața noastră și mintea este îndreptată în exterior.

Astfel, ne trăim viața, concentrându-ne numai pe lucrurile exterioare până în ultimele clipe ale vieții noastre. Singura modalitate de a vă găsi adevăratul scop este să îndreptați mintea dinspre exterior spre interior.

Adesea oamenii ajung la această realizare prin boală sau prin durerea pierderii cuiva, dar aceasta este cea mai puțin dorită cale. Este mai bine să ajungeți la aceasta conștient și, cum se spune, din propria dorință.

Scopul nostru pe pământ este să învățăm lecții și să avem grijă de sufletul nostru. Cunoașterea adevărului, reflectarea și interiorizarea trebuie să devină natura voastră. Acestea trebuie să fie cunoștințe practice, nu teoretice. Fără practică, nu veți merge prea departe.

Desigur, cei care au fost foarte credincioși în vieți anterioare vor elimina mai ușor obstacolele de mai sus. Le este suficient să citească sau să audă textul din Scriptură și o iluminare vine la ei.

În timp ce cei care abia au început calea spirituală au mai multe dificultăți în asimilarea adevărului, ei trebuie să recitească textele și să asculte de mai multe ori ceea ce li se spune.

Dar, cum se spune, cel care merge pe drum îl poate parcurge, și vine un moment când și ei încep să înțeleagă totul în mers și să primească iluminare.

În final, iluzia se risipește, conștiința devine clară, iar reflecțiile vă aduc Cunoaștere adevărată. Învăluirea în interior dezvăluie Adevărata Voastră Natură.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!