“Un popor fără cultură, este un popor uşor de manipulat.” – Immanuel Kant
Draga Olteanu Matei, aceasta doamna draga a teatrului romanesc si acest om frumos, este o adevarata sursa de inspiratie pentru noi toti. In cartea “9137 de sfaturi practice”, aparuta in 1999 la editura Raduta, talentata actrita ne dezvaluie cateva din secretele reusitei in viata, dar si sfaturi extrem de utile pentru casa, bucataria, sanatatea si viata noastra cea de toate zilele.
Iata 10 sfaturi de la Draga Olteanu Matei pentru a reusi in viata, dar si 10 sfaturi practice in bucatarie si casa stiute de la buni.
10 sfaturi de la Draga Olteanu Matei pentru a reusi in viata
1. Am constatat ca numai cu bani nu poti convinge oamenii. Ceea ce-i tenteaza este riscul, lupta, posibilitatea de a-si dovedi valoarea, de a castiga o victorie.
2. Daca vreti sa-i influentati pe oameni, lasati-i sa creada ca ceea ce fac fac din propria initiativa.
3. Soarele va reusi mai bine ca vantul sa dezbrace; blandetea, cuvintele bune vor avea mai multa influenta asupra oamenilor decat toata furia si galagia lumii.
4. Un prost este in stare sa critice, sa condamne si sa planga; este ceea ce, de altminteri, fac toti prostii. Trebuie insa noblete si stapanire de sine pentru a-i intelege si ierta.
5. In loc de a-i condamna pe oameni, sa incercam sa-i intelegem.
6. Iesind din casa voastra purtati capul sus; umpleti-va plamanii cu cat mai mult aer; aspirati razele soarelui, daruiti-va zambetul tuturor si puneti si inima in strangerea de mana. Nu pierdeti nicio clipa gandindu-va la dusmanii vostri. Straduiti-va sa determinati limpede in mintea voastra scopul atins, apoi mergeti drept inainte spre idealul propus.
7. Cand suntem siguri ca avem dreptate, sa ne straduim cu tact si blandete de a face pe altii sa impartaseasca parerea voastra.
8. Daca vreti sa castigati simpatia oamenilor, vorbiti-le despre ceea ce ii intereseaza, de ceea ce au pe suflet.
9. Retineti acest proverb: “Invinovatind nu se obtine destul. Dar cedand se obtine mai mult decat se nadajduia.”
10. Daca un om va uraste, nu veti izbuti, cu toate argumentele din lume, sa-l aduceti la punctul dvs de vedere. Parintii mustratori, patronii si sotii autoritari, femeile cicalitoare ar trebui sa inteleaga ca oamenii detesta sa-si schimbe parerile. Nu vom sili niciodata cu forta sa accepte parerile noastre. Pentru aceasta este nevoie de blandete si amicitie, de multa blandete si amicitie.
BONUS: 10 sfaturi practice in bucatarie si locuinta (Draga Olteanu Matei)
1. Ouale de molii depistate pe imbracaminte, covoare sau paturi se distrug calcand locul de incuibare cu fierul de calcat incins, peste o carpa umezita in otet (pag. 270).
2. Un cornet de piper deschis, asezat in dulapul de haine, alunga moliile. (pag. 270)
3. Mierea nou cumparata nu se pune niciodata peste mierea veche, ramasa in borcan. (pag. 270).
4. Maioneza nu se taie daca inainte de a incepe sa o frecam, bagam langa celelalte ingrediente si o bucatica de cartof fiert, ras. (pag. 270)
5. Tavile pentru copt prajiturile se ung doar pe fund cu grasime (unt). Daca vor fi unsi si peretii, aluatul nu mai creste frumos. (pag. 271)
6. Cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se asaza o hartie alba umezita cu apa. (pag. 273)
7. Daca stropiti ceapa curatata cu putin otet, nu veti mai “plange” atunci cand o taiati pentru salata. Deci se pun doua parti apa si o parte otet. (pag. 298)
8. Florile din vaza isi mentin prospetimea mai multa vreme daca sunt scufundate in intregime in apa rece cateva ore. In felul acesta, apa nu mai trebuie schimbata in fiecare zi, iar cand o facem, apa sa fie la temperatura camerei. (pag. 276)
9. Ibricul de cafea se curata usor daca se fierbe in el apa cu o jumatate de lamaie taiata din nou in doua. (pag. 275)
10. Vinetele se innegresc dupa ce au fost coapte pentru ca se lasa prea mult in coaja. Remediul: creati o deschidere in coaja cand sunt inca fierbinti, fara apa, prin care scoateti miezul cu o lingurita. (pag. 299)
* Nota! Aceste sfaturi sunt extrase din cartea “9137 de sfaturi practice”, autor: Draga Olteanu Matei. Cartea a aparut la editura Raduta, 1999.
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!