Image

20 de sfaturi pentru diferite momente din viata oferite de un mare psiholog! “Fericirea este produsul unei vieti organizate frumos”

Publicat de Patricia Esca pe 15 February 2019 in Dezvoltare Personala

Mihail Litvak este psihoterapeut si unul dintre cei mai recunoscuti psihologi la nivel mondial. El a fost primul care a dezvoltat un sistem de solutionare a conflictelor si primul care l-a aplicat in practica.

Acestea sunt 20 de sfaturi de la Dr. Litvak care sa ne ajute sa ne rezolvam absolut orice situatie de viata:

1. Cand un om nu poate sa spuna ceva bun despre el insusi si vrea totusi sa spuna ceva, va incepe sa vorbeasca de rau pe ceilalti.

2. Ia-te de dovezi atunci cand vrei sa te iei de gatul cuiva drag, daca chiar vrei sa te iei de ceva.

3. Depresia i-a fost daruita omului pentru ca acesta sa aiba spatiul de a se gandi la el insusi.

4. Nimeni nu respinge. Doar merge mai departe. Cel lasat in urma se considera respins.

5. Daca crezi ca esti o persoana buna, de ce ai nevoie ca cineva sa creada acest lucru despre tine?

Citeste si  Motivele pentru care iertarea iti face bine si tie, nu doar persoanei iertate

6. Fa ceea ce vrei fara a cere permisiunea. Asta pentru ca oricum nu ai sa o obtii.

7. Semnele maturitatii spirituale sunt abilitatea de a iubi si abilitatea de a fi singuri. Facem cele mai bune lucruri atunci cand suntem singuri.

8. O persoana imatura stie adesea, dar nu stie cum sa faca anumite lucruri. O persoana matura nu doar stie, ci si face. Astfel incat, persoanele imature critica, in timp ce persoanele mature fac.

9. Nu cunosc drumul catre succes. Dar cunosc drumul catre insucces – este dorinta ca toata lumea sa te placa.

10. Nu exista asa ceva ca logica feminina sau masculina. Exista doar abilitatea si inabilitatea de a gandi.

11. Vrei sa afli care iti este cel mai mare dusman? Uita-te in oglinda. Apara-l pe acesta si toti ceilalti vor disparea.

12. Atinge succesul – insultele vor trece.

13. Este frumos sa vorbesti cu prietenii. Este folositor sa vorbesti cu dusmanii.

Citeste si  Cum să cereți ajutor în mod corect de la Univers, astfel încât să vă poată auzi

14. Exista un singur motiv pentru care ar trebui sa pleci de la un job sau dintr-o relatie – inabilitatea de a obtine evolutia personala in aceasta circumstanta.

15. Ar trebui sa imparti bucuria si cu prietenii si cu inamicii. Prietenii se vor bucura pentru tine iar inamicii se vor intrista.

16. Nu alerga dupa fericire si asa vei gasi un loc al fericirii. Va spun, locul de unde vine fericirea – este in voi insiva. Drumul catre fericire este dezvoltarea maxima a tuturor abilitatilor voastre.

17. Daca vrei sa demonstrezi ceva cuiva, atunci ai sa existi doar pentru acea persoana. Daca existi pentru tine, atunci nu ai nevoie sa demonstrezi nimanui nimic.

18. Imaginatia – este vocea tuturor abilitatilor tale. Astfel, eu nu visez sa ajung sa cant la opera fiindca nu am talent pentru asa ceva.

Daca as avea astfel de aspiratii, atunci aceasta mi-ar arata ca am astfel de abilitati. Si atunci as face orice ca sa devin cantaret de opera. Nu ar trebui sa te gandesti decat la cum sa faci acel vis realitate. Nu te grabi – astfel devin visele realitate foarte repede.

Citeste si  Fiecare alegere ne schimba viata! Legea de fier al destinului "Cauza - Efect" o lege care ne dicteaza viata!

Este bine ca un om sa fie rabdator si sa spuna – „Incerc sa fac in asa fel incat visurile mele sa devina realitate.”

19. Este mai bine sa comunici cu o carte decat cu un om gol.

20. Fericirea este produsul unei vieti organizate frumos.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!