20 de lucruri pentru care nu ar trebui sa dai explicatii nimanui

20 de lucruri pentru care nu ar trebui sa dai explicatii nimanui

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 August 2018 in De Suflet

Cu toții facem lucruri pe care nu ni le dorim, ci doar pentru a-i face fericiți pe cei din jur. Verbul „ar trebui” nu are niciun sens obligatoriu, așa că ar trebui să ne focalizăm mai mult atenția asupra ceea ce vrea să ne transmită. Poate că ar fi bine să îl înlocuim cu sinonimul lui „dacă poți” sau să îl scoatem cu totul din vocabular, căci nimeni nu este obligat să facă altcuiva pe plac.

Și să îți mai spun ceva, nu ar trebui nici să te simți vinovat pentru că nu faci lucruri care nu îți plac, deoarece cei care te cunosc și te îndrăgesc, nu te vor pune să faci astfel de lucruri. Tu îi pui pe ei?

Dacă îți adresezi des aceste întrebări, poate că ar trebui să iei în calcul, că, în unele situații, nu datorezi nimănui nicio explicație, pentru că decizi să faci altfel decât ți-a cerut-o!

Pentru a te face să îți conduci după alte principii viața, iată care sunt lucrurile pentru care nu ar trebui să îți pară rău că le faci, spre binele tău!

1. Nu datorezi nimănui explicații pentru valorile și prioritățile tale.

2. Nu îi datorezi numănui un „da” atunci când simți să spui „nu”.

3. Nu îi datorezi nimănui o explicație pentru relațiile tale.

4. Nu îi datorezi nimănui fericirea, fiecare și-o construiește după bunul plac.

5. Nu îi datorezi nimănui vreo dezbatere politică, ai dreptul să alegi cu cine votezi.

6. Nu îi datorezi nimănui scuze, dacă nu simți să le ceri.

7. Nu îi datorezi nimănui investirea de sentimente, dacă nu funcționează relația.

8. Nu îi datorezi nimănui motivele din spatele părerilor tale.

9. Nu îi datorezi nimănui puterea de a-ți schimba viața, spre a fi fericit.

10. Nu îi datorezi nimănui vreun cadou, îl poți face oricând din suflet.

11. Nu îi datorezi nimănui negativismul.

12. Nu îi datorezi nimănui informațiile personale.

13. Nu îi datorezi nimănui bârfele neîmpărtășite.

14. Nu îi datorezi nimănui timpul tău prețios.

15. Nu îi datorezi nimănui promisiunea ta.

16. Nu îi datorezi nimănui oportunitatea de a te transforma în persoana pe care o caută doar când are nevoie.

17. Nu îi datorezi nimănui motivul pentru care ești sincer.

18. Nu îi datorezi nimănui motivul în funcție de care iei o decizie.

19. Nu îi datorezi nimănui falsele aprecieri.

20. Nu îi datorezi nimănui părerea de rău.

Nu ne putem controla judecățile și modul în care dorim să acționăm în anumite situații, așa că nu ar trebui să te justifici în fața nimănui. Trăiește-ți viața după regulile tale!

Nu datorezi nimanui o explicatie despre cum traiesti – Indiferent ca coabitezi cu fostul/a iubit/a, ca ai inchiritata o camera intr-un apartament in care sta si proprietarul ori ca esti in casa parintilor pentru o vreme, nu trebuie sa dai nimanui o explicatie legata de locuinta ta. Daca esti constient de situatia ta locativa atunci inseamna ca ai propriile motive pentru asta si nu e treaba nimanui sa te traga la raspundere.

Nu datorezi nimanui o explicatie despre prioritatile din viata ta – Ai propriile idei despre ceea ce te face fericit pe tine, ceea ce este prioritar pentru tine. De vreme ce suntem persoane diferite cu valori, vise si aspiratii diferite, prioritatile tale vor diferi fata de ale altei persoane. Tocmai de aceea nu datorezi nimanui vreo explicatie pentru ceea ce crezi tu ca reprezinta prioritatile din viata ta. Acest lucru te priveste doar pe tine si nu este treaba nimanui.

Nu datorezi nimanui scuze daca nu iti pare rau – Daca nu-ti regreti actiunile si consideri ca cealalta persoana se insala atunci nu trebuie sa te scuzi. Multi oameni sunt gata sa oferi rapid scuze insa procedeaza gresit. Chiar nu este nevoie sa iti ceri iertare daca nu iti pare rau sau daca punctul tau de vedere nu a fost ascultat.

Nu datorezi nimanui o explicatie daca vrei sa petreci putin timp singur – Ai putea fi ingrijorat sa nu fi etichetat drept necioplit, antisocial sau ciudat cand anulezi planuri sau alte obligati intrucat ai nevoie de timp pentru a-ti aseza liniste in ganduri sau pur si simplu vrei sa respiri aerul proaspat din gradina in liniste. Insa este perfect normal sa petreci timp singur, ba mai mult acesta este un obicei bun care ar trebui adoptat de mai multi oameni. Bucura-te de aceasta decizie luata de tine pentru ca nu datorezi nimanui nicio explicatie pentru ea.

Nu datorezi nimanui o explicatie daca nu esti de acord cu credintele sale de viata – Doar pentru ca cineva iti impartaseste cu entuziasm credintele sale personala, tu nu trebuie doar sa stai in fata sa si sa dai aprobator din cap. Daca nu esti de acord cu ceea ce spune nu este corect nici pentru tine nici pentru interlocutor sa-ti ascunzi gandurile si sentimentele si sa pretinzi ca ii dai dreptate. Este mai bine ca, in mod politicos, sa-ti exprimi punctul de vedere diferit decat sa iti ascunzi dezaprobarea si sa acumulezi frustrari.

Nu datorezi nimanui un da la tot ceea ce spune – Ai dreptul sa spui nu atunci cand nimic nu te constrange sa spui da. De fapt, cei mai de succes oameni de pe glob au invatat sa spuna nu la orice nu se afla pe lista lor de prioritati. Nici tie nu ar trebui sa-ti fie teama sa refuzi politicos orice te indeparteaza de scopurile si prioritatile tale. Doar concentrandu-te pe ceea ce este important pentru tine vei putea merge mai departe.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!