20 de lucruri pentru care nu ar trebui sa dai explicatii nimanui

Publicitate

Cu toții facem lucruri pe care nu ni le dorim, ci doar pentru a-i face fericiți pe cei din jur. Verbul „ar trebui” nu are niciun sens obligatoriu, așa că ar trebui să ne focalizăm mai mult atenția asupra ceea ce vrea să ne transmită. Poate că ar fi bine să îl înlocuim cu sinonimul lui „dacă poți” sau să îl scoatem cu totul din vocabular, căci nimeni nu este obligat să facă altcuiva pe plac.

Și să îți mai spun ceva, nu ar trebui nici să te simți vinovat pentru că nu faci lucruri care nu îți plac, deoarece cei care te cunosc și te îndrăgesc, nu te vor pune să faci astfel de lucruri. Tu îi pui pe ei?

Dacă îți adresezi des aceste întrebări, poate că ar trebui să iei în calcul, că, în unele situații, nu datorezi nimănui nicio explicație, pentru că decizi să faci altfel decât ți-a cerut-o!

Pentru a te face să îți conduci după alte principii viața, iată care sunt lucrurile pentru care nu ar trebui să îți pară rău că le faci, spre binele tău!

1. Nu datorezi nimănui explicații pentru valorile și prioritățile tale.

2. Nu îi datorezi numănui un „da” atunci când simți să spui „nu”.

3. Nu îi datorezi nimănui o explicație pentru relațiile tale.

4. Nu îi datorezi nimănui fericirea, fiecare și-o construiește după bunul plac.

5. Nu îi datorezi nimănui vreo dezbatere politică, ai dreptul să alegi cu cine votezi.

6. Nu îi datorezi nimănui scuze, dacă nu simți să le ceri.

7. Nu îi datorezi nimănui investirea de sentimente, dacă nu funcționează relația.

8. Nu îi datorezi nimănui motivele din spatele părerilor tale.

9. Nu îi datorezi nimănui puterea de a-ți schimba viața, spre a fi fericit.

10. Nu îi datorezi nimănui vreun cadou, îl poți face oricând din suflet.

11. Nu îi datorezi nimănui negativismul.

12. Nu îi datorezi nimănui informațiile personale.

13. Nu îi datorezi nimănui bârfele neîmpărtășite.

14. Nu îi datorezi nimănui timpul tău prețios.

15. Nu îi datorezi nimănui promisiunea ta.

16. Nu îi datorezi nimănui oportunitatea de a te transforma în persoana pe care o caută doar când are nevoie.

17. Nu îi datorezi nimănui motivul pentru care ești sincer.

18. Nu îi datorezi nimănui motivul în funcție de care iei o decizie.

19. Nu îi datorezi nimănui falsele aprecieri.

20. Nu îi datorezi nimănui părerea de rău.

Nu ne putem controla judecățile și modul în care dorim să acționăm în anumite situații, așa că nu ar trebui să te justifici în fața nimănui. Trăiește-ți viața după regulile tale!

Publicitate

Nu datorezi nimanui o explicatie despre cum traiesti – Indiferent ca coabitezi cu fostul/a iubit/a, ca ai inchiritata o camera intr-un apartament in care sta si proprietarul ori ca esti in casa parintilor pentru o vreme, nu trebuie sa dai nimanui o explicatie legata de locuinta ta. Daca esti constient de situatia ta locativa atunci inseamna ca ai propriile motive pentru asta si nu e treaba nimanui sa te traga la raspundere.

Nu datorezi nimanui o explicatie despre prioritatile din viata ta – Ai propriile idei despre ceea ce te face fericit pe tine, ceea ce este prioritar pentru tine. De vreme ce suntem persoane diferite cu valori, vise si aspiratii diferite, prioritatile tale vor diferi fata de ale altei persoane. Tocmai de aceea nu datorezi nimanui vreo explicatie pentru ceea ce crezi tu ca reprezinta prioritatile din viata ta. Acest lucru te priveste doar pe tine si nu este treaba nimanui.

Nu datorezi nimanui scuze daca nu iti pare rau – Daca nu-ti regreti actiunile si consideri ca cealalta persoana se insala atunci nu trebuie sa te scuzi. Multi oameni sunt gata sa oferi rapid scuze insa procedeaza gresit. Chiar nu este nevoie sa iti ceri iertare daca nu iti pare rau sau daca punctul tau de vedere nu a fost ascultat.

Nu datorezi nimanui o explicatie daca vrei sa petreci putin timp singur – Ai putea fi ingrijorat sa nu fi etichetat drept necioplit, antisocial sau ciudat cand anulezi planuri sau alte obligati intrucat ai nevoie de timp pentru a-ti aseza liniste in ganduri sau pur si simplu vrei sa respiri aerul proaspat din gradina in liniste. Insa este perfect normal sa petreci timp singur, ba mai mult acesta este un obicei bun care ar trebui adoptat de mai multi oameni. Bucura-te de aceasta decizie luata de tine pentru ca nu datorezi nimanui nicio explicatie pentru ea.

