17 sfaturi de viata de la psihologi potrivite pentru orice moment al vietii

17 sfaturi de viata de la psihologi potrivite pentru orice moment al vietii

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Cea mai mare parte a fericirii sau mizeriei noastre depinde de dispoziția noastra si nu de circumstante.” – Martha Washington

Poti imbunatati rezultatul oricarei situatii sociale. Foloseste unul din aceste sfaturi de viata minunate gasite pe Reddit.

1. Cand intalnesti pentru prima data anumite persoane, incearca sa observi culoarea ochilor si sa le zambesti. Poti face acest lucru pentru o secunda sau doua si vei reusi sa le convingi sa aiba incredere in tine.

2. Fii atenta la picioarele oamenilor. Daca te apropii de doua persoane aflate in mijlocul unei conversatii si ele isi intorc doar torsul si nu si picioarele, inseamna ca nu vor sa fii inclusa in conversatie. In mod similar, daca te afli intr-o conversatie cu un coleg care crezi ca iti acorda atentie si torsul este indreptat catre tine, insa picioarele sunt intr-o alta directie, inseamna ca acesta isi doreste ca aceasta conversatie sa se incheie.

3. Oamenii sunt de acord sa faca ceva pentru tine daca le ceri mai intai sa faca ceva mai simplu (angajamentul treptat ii face pe oameni sa creada ca ii placi).

4. Alternativ, le ceri o sarcina nerezonabila si ei vor spune nou. Asadar, atunci cand ar trebui sa ceri o sarcina mai rezonabila si, cel mai probabil, va fi de acord.

5. Daca rogi pe cineva sa iti faca un mic favor si acesta iti raspunde doar partial, iti recomand sa astepti. Daca ramai tacuta si pastrezi contactul vizual, va continua sa vorbeasca.

6. Mesteca guma cand esti intr-o situatie dificila si esti stresata. Creierul gandeste ca daca ai fi in pericol, nu ai putea manca. Asa reusesti sa te calmezi.

7. Evita traficul aglomerat pe trotuar, uitandu-te in directia in care vrei sa mergi. Privirea ta arata unde mergi, iar oamenii se vor deplasa din calea ta si vor crea un gol pentru a te evita.

8. Cand inveti ceva nou, incearca sa ii explici unui prieten pas cu pas. Lasa-l sa iti puna intrebari. Asa vei reusi sa inveti si sa intelegi mult mai repede.

9. Oamenii nu isi vor aminti ce ai spus, ci cum i-ai facut sa se simta.

10. Schimba-ti starea de spirit inainte de un interviu sau o intalnire importanta. Spune-ti “Ii cunosc pe acesti oameni de zeci de ani. Suntem prieteni de o viata. Abia astept sa ii vad.” In timpul sedintei, incearca sa ai o pozitie lejera a corpului, cu umerii in spate si zambeste. Poate ca suna cliseic, dar esti responsabila de starea ta psihologica si puterea de sugestie este puternica.

11. Daca esti fericita si nerabdatoare sa intalnesti alte persoane, si acestea vor reactiona la fel cand va veti vedea. Poate ca nu se va intampla prima data, insa cu siguranta se va intampla la urmatoarea intalnire.

12. Daca o persoana este furioasa pe tine, tu ramai calma. Asta poate ca o va face chiar si mai nervoasa, insa apoi se va simti rusinata de reactia avuta.

13. Daca atunci cand dai mana cu cineva ai mana calda, vei deveni imediat o persoana prietenoasa.

14. Cheia pentru a avea incredere in tine este sa intri intr-o camera si sa presupui ca toata lumea deja te place.

15. Efectele fizice ale stresului reflecta in mod identic efectele fizice ale curajului. Asadar, cand simti stresul, transforma-l imediat: corpul tau se pregateste pentru ceva curajos, nu simte stres.

16. Vorbeste despre persoanele pe care tocmai le-ai cunoscut folosind numele lor. Acestea vor aprecia ca faci referire la ele si vor crea imediat un sentiment de incredere si prietenie.

17. Daca zambesti timp de cateva secunde, te vei simti mai fericita.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!