Fiecare dintre noi își trăiește viața fără să știe măcar care este rolul cel mai important pe care îl joacă ficatul în mecanismul organismului. Acest organ liniștit nu doare niciodată, ci doar încearcă din toate puterile să protejeze întregul organism de orice amenințări: toxine, viruși, bacterii, metale grele și acțiunea distructivă a diverșilor hormoni de stres, care în doze atât de mari sunt secretate de glandele suprarenale, când suntem îngrijorați, supărați pe cineva sau enervați de ceva.
Puțini oameni știu că ficatul nostru în timpul șocurilor nervoase puternice, ca un burete, absoarbe toată adrenalina pentru a menține stabilitatea homeostaziei în organism. În timp, resursele sale pot fi, de asemenea, epuizate, ceea ce duce adesea la apariția diferitelor boli în alte organe.
De aceea este atât de important să oferi ficatului tău acele produse care efectiv „revitalizează” toate celulele sale și ajută la eliminarea toxinelor acumulate.
În acest articol, veți afla despre trei alimente care ajută la protejarea celulelor hepatice de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și, de asemenea, întăresc hepatocitele și membranele celulare.
Rodie
Rodia conține boabe uimitoare pline de compuși fenolici, sau mai simplu antioxidanți, care previn rapid stresul oxidativ din organism. Cu toate acestea, o componentă numită punicalagin este cu adevărat unică.
Scade nivelul colesterolului, stimulează producția de enzime în ficat pentru a descompune grăsimile și inhibă formarea plăcii de pe pereții vasculari.
Punicalagina se găsește în sucul și coaja de rodie, dar trebuie să fii atent la coaja de rodie, deoarece alcaloizii în cantități mari pot avea un efect toxic asupra organismului.
Rodiile sunt foarte sănătoase pentru ficat.
Pentru a obține toate beneficiile unei rodii, este suficient să bei cincizeci de mililitri de suc de rodie pe zi. Nu creșteți această cantitate, deoarece acizii organici pot provoca gastrită și creșterea acidității stomacului.
1. Activează hormonii
Uleiurile conținute de semințele de rodie, restabilesc perfect echilibrul hormonal din organism. De aceea, se recomanda consumul de semințe de rodie, mai ales in caz de menstruație dureroasa, dureri de cap sau menopauza.
2. Insulină naturală
Fructul de rodie este unul dintre puținele dulciuri care nu sunt doar acceptabile, ci și benefice pentru diabetici. Consumul a doar o jumătate de linguriță de suc de rodie de 4 ori pe zi înainte de mese poate reduce semnificativ glicemia.
3. Crește hemoglobina
Rodia este cunoscută de mult timp ca cel mai bun remediu pentru anemie. Pentru persoanele care suferă de anemie, este suficient să consume suc diluat de rodie, câte jumătate de pahar de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă timp de 2 luni.
4. Dezinfectează gura și gâtul
În cazul durerilor în gât, faringită și, de asemenea, stomatită, este bine să clătiți gâtul și cavitatea bucală cu ceai de coajă de rodie sau suc de rodie. Taninurile ameliorează durerea, iar acizii organici distrug infecția.
5. Reduce tensiunea arterială
Semințele de rodie sunt o adevărată descoperire pentru hipertensivi, deoarece scad foarte ușor tensiunea arterială, fără a avea efecte secundare asupra organismului. Iar membranele fructelor de rodie, uscate și adăugate la ceai, vor ajuta la calmarea sistemului nervos, reducerea anxietății, un somn liniștit noaptea.
6. Cosmetic excelent
O mască din coajă de rodie ușor prăjită, zdrobită, cu unt sau ulei de măsline, este un remediu excelent pentru cei care au pielea grasă, acnee sau erupții purulente.
7. Ameliorează inflamația
Decoctul de scoarță de rodie este foarte benefic în diferite boli inflamatorii (rinichi, ficat, urechi și ochi, articulații, organe ginecologice). Pentru a-l pregăti, puneți 2 lingurițe de coajă tocată într-o 1 cană de apă fierbinte, apoi să fierbeți într-o baie de apă timp de 30 de minute apoi când s-a răcit strecurați ceaiul. Luați câte 3 lingurițe de 2-3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de a mânca.
Rodia este unul dintre cele mai utile fructe de pe Pământ. Este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Mențiuni despre el se găsesc chiar și în Biblie.
Semințe de struguri
Astăzi, în întreaga lume sunt produși aditivi biologic activi pe bază de extract de semințe de struguri. Din păcate, acest produs valoros este adesea aruncat după ce strugurele este mâncat sau a fost făcut suc.
Semințele de struguri pot fi măcinate într-o râșniță de cafea în loc să cumpărați suplimente scumpe sub formă de capsule.
Semințele de struguri conțin cei mai puternici antioxidanți de pe planetă – proantocianidine , care au proprietăți antiinflamatorii, antica n cer igen și nefro-hepatoprotectoare foarte puternice. Au existat multe studii care au confirmat efectele benefice ale extractului de semințe de struguri asupra ficatului și creierului.
1. Îmbunătățesc starea pielii
Semințele de struguri conțin colagen și vă ajută să aveți o piele sănătoasă, prevenind apariția ridurilor și a petelor pigmentare. Sunt un remediu excelent pentru acnee. Acestea fac pielea mai elastică și mai rezistentă, reducând ridurile faciale și vergeturile .
2. Sunt o sursă de antioxidanți puternici
Semințele de struguri conțin o cantitate imensă de tocoferol, care este un antioxidant puternic necesar organismului.
3. Îmbunătățesc vederea
Semințele de struguri sunt bogate în vitamina E, care întărește vederea și previne defectele de vedere cauzate de diabet.
4. Curăță sângele și îmbunătățesc circulația sângelui
Semințele de struguri întăresc vasele de sânge. Acestea curăță sângele de substanțe nocive și sunt benefice în special persoanelor care suferă de boli cardiovasculare.
Semințele de struguri curăță intestinele și tratează, de asemenea, infecțiile tractului urinar, colita, gastrita, sinuzita și problemele pielii, cum ar fi dermatita.
5. Previn căderea parului
Semințele de struguri îmbunătățesc circulația sângelui în scalp, ceea ce previne căderea părului. Acestea îi întăresc rădăcinile, promovând sănătatea și frumusețea părului.
6. Conțin hormoni naturali
Semințele de struguri conțin hormoni naturali care reduc simptomele menopauzei. Această proprietate va fi cu siguranță apreciată de femei.
Semințele de struguri uscate pot fi înlocui cu succes suplimentele alimentare. Se poate consuma foarte ușor, o lingură de semințe se macină într-o râșniță de cafea. În timpul meselor, puteți adăuga o linguriță la cereale, salate, iaurturi. Gustul este puțin acrișor, dar nu respingător, mai degrabă chiar plăcut.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.