20 de legi universale definesc relatia pe care o avem fiecare dintre noi cu legea karmica, cu reîncarnarea, cu vibratiile, cu atractia, cu evolutia sufleteasca si cu mult mai multe legi fundamentale

20 de legi universale definesc relatia pe care o avem fiecare dintre noi cu legea karmica, cu reîncarnarea, cu vibratiile, cu atractia, cu evolutia sufleteasca si cu mult mai multe legi fundamentale

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 August 2018 in Spiritualitate

Aceste 20 de legi universale definesc relatia pe care o avem fiecare dintre noi cu legea karmica, cu reîncarnarea, cu vibratiile, cu atractia, cu evolutia sufleteasca si cu mult mai multe legi fundamentale. Toate aceste legi au fost analizate mult mai pe larg de catre Dick Sutphen în cartea sa publicata în anul 1987 “Aprinde-ti lumina interioara”. Iata cele 20 de legi ale Universului pe care nu le putem evita:

1. Legea universala a armoniei

Aceasta lege depaseste cu mult chiar si legea karmica, deoarece armonia reprezinta echilibrul suprem. Scopul karmei este acela de a ne ajuta sa atingem echilibrul suprem. Daca arunci o piatra într-un iaz, armonia va disparea. Tu esti cauza, iar efectul poate fi observat în valurile care continua sa se produca pâna în momentul în care armonia este restabilita. În mod similar, actiunile tale dizarmonioase se propaga în Univers si se întorc la tine, viata dupa viata, pâna în momentul în care propria ta armonie interioara este restabilita si sustinuta.

2. Legea universala karmica si legea universala a reîncarnarii

Pâna în momentul în care nu ai depasit Karma si nu ti-ai împlinit Dharma, acestea fiind datoriile tale pe aceasta lume, vei continua sa te reîncarnezi pe acest Pamânt. Nici Dumnezeu, nici “Zeul Karmei” nu-ti produce suferinta în timpul vietii tale, tu si numai tu esti cel care trebuie sa inveti tot ceea ce este necesar în timpul calatoriei tale pamântesti. Fiecare experienta de viata prin care treci, într-un anumit fel te afli în cautarea altor suflete, împreuna cu care, adesea, împartasesti aceasi istorie. Aceste suflete sunt prezente în viata ta pentru a te ajuta sa-ti îndeplinesti nevoile karmice si pentru a învata lectiile personale. Ori de câte ori actionezi cu intentie, tu îti creezi karma. Sunt considerate a fi actiuni: gândurile, emotiile, cuvintele si faptele, dorinta si motivul din spatele fiecarei actiuni. Actele pline de dizarmonie trebuie sa fie aduse într-un echilibru în aceasta viata sau într-o viata viitoare pentru cunoaste o ascensiune a sufletului tau.

3. Legea universala a întelepciunii – întelepciunea încheie ciclul karmic

Daca ai întelepciunea de a-ti învata lectiile prin iubire si întelegere, îti poti atenua suferinta. Din pacate, se pare ca cei mai multi dintre noi învatam cel mai rapid ajutati fiind de suferinta, prin intermediul confruntarii directe cu propriile consecinte ale actiunilor noastre. De exemplu, daca din lacomie profiti de cei din jurul tau si în loc sa întelegi prin iubire ca este gresit sa faci acest lucru, vei ajungs sa traiesti aceeasi experienta, adica cei din jurul tau vor profita de tine, fie în viata aceasta, fie într-o viata viitoare.

4. Legea milosteniei

Experienta karmica poate fi una plina de suferinta, sau poate fi una plina de mila, har si milostenie. Cu alte cuvinte, daca le oferi oamenilor iubire, mila, har si milostenie, vei primi aceleasi lucruri in schimb.

5. Legea universala a Evolutiei Sufletesti

Fiecare fiinta cu care stai de vorba împartaseste acelasi obiectiv ca si tine, fie ca realizeaza acest lucru, fie ca nu. Obiectivul fiecaruia dintre noi este acela de a evolua din punct de vedere spiritual. Scopul principal în viata este unul interior, iar cel exterior este unul secundar.