Nu datorezi nimanui o explicatie daca nu esti de acord cu credintele sale de viata – Doar pentru ca cineva iti impartaseste cu entuziasm credintele sale personala, tu nu trebuie doar sa stai in fata sa si sa dai aprobator din cap. Daca nu esti de acord cu ceea ce spune nu este corect nici pentru tine nici pentru interlocutor sa-ti ascunzi gandurile si sentimentele si sa pretinzi ca ii dai dreptate. Este mai bine ca, in mod politicos, sa-ti exprimi punctul de vedere diferit decat sa iti ascunzi dezaprobarea si sa acumulezi frustrari.

Nu datorezi nimanui un da la tot ceea ce spune – Ai dreptul sa spui nu atunci cand nimic nu te constrange sa spui da. De fapt, cei mai de succes oameni de pe glob au invatat sa spuna nu la orice nu se afla pe lista lor de prioritati. Nici tie nu ar trebui sa-ti fie teama sa refuzi politicos orice te indeparteaza de scopurile si prioritatile tale. Doar concentrandu-te pe ceea ce este important pentru tine vei putea merge mai departe.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Atunci cand treci printr-o perioada mai dificila, aminteste-ti aceste 10 lucruri, fa-ti o scrisoare destinata tie!

Publicitate

Draga mea,

“Ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici”, spunea Friedrich Nietzsche.

Nu-i aşa? Cei mai minunaţi oameni pe care i-ai întâlnit vreodată, cei care te emoţionează cel mai profund, cei care împrăştie în jurul lor o aură a înţelepciunii şi bunătăţii… sunt oamenii care au suferit cel mai mult în viaţa lor. Ei au experimentat multe suişuri şi coborîşuri, dar greutăţile nu i-au făcut mai răi, ci mai frumoşi şi mai puternici. Aceşti oameni iubesc cu ardoare, dăruiesc toată inima lor fără regrete şi oferă căldură. Cum? Cum e oare posibil?

Şi oare, gândindu-te la ei nu ai putea să îţi regăseşti încrederea pe care adesea o pierzi în vremurile grele care apar şi reapar, umbrind parcă frumuseţea clipelor cu zâmbete? Poate nu ştim să apreciem pe deplin momentele de bucurie, poate nu ştim să le captăm energia, să o înmagazinăm şi să o purtăm cu noi atunci când greutăţile apar… Pentru că ele mereu apar.

Oamenii minunaţi pe care i-am întâlnit m-au învăţat că provocările te pun în faţa unor alegeri: laşi acea situaţie să te definească, laşi acea situaţie să te distrugă sau priveşti întâmplarea ca pe o altă provocare ce trebuie să o înfrunţi pentru ca astfel, tot răul să se transforme în bine?

Vreau să ţii minte 10 lucruri importante, atunci când norii s-ar abate din nou. Să nu uiţi, să nu uiţi te rog, acest mesaj de încurajare:

1. Durerea este o parte a vieţii şi a iubirii şi te ajută să CREŞTI – Am ajuns să ne fie frică chiar şi de noi înşine! Ne este frică de sentimentele noastre, ne este frică chiar şi de ceea ce este frumos în noi. Sunt oameni care se sperie îngrozitor de iubire… Nu se mai pot abandona, nu mai pot trăi dragostea de teamă că vor suferi. DIN NOU. Of, unde oare se pierde, în drumul acesta al vieţii, inocenţa copilăriei care ne făcea să păşim fără teamă, în necunoscut?

Acesta este adevărul: viaţa şi dragostea aduc suferinţă uneori. Dar suferinţa ne ajută să creştem, să ne maturizăm spiritual şi uman. Suferinţa face parte din contractul nostru cu viaţa. Avem nevoie să simţim suferinţa aşa cum avem nevoie să simţim că trăim!

Nu îţi fie frică de oameni, te rog şi ai încredere în momentele frumoase alături de ei, iar nu în cele care aduc suferinţă. Frumuseţea îi defineşte pe oameni!

2. FII ÎN PACE CU REALITATEA – Uneori, cel mai bun lucru pe care îl putem face este acela de a fi pur şi simplu în pace cu desfăşurarea evenimentelor exact aşa cum se petrec ele.

Să acceptăm şi să nu ne încăpăţânăm. Uneori, ca prin minune, ai văzut, când această pace se instalează, cerul vieţii tale se luminează subit, iar lucrurile iau o turnură neaşteptată. Nu lăsa durerea să te facă să te simţi neajutorată. Soluţiile mereu apar. Cineva drag ne veghează. Fiecare zi e un miracol, fiecare zi e un dar…

În clipa de ACUM, nimic nu este ameninţător.

3. Cele mai mari frici ale tale NU EXISTĂ! – Ce eliberare ai simţit în momentul când ai conştientizat acest lucru! Da, nu uita, fricile sunt doar proiecţii ale minţii, sunt doar imaginaţie. Cele mai mari pericole pe care le imaginezi nu există de fapt. Trăieşte clipa mai mult. În clipa de ACUM, nimic nu este ameninţător.

Conştientizarea fricii înseamnă că în acel moment, tu ai preluat controlul.

4. Suntem aici ca să învăţăm în fiecare zi. – Şi ce minunăţie, ce binecuvântare aceasta! Avem o conştiinţă care ne permite să vedem minunăţia existenţei. Cu o atitudine pozitivă, vei reuşi mereu să apreciezi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, pentru că toate aceste provocări nu sunt decât unelte care te ajută să capeţi experienţă de viaţă. Ai puterea de a transforma rănile şi fricile în ÎNŢELEPCIUNE!

Publicitate

5. Doar cu prezentul te confrunţi mereu! – Nu îţi poţi trăi viaţa într-un “CÂNDVA” perfect, seren şi intangibil! Nu, viaţa trebuie trăită AICI şi ACUM. Da, e adevărat, vechile încercări şi dureri suferite rămân precum nişte anestezice în sub-conştient şi uneori, nu ne mai lasă să trăim prezentul pe deplin…

Dar adevărul este şi ai văzut şi în trecut, tot ceea ce se întâmplă are un sens şi tot ceea ce se întâmplă nu este în van. Uneori, privind lucrurile rele peterecute în trecut, observi acum cu mai multă detaşare, că ele de fapt au adus mult bine în viaţa ta.

Nu lăsa nici trecutul şi nici viitorul să îţi fure viaţa. Ai încredere în MOMENTUL PREZENT.

6. Nu poţi schimba situaţii asupra cărora nu ai responsabilitate totală! Deci, asumă-ţi responsabilitatea. – „Mulţi oameni nu îşi doresc libertatea, pentru că libertatea înseamnă responsabilitate şi mulţi oameni se tem de responsabilitate” – spunea Sigmund Freud. Vai, cât este de revelator acest mesaj! Atunci când ne luăm în mâini propria viaţă, atunci când ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce trăim, ceea ce simţim şi ceea ce ni se întâmplă, se petrec cu adevărat, miracole.

Elizabeth Gilbert: Cine trebuie să aibă grijă de sufletele noastre?

7. Există întotdeauna motive să fii recunoscătoare! – Viaţa e mai frumoasă atunci când zâmbeşti! Viaţa e mai frumoasă când admiri cerul şi ploaia! Da, ai încredere, norii se duc mereu. Gândeşte-te la toţi oamenii minunaţi din viaţa ta, gândeşte-te la valoarea din tine însăţi şi la atâtea lucruri pe care până acum, le-ai realizat.

La sfârşitul zilei, nu fericirea ne face să fim recunoscători, ci recunoştinţa e cea care ne face să ne simţim fericiţi.

8. Lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte! – Marile realizări au nevoie de timp pentru a se manifesta. Cu răbdare, încet-încet poţi să atingi toate lucrurile la care ai visat. De obicei, câştigul obţinut peste noapte, dispare într-o clipită, aşa cum a apărut. Cele mai solide lucruri în viaţă sunt construite. Aşa e şi iubirea adevărată.

9. Nu ceilalţi oameni te validează! – Când ne străduim să obţinem ceva important, adesea căutăm privirea aprobatoare a celorlalţi pentru a primi validare. Dar adevărul este că nu ei pot face asta…

Nu suntem în această viaţă pentru a trăi după aşteptările pe care ceilalţi le au faţă de noi. Succesul înseamnă să ne trăim viaţa frumos, în corcondanță cu propriul drum… Nimic nu mă mai poate convinge că lucrurile ar sta altfel decât aşa! Exişti, eşti deja o mare valoare. Trebuie doar să crezi în tine şi în ceea ce îţi doreşti să atingi evoluând…

10. Şi să nu uiţi niciodată. NU EŞTI SINGURĂ – În vâltoarea celor mai grele încercări, ne simţim adesea singuri. Şi priveşti în jur şi îi vezi pe alţi oameni care par să fie bine. Dar fiecare are propriile sale suferinţe. Iar atunci când comunicăm unii cu ceilaţi, ne dăm seama că de fapt, niciodată nu suntem singuri.

Nu, nu eşti singură… Şi timpul a demonstrat acest lucru de atât de multe ori…

Cu drag, Conştiinţa ta!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala