3 comportamente ale unei mame care este predispusă să rămână singură la bătrânețe

3 comportamente ale unei mame care este predispusă să rămână singură la bătrânețe

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in De SufletLecții de viațăRelatii

Nimeni nu vă garantează că bătrânețea voastră nu va fi una solitară. În viață, există suficiente situații care pot duce la faptul că nu veți avea pe nimeni să vă aducă un pahar cu apă (chiar și acel celebru pahar!).

Cu toate acestea, pentru a nu deveni o “bunică singuratică”, trebuie să evitați câteva greșeli în procesul de creștere a copiilor și să încercați să nu deveniți una dintre cele trei tipuri de mame.

Aceste femei, de obicei, se confruntă mai des cu singurătatea la bătrânețe.

1. Mama care se sacrifică

Asemenea mame sunt milioane în jurul nostru. Femei care se dedică în totalitate copiilor lor, astăzi, mai mult decât oricând, acest lucru este ceva normal mai degrabă decât excepție. Ele nu își construiesc o carieră, nu dorm nopți întregi, se agită prin oraș cu copilul sub braț, încercând să-l înregistreze în cât mai multe cercuri și activități, gătesc numai mâncare corectă și sănătoasă pentru micuțul lor, renunță la viața personală și la propriile plăceri.

Evident, soții acestor femei adesea “dispar în ceața dimineții“, motivând plecarea lor prin lipsa de atenție acordată lor, iar copiii, în cele din urmă, cresc egoiști. Aceștia își construiesc o viață confortabilă și plăcută în care nu există loc pentru mama lor care este acum în vârstă.

Rezultatul la bătrânețe: fără soț, copiii departe și își va lua 5 pisici…

2. Mama egoistă

Partea opusă a situației: femeia se iubește doar pe sine. Ea nu este dispusă să-și sacrifice sănătatea, energia și timpul pentru a avea grijă și a crește un copil. Ea are lucruri mult mai importante de făcut: scaunul de șef, procedurile din salonul de masaj și un admirator promițător care îi propune o călătorie împreună “în țările calde”.

Cum poate avea loc aici satisfacerea nevoilor unui copil? Astfel de copii cresc în grija bunicilor (în cel mai bun caz), învăță să aibă grijă de ei înșiși de mici și asimilează ideea că “scopul tău principal este să ai grijă de tine însuți. Toți ceilalți nu au nevoie de ajutorul tău.”

Desigur, un astfel de copil nu va fi implicat în îngrijirea mamei în vârstă, pentru că nu știe și nu este obișnuit.

3. Mama toxică

O astfel de mamă nu știe cum să iubească fără condiții. Ea nu știe cum să-și accepte copilul în întregime, cu toate calitățile și defectele sale. Deviza principală a vieții ei este: “Eu știu mai bine. Așa că fă ce spun eu.” Adesea, astfel de mame sunt reci și distante față de copiii lor, iar uneori trăiesc adevărate “montagne russe emoționale“: de la ură la iubire.

Mama toxică îi rănește pe copii fără să-și dea seama, pentru că așa a fost ea însăși crescută de către părinți. Desigur, copilul nu are unde să meargă, astfel că se obișnuiește cu această viață, dar de îndată ce devine independent, va face tot posibilul să părăsească casa părintească și să nu se mai întoarcă niciodată.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!