Ridicându-ne deasupra emotiilor bazate pe frica, vom învata cum sa ne exprimam dragostea neconditionata si astfel ne vom dezvolta frecventa vibrationala, iar în consecinta ne vom îndrepta din ce în ce mai aproape de armonie. Chiar si atunci când avem impresia ca nu progresam în calatoria noastra, procesul de dezvoltare continua. Învatam prin intermediul actelor noastre lipsite de armonie, iar învataturile pot fi foarte usor observate în esecurile si în greselile noastre. Aceasta este Legea universala a Evolutiei Sufletesti.

6. Legea univesala a unui Bodhisattva

Bodhisattva este un termen de origine sanscrita, comun acceptat în zilele noastre de catre cei mai multi dintre adeptii metafizicii. Acest terme reprezinta o persoana care a depasit nevoia de a se reîncarna pe Pamânt, dar care alege sa fac acest lucru pentru a-i ajuta pe ceilalti sa atinga iluminarea spirituala. Un bodhisattva stie ca nu o sa fie niciodata cu adevarat liber decât în momentul în care toate fiintele umane cunosc acea libertate.

7. Legea universala a vibratiei

Întregul univers se supune unei singure legi si acea este legea potrivit careia totul în acest Univers este energie. Atunci când Einstein a descoperit ca “materia este energie”, acesta a deschis usa catre un nou tarâm al stiintei si al metafizicii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca energia este eterna, adica nu poate muri, se poate doar transforma si prin natura sa, energia se afla într-o continua miscare, nu poate ramâne fixata int-un anumit loc o perioada îndelungata de timp. Tu esti energie. Pielea ta, cu toate ca pare a fi materie solida, este de fapt compusa dintr-un trilion de celule care vibreaza la o anumita frecventa specifica; o frecventa ce ai câstigat-o în vietile trecute, aceasta fiind o consecinta a faptelor tale. Pentru a-ti mari frecventa vibrationala pâna la cel mai înalt nivel este necesar sa traiesti o viata în armonie cu legile universale.

8. Legea universala a liberului arbitru

Aceasta lege opereaza în trei moduri fundamentale:

  • 1. Desi multe dintre evenimentele vietii tale sunt predestinate Astrologic, vei avea întotdeauna capacitatea de a atenua impactul evenimentelor sau de a le evita complet. Acestasta lege se rezuma la modul în care îti traiesti viata. Daca esti plin de mila, de dragoste si de compasiune fata de ceilalti, experientele dizarmonioase din viata ta vor fi reduse aproape complet.
  • 2. Cu cât te întâlnesti mai des cu Marele Maestru al Universului – Constiinta – si cu cât îti vei dezvolta mai mult un detasament constient, cu atât vei fi mai putin afectat de evenimentele neplacute din viata ta. Un adevarat întelept se bucura de toata caldura si bucuria pe care viata o are de oferit, dar se detaseaza de negativitate si-i permite acesteia sa treaca pe lânga el, fara sa-l afecteze.
  • 3. Dispui tot timpul de liberul arbitru, în orice siuatie. În cazul în care raspunzi situatiilor dificile cu emotii pozitive, compasiune si integritate, cu siguranta ti-ai învatat o mare parte din lectiile karmice si nu vei mai trai aceste experiente în viitor.

9. Legea unitatii

Fiecare suflet se afla într-o foarte strânsa legatura cu inconstientul colectiv, adânc înradacinat în Sinele Superior. Prin dezvoltarea nivelului vibrational al unei persoane, întregul colectiv experimenteaza o dezvoltare a aceluiasi nivel. Atunci când nu ne aflam în armonie cu viata, întregul colectiv experimenteaza o scadere a acestui nivel vibrational. Pentru ca exista aceasta unitate, tot ceea ce spunem, tot ceea ce facem, i-l va afecta pe un alt suflet într-o masura mai mare sau mai mica.

10. Legea universala a Manifestarii

Tu ai manistat prin intermediul gândurilor si ideilor tale fiecare lucru din viata ta. Ideile si experientele creaza credinte, iar acestea la rândul lor îti creaza realitatea. În cazul în care nu esti fericit cu privire la realitatea curenta este necesar sa-ti schimbi convingerile si comportamentul. Convingerile pot fi schimbate de îndata ce întelegi ca nu sunt de partea ta. Puterea creativa nelimitata a mintii tale, prin daruire, prin sensibilizare si prin formare, se poate ridica deasupra legilor karmice. Prin intermediul legilor fizice si spirituale, poti manifesta orice realitate pe care doresti sa o experimentezi. În ceea ce priveste schimbarea comportamentului tau, este necesar sa decizi care este acel comportament dizarmonios pe care doresti sa-l elimini.

11. Legea universala a detasamentului consient

Invataturile lui Buddha au descris cel mai bine aceasta lege “rezistenta fata de ceea ce este –momentul prezent – asta este ceea ce-ti provoaca suferinta.”, iar prin suferinta se refera la toate aspectele vietii tale care nu functioneaza asa cum îti doresti: relatii, pierderea celor dragi, singuratate, boala, accidente, vinovatie, dificultati financiare, dorinte neîmplinite, si asa mai departe.

Atunci când accepti ceea ce este, când accepti realitatea curenta a vietii tale si nu te afli în opozitie cu aceasta rezistenta se dizolva. Schimba tot ceea ce poti schimba, dar da dovada de întelepciune si accepta situatiile pe care nu le poti schimba, accepta-le asa cum sunt. Din interiorul acestei acceptari, apare detasamentul.

12. Legea universala a recunostintei

Din perspectiva legii karmice si a legii unitatii, cu cât o sa oferi mai mult, cu atât o sa primesti mai mult. Cu cât o sa-i ajuti pe ceilalti mai mult, cu atât te ajuti pe tine însuti. Puterea acestei legi functioneaza în fiecare moment al vietii tale.

13. Legea universala a Prieteniei

Atunci când doua sau mai multe persoane se afla împreuna pentru îndeplinirea unui scop comun, aceste persoane împartasesc o frecventa vibrationala similara, iar energia care se îndreapta catre atingerea acelui scop este mult mai puternica.

14. Legea universala a rezistentei

Ceea ce rezisti, atragi catre tine si influenta acelor situatii sau a acelor experiente negative îsi vor perpetua influenta asupra vietii tale. Rezistenta este frica, asa ca, din punct de vedere karmic este necesara gasirea unei rezolvari. Legea universala a rezistentei se asigura ca te vei confrunta cu frica în viata ta pâna în momentul în care, obligat fiind, cu ajutorul legii detasamentului constient te vei vei elibera de ea.

15. Legea universala a atractiei

“Energia urmeaza atentia.” – aceste este principiul de baza al acestei legi universale. În cazul în care esti o persoana care gândeste negativ în majoritatea timpului, vei atrage catre tine experiente pline de negativitate. În cazul în care esti o persoana plina de dragoste, vei atrage si vei trai experienta dragostei. Deci, în cazul în care îti doresti pace si armonie în viata ta, este necesar sa fii o persoana armonioasa.

16. Legea universala a reflectiei

Aceasta lege spune ca trasaturile pe care le recunosti în cei din jurul tau exista si în tine, atât cele negative, cât si cele pozitive.

17. Legea universala a iubirii neconditionate

Rezultatul iubirii neconditionate este armonia. Iubirea neconditionata nu este acelasi lucru cu iubirea romantica. Iubirea neconditionata presupune acceptarea celorlalti asa cum sunt, fara sa-i judeci si fara sa astepti ceva de la ei. Aceasta dragoste presupune ca nu vei încerca niciodata sa-i schimbi pe ceilalti, ci doar pe tine însuti.

18. Legea universala a afinitatilor magnetice

Prin alegerea pe care ai facut-o în legatura cu locul si momentul nasterii tale, ai determinat aparitia unui anumit curs ale evenimentelor în viata ta. Fiecare dintre noi, înainte de a ne naste, am luat decizia cu privire la viata pe care urmeaza sa o traim.

19. Legea univesala a abundentei

În interiorul fiintei tale dispui de tot ceea ce este necesar pentru a-ti face din viata aceasta un paradis, asta în cazul în care alegi sa acccepti drepturile care ti-au fost oferite la nastere. Traim într-un Univers plin de abundenta, desi majoritatea oamenilor de pe Pamânt nu par sa observe acest lucru.

20. Legea universala a Ordinului Divin

În cazul în care cauti sa întelegi aceasta lege universala, studiaza echilibrul pe care-l pot întâlni în natura, pentru ca functioneaza în acelasi mod. În natura, totul se afla într-o armonie perfecta. Am putea spune ca totul este exact asa cum ar trebui sa fie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!