20 de vorbe de duh pentru a trece peste perioadele grele din viata

Publicitate

In momentele de stres si frustrare, o singura vorba frumoasa poate face diferenta in modul nostru de gnadire. Si tocmai de aceea am decis ca astazi sa impartasesc cu voi citatele de mai jos. Impreuna, ele servesc ca un mecanism sanatos de rezistenta si putere in fata dezamagirilor inevitabile ale vietii. Iar intelegerea modului de a face fata tuturor acestor lucruri pe care nu le poti controla este o abilitate nepretuita.

Aceste citate ne pot ajuta nu doar in momentele grele, ci pot fi adevarate mantre pe care sa le citim in mod regulat pentru a ne schimba mentalitatea si pentru a face fata problemelor neasteptate care apar in viata noastra.

Va invit sa le cititi si voi. Poate ca va vor ajuta sufletul:

1. Ia decizii din inima si foloseste-ti capul pentru a le face sa functioneze

2. Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.

3. Pot rezuma in doua cuvinte tot ce am invatat despre viata: merge inainte.

4. Sa fii tu insuti intr-o lume care incearca in mod constant sa te faca sa devii altcineva este cea mai mare implinire.

5. Primul pas catre succes este facut atunci cand refuzi sa fii prizonierul mediului in care te desfasori.

6. Suferinta apare in momentul cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi, iar nu asa cum ar trebui sa se manifeste iubirea – liber, nestapanit, calauzindu-ne cu forta, impiedicandu-ne sa ne oprim.

7. Exista intotdeauna o intamplare in viata noastra care este responsabila de faptul ca am incetat sa progresam. O trauma, o infrangere foarte amara, o deziluzie in dragoste, chiar si o victorie pe care nu o intelegem cum trebuie ne face in cele din urma sa devenim lasi, ca sa nu spunem mai multe.

Publicitate

8. Cand lucrurile par sa nu iasa asa cum vreau eu, exista un motiv. Iar planul cosmic are pentru mine planuri mult mai grandioase decat cele la care ma gandisem.

9. O greseala este pur si simplu un alt mod de a face lucrurile.

10. Raspandeste lumina, iar intunericul se va risipi de la sine.

11. Singurele drumuri despre care stiu sigur ca nu duc nicaieri, sunt cele abandonate.

12. Poate te vei confrunta cu multe infrangeri, dar nu trebuie sa te lasi invins. De fapt, s-ar putea sa fie necesar sa te confrunti cu obstacole, pentru a sti cine esti, din ce poti sa te ridici si cum poti sa o scoti la capat.

13. Inainte de a vorbi, asculta. Inainte de a scrie, gandeste. Inainte de a cheltui, castiga. Inainte de a investi, cerceteaza. Inainte de a critica, asteapta. Inainte de a te ruga, iarta. Inainte de a renunta, incearca. Inainte de a te pensiona, economiseste. Inainte de a muri, ofera.

14. Pentru a avea succes trebuie sa gasesti ceva de care sa te agati, ceva care sa te motiveze, care sa te inspire.

15. Secretul succesului se afla in rutina de fiecare zi.

16. Una dintre greselile uriase pe care le comit oamenii este ca incearca sa isi forteze un interes. Nu tu iti alegi pasiunile, ele te aleg pe tine.

17. Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat niciodata, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut.

18. Cand ne aflam pe drumul cel bun, urmam semnele, dar din cand in cand mai facem si cate un pas gresit, iar divinitatea ne vine in ajutor, impiedicandu-ne sa comitem ireparabilul.

19. Fericirea apare atunci cand ceea ce gandesti, spui si faci e in armonie.

20. Invinsii vad strazile acoperite de gheata, dar invingatorii isi pun in picioare patinele.

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Sapte lectii de viata pentru sufletul nostru! Tine cont de aceste lucruri si sufletul tau va fi mai fericit!

Publicitate

“Viaţa este o serie continuă de despărţiri.” – Charles Dickens

Sufletul face parte dintr-un proces de alchimie, care ne permite sa ne percepem pe noi insine ca fiinte ce se pot dilata si au putere infinita. In mintea noastra, plantam semintele propriului viitor, car, din dimensiunea cvadridimensionala a necunoscutului se manifesta in dimensiunea tridimensionala a realitatii.

Urmatoarele sunt intelegeri de baza care ne pot elibera de limitari si ne deschid calea catre lumea uimitoare a tuturor posibilitatilor care pot incepe cu un gand, un sentiment, o intentie – accesand calea fortelor creative ale universului.

Acceptarea tragediei personale este eliberatoare.

Suferinta este face parte din viata. Asa invatam. Situatiile pe care le percepem ca fiind foarte dificile sunt asa pentru ca nu le acceptam si le opunem rezistenta. De indata ce putem accepta si integra experientele, energia poate circula liber in corpul nostru prin chakra plexului solar, catre inima si cap, iar durerea se poate risipi. Suferinta cea mai mare nu este cauzata de evenimentele in sine, ci de sentimentele pe care le avem noi cand nu putem accepta felul in care s-au desfasurat evenimentele.

Acceptarea aduce cu sine vindecare. Refuzul acceptarii si reprimarea aduc suferinta. Acceptarea aduce cu sine transmutarea prin principiul feminin de predare. Actul de a te preda este libertatea suprema, ce permite declansarea unui proces de alchimie interna in care modificarile reale sunt posibile. De la nivelul sufletului, ne alegem experientele si ne cream astfel propria realitate.

In mod constient sau nu, la un anumit nivel al sufletului noi am ales totul.

De aceea nu este corect si nici util sa ne privim ca victime ale tuturor si ale imprejurarilor. Practic, nu exista niciodata o imagine completa a ceea ce s-a desfasurat. Vizualizandu-ne pe noi ca pe niste victime, nu facem decat sa perpetuam aceasta karma.

Liberul arbitru este felul in care alegem sa raspundem.

Orice ni se intampla este doar o urmare a alegerilor facute de noi la un moment dat. Este obligatoriu deci sa raspundem acestor experiente cu simt de raspundere. Acesta este liberul nostru arbitru. Toate experientele contin un nucleu de intelepciune si invataturi in ele. Cu alte cuvinte, pot fi interpretate in mod pozitiv ca experiente de invatare.

Iertarea ne elibereaza de suferinta.

Publicitate

Ranchiuna si sentimentele negative fata de altii nu fac decat sa ne tina prizonieri. Devenim victimele propriei noastre suferinte, nu victimele persoanei care se presupune ca ne-ar fi ranit in vreun fel. Cel mai mult rau ni-l facem singuri, nu prin ce ne-a facut cineva, ci prin felul in care reactionam la acea situatie. Iertarea ii elibereaza pe altii din propria noastra experienta, ceea ce putem folosi ca un catalizator pentru a ne trai viata in mod liber.

Iertarea ne elibereaza de inchisoarea rusinii, a sentimentului de vinovatie si a dorintei de a blama pe cineva. Iertarea deschide calea pentru a lasa negativismul sa plece si inlocuieste aceste emotii in realitatea noastra cu calitati pozitive de dragoste, pace si libertate.

Fiecare dintre noi este o forma a constiintei lui Dumnezeu.

Fiecare dintre noi este o forma a constiintei lui Dumnezeu iar constiinta noastra este parte din constiinta lui Dumnezeu. Ca manifestari ale lui Dumnezeu, suntem cu adevarat fiinte Divine. Fiecare persoana vine cu o esenta unica, o viziune unica asupra lumii, un “adevar” unic care se adauga intregului.

Cunoasterea unei persoane se bazeaza pe convingerile sale unice, experienta si educatia sa. Felul in care ne comportam are impact asupra altor persoane si asupra mediului nostru, la nivel energetic, cosmic si fizic. Realitatea lucreaza pe niveluri de constiinta, create de propriile noastre ganduri. Nimic nu poate exista fara sa fie initial sub forma de gand.

Puterea noastra cea mai mare este cea din prezent.

Suntem intr-o stare continua de evolutie pe masura ce ne extindem cunostintele. Suntem nascuti pentru a evolua in constiinta —este natura noastra. Trecutul si prezentul trec constant prin constiinta prezenta. Astfel, felul in care discernem trecutul, schimba trecutul; felul in care interpretam viitorul, va schimba viitorul. Puterea noastra cea mai mare sta in momentul alegerii – adica prezentul.

Bucuria este darul sufletului.

Spirit liber si pur – energii pure ale taramului celui mai inalt — nu sunt doar in carti sau in studiile sacre. Aceste esente — bucuria, dragostea neconditionata, acceptarea, bunatatea si compasiunea — sunt printre noi. Acestea sunt calitati ale sufletului. Bucuria inimii este o calitate a puritatii care manifesta cea mai inalta vibratie a spiritului. Bucuria este cea care face miracolele sa apara in viata noastra.

Sursa: viataverdeviu.ro

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet