20 de sfaturi de viata care fac mai mult de cat sedintele la un psiholog! – “Ceea ce gândim despre noi devine realitate. Fiecare gând al nostru ne construiește viitorul.”

20 de sfaturi de viata care fac mai mult de cat sedintele la un psiholog! – “Ceea ce gândim despre noi devine realitate. Fiecare gând al nostru ne construiește viitorul.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2018 in Citate

Tot ceea ce îți spun psihologii pentru 200 de euro pe oră vei găsi în cele 20 de citate de mai jos, care au la bază psihologia contemporană.

Oamenii care ne-au făcut să suferim au fost în aceeași situație ca și noi.

Principiile de viață ni le formăm în copilărie, iar pe parcursul vieții creăm asemenea situații care să corespundă principiilor noastre.

Trecutul a plecat pentru totdeauna. Este un adevăr care nu poate fi ascuns. În schimb îți poți schimba gândurile despre trecut. Este prostesc faptul că te pedepsești pentru că cineva te-a rănit în trecut.

Trebuie să facem o alegere: să ne eliberăm și să îi iertăm pe toți, în special pe noi înșine. Chiar dacă nu știm cum să iertăm, trebuie să ne dorim asta cu tot sufletul.

Atunci când o persoană se îmbolnăvește, ea trebuie să caute în inima sa pe cel pe care să-l ierte.

Ceea ce gândim despre noi devine realitate. Fiecare gând al nostru ne construiește viitorul.

Acceptarea și înțelegerea propriei personalități este primul pas către schimbările pozitive din viața noastră.

Să te iubești pe tine înseamnă să realizezi faptul că trăiești și să îi mulțumești lui Dumnezeu pentru că ți-a dat viață.

Tot ceea ce oferi vei primi înapoi.

Pentru a schimba pe cineva, trebuie să te schimbi pe tine. Trebuie să îți schimbi gândirea.

Dacă ceva ni se dă ușor, nu este o lecție. Este ceva ce deja știi cum se face.

Corpul nostru vorbește întotdeauna cu noi. Păcat că nu găsim timp pentru a-l asculta! Fiecare celulă reacționează la fiecare gând și cuvânt al nostru.

Autocritica – înseamnă uciderea propriului „eu”. Cu cât mai mult te înjosești și te opui schimbărilor, cu atât mai greu îți va fi să asculți ceea ce îți spune interiorul tău.

Ignoră gândurile care te fac nefericit, fă lucruri care îți aduc plăcere, întâlnește-te cu oamenii alături de care te simți confortabil.

Pentru a fi posesorul unor lucruri minunate, trebuie întâi de toate să le cunoști valoarea prin munca ta.

Noi toți suntem responsabili de ceea ce se petrece în viața noastră – și de lucrurile bune, și de cele rele.

Iubirea vine atunci când o așteptăm mai puțin. Căutările intensive nu aduc un rezultat pe măsură, ci doar intensifică sentimentul de singurătate și suferința. Iubirea nu este la exterior, ea este în interiorul nostru. Iubește și vei fi iubit.

Cel mai de preț dar pe care îl putem oferi copiilor noștri – să îi învățăm să se iubească pe sine.

Vinovăția este un sentiment zadarnic. Ea nu ajută pe nimeni și nu schimbă situație. Așa că ai face bine să evadezi din închisoare.

Fiecare dintre noi a fost dezamăgit, a fost înșelat, batjocorit, a pierdut. Semnul unei înțelepciuni spirituale și a inteligenței este capacitatea de a uita neplăcutul și a de îi ierta pe cei care ne-au făcut să suferim. Ce a fost făcut, a fost făcut și a rămas în trecut. Uitând lucrurile neplăcute, rupem acel lanț care ne ține legați de trecut. Până când vom învăța să iertăm, trecutul nu ne va lăsa în pace și nu vom fi fericiți, sănătoși și împliniți.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!