3 ceaiuri vindecătoare care îți vor întări plămânii

3 ceaiuri vindecătoare care îți vor întări plămânii

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă vreți să mențineți sănătatea plămânilor, în primul rând, ar trebui să adoptați câteva obiceiuri sănătoase. Nu fumați, evitați zonele poluate sau toxice, faceți exerciții fizice de intensitate mică sau mișcare cel puțin jumătate de oră pe zi și mențineți sistemul imunitar sănătos. Toate acestea sunt, fără îndoială, lucruri vitale care vă mențin plămânii sănătoși.

Uneori plămânii, organe atât de importante ale corpului nostru, pot fi supuși unor boli grave precum bronșita, astmul sau infecțiile care necesită un tratament special.

Pe lângă sfaturile pe care vi le va oferi medicul dumneavoastră, aceste băuturi naturale vindecătoare, despre care vă vom vorbi imediat, sunt foarte bune pentru sănătatea plămânilor.

1. Ceai de cimbru și urzică

Această băutură este ideală pentru curățarea și întărirea plămânilor. Iată de ce?

Cimbrul este, fără îndoială, cea mai eficientă plantă pentru menținerea sănătății plămânilor. Este folosit în mod obișnuit pentru a calma tusea și infecțiile respiratorii. Este un expectorant și antiseptic minunat, ideal atât în ceaiuri de plante, cât și pentru inhalare.

Urzica este o plantă medicinală care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata multe probleme de sănătate, iar una dintre principalele sale proprietăți este capacitatea de a „curăța” și de a ne vindeca sângele și plămânii. Aceasta plantă conține multe vitamine și minerale precum fier, calciu, magneziu, siliciu. Este un remediu ideal pentru persoanele cu anemie sau cele care se afla în reabilitare după o boală.

Ingrediente

  • 30 g cimbru
  • 30 g urzici uscate
  • Un pahar cu apă (200 ml)
  • O lingură de miere (30 g)

Urzicile și cimbrul pentru ceai pot fi achiziționate gata uscate de la orice magazin de produse naturiste sau farmacie fără probleme. De regulă, sunt vândute în pachete de 300 până la 500 de grame și sunt destul de ieftine.

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să fierbem apa. Ca de obicei, recomandăm folosirea unui ceainic din ceramică sau sticlă, deoarece plantele medicinale își pot pierde unele din proprietățile benefice în recipiente metalice.

După ce apa a fiert, adăugați cimbrul și urzica și lăsați la infuzat timp de aproximativ 15 până la 20 de minute. După aceea, mai lăsați la fiert încă 10 minute.

La. sfârșit, se adaugă o lingură de miere și se bea cu înghițituri mici, iar în același timp se inhalează aburul din acest ceai, care are proprietăți vindecătoare. Acesta este un proces foarte plăcut. Te poți răsfăța cu două căni pe zi.

2. Infuzie de pătlagină medicinală, roiniță și mărar

Delicioasă și sănătoasă, sunt două cuvinte care caracterizează perfect această băutură din plante. Acest ceai este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru curățarea plămânilor și eliminarea toxinelor din aceștia, este pur și simplu indispensabil pentru fumătorii care nu trebuie doar să-și curețe plămânii, ci și să amelioreze simptomele infecțiilor, precum tusea.

Pătlagina este o plantă care este un expectorant și ajută la îndepărtarea mucusului din plămâni, care interferează cu respirația normală. În plus, pătlagina acționează ca un bun agent antiinflamator, așa că este ideal să faceți decocturi cu ea sau să inhalați aburul acesteia, puteți face chiar și comprese fierbinți pe care să le puneți pe piept.

Mărarul și roinița: Combinația dintre aceste două plante medicinale vă va ajuta să eliminați toxinele din plămâni și, de asemenea, să vă relaxați. De multe ori, atunci când avem probleme cu plămânii, simțim o oboseală extremă și o senzație de strângere în sistemul nostru respirator. Ceaiul acesta ne va ajuta sa ne simțim mult mai bine.

Ingrediente

  • 20 g roiniță
  • 20 g pătlagină
  • 20 g mărar
  • Un pahar cu apă (200 ml)
  • 2 linguri de miere (60 g)

Mod de pregătire

Mai întâi, ca întotdeauna, fierbeți un pahar cu apă. După ce dă în clocot, se adaugă ierburile: pătlagina, roinița și mărarul. Lăsați-le să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi luați de pe foc și mai lăsați 10 minute.

Atenție, acest ceai are un gust destul de înțepător datorită prezenței de pătlagină în el, așa că vă recomandăm să adăugați două linguri de miere în el. În ciuda acestui mic inconvenient (gustul), vă sfătuim să beți această infuzie de trei ori pe zi, deoarece, așa cum am scris deja, este perfect pentru curățarea plămânilor și ameliorarea inflamației.

3. Remediu din ceai verde și floare de tei

Acest ceai delicios este folosit în primul rând pentru prevenirea problemelor pulmonare și pentru întărirea și optimizarea funcției pulmonare. Acest ceai de plante este un fel de „vitamina” pe care o putem bea în fiecare zi la micul dejun . Dacă suferiți de orice fel de boală pulmonară, atunci ceaiurile descrise mai sus vor fi mai eficiente.

Am inclus ceaiul verde în această infuzie datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, care a fost dovedit în mod deosebit într-un studiu realizat în urmă cu câțiva ani. Cercetătorii au dovedit că ceaiul verde este eficient în protejarea plămânilor de apariția bolilor. Desigur, nu va fi 100% eficient, dar șansele de a te îmbolnăvi vor scădea dacă îl bei în fiecare zi.

Floarea de tei este antispastică și este ușor de găsit în orice magazin de alimente naturiste. Ne va ajuta să ne relaxăm, să respirăm mai bine și să ne îmbunătățim sănătatea plămânilor. Este parfumată, are gust bun și se potrivește bine cu orice ceaiuri din plante.

Ingrediente

  • 20 g ceai verde
  • 20 g flori de tei
  • Un pahar cu apă (200 ml)
  • O lingură de miere (30 g)

Mod de pregătire

Este foarte simplu. Se fierbe un pahar cu apă și apoi se adaugă ceaiul verde și florile de tei. Lăsați ceaiul sa fiarbă 5 minute, apoi luați de pe foc și mai lăsați sa stea 10 minute pentru a se infuza mai bine.

Turnați acest ceai magic din plante în cana preferată și adăugați o lingură de miere. Această băutură delicioasă și sănătoasă este perfectă pentru micul dejun!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!