16 semne că ești o persoană introvertită

16 semne că ești o persoană introvertită

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in CuriozitățiDezvoltare PersonalaLifeStylePersonalitatePsihologie

Dacă ești un introvertit, atunci…

1. Nu răspunzi imediat la mesaje

Nu pentru că ești rău și arogant, ci pentru că trebuie să analizezi totul bine ca să răspunzi concis. Sau nu. În orice caz, răspunzi mai târziu. Apoi uiți și din nou cauți scuze stupide pentru faptul că ai răspuns la mesaj după trei luni.

2. Trăiești online

Interacțiunea în viața reală consumă prea multă energie pe care o poți folosi pentru lucruri mai importante. Mulțumim internetului că ne-a oferit viața la distanță.

3. Eviți conversațiile cu oameni aleatori și cunoștințe noi

Poate că pare ciudat, dar nu, pur și simplu îți place să plimbi singur. Fără martori, fără conversații. Poate tocmai de aceea ți-ai luat al doilea câine, ca să nu comunici cu alți proprietari de câini.

4. Nu răspunzi la apeluri de la numere necunoscute, și nici de la cele cunoscute

De ce să suni, când există rețele sociale, mesagerie, SMS-uri, poștă sau chiar mesajul pus într-o sticlă, în cele din urmă!

5. Te simți inconfortabil în locurile aglomerate

Plajele, sălile de sport, zonele de alimentație – nu sunt pentru tine. Apreciezi spațiul personal și te simți inconfortabil când concentrația de oameni depășește 1 la 100 de metri.

6. Rezolvi toate problemele tale în scris

Toate problemele, chiar și cele de la serviciu. Urăști apelurile telefonice, iar mesajele vocale te enervează la culme. Ce fel de inimă rece trebuie să ai pentru a trimite mesaje vocale sau a suna?

7. Nu deschizi ușa atunci când sună cineva

Dacă i-ai chemat pe oaspeți, ai fi reținut, dar așa… nu i-ai chemat! Să meargă în altă parte!

8. Preferi să îți sărbătorești ziua de naștere singur

Pentru ce toate acele evenimente, felicitări, petreceri, când poți să stai pur și simplu și să mănânci tort. Singur. Fără să împarți cu nimeni.

9. Pe stradă te prefaci că nu vezi pe nimeni

De ce nu pot toți să se poarte așa? Dacă mergeți la o distanță de 5 metri unul de celălalt, de ce să nu vă separați? De ce acești oameni stranii te atacă cu conversații? Ce treabă au cu treburile mele?

10. Nu vorbești mult cu cunoscuții pe stradă, răspunzi cât mai concis

Poate că se va dezvolta o conversație, ceea ce nu-ți place. Iar asta e în regulă. Nu e vina ta că alți oameni sunt atât de comunicativi. Și cu siguranță nu e vina ta că încerci să scapi cât mai repede de aceste conversații.

11. Nu ieși din casă dacă e vecinul la ușă

Și aștepți… Aștepți ca el să închidă ușa și să plece, pentru a evita privirile și întrebările incomode.

12. Inventezi scuze ca să nu ieși cu prietenii în oraș sau în club

Da, ești foarte ocupat, dar ei nu înțeleg asta. De ce să te distrezi când poți să vezi cum se distrează alții? Acasă, sub pătură, în compania pisicii calde. Cine a inventat într-adevăr aceste adunări? Nu e clar. Deci, scuze, dar sunt foarte ocupat în weekend.

13. Te simți inconfortabil la evenimentele de familie

Nunțile, zilele de naștere și înmormântările, nu sunt pentru tine, dar rudele se supără. În general, nu ai vrea să te duci nici măcar la propria ta înmormântare, dar nu poți evita asta. Așa că, zâmbește și salută-i.

14. Te bucuri când un prieten anulează întâlnirea

Oricum te-ai simți față de el, interacțiunea în viața reală te epuizează. Te prefaci că ești dezamăgit, dar în adâncul sufletului te bucuri, sări în sus și țipi ca o fetiță. Ești un prieten bun, așa că te blamezi pentru asta.

15. Urăști consilierii din magazine

Mulțumesc, mă descurc singur. Chiar dacă nu înțeleg absolut nimic despre asta. Va fi un motiv să învăț, numai să nu vorbesc și să nu interacționez cu alți oameni.

16. Dacă sunt străini în apartamentul tău, intri în modul ninja

Ai vizitatori? Soțul sau soția se distrează cu prietenii/ele în bucătărie, iar tu trebuie să mergi la toaletă? Știi cum să fii cât mai neobservat, modul stealth, stil ninja! Ești un maestru în a te face neobservat, faci orice numai să nu interacționezi cu străinii.

Dacă te-ai recunoscut, felicitări! Ești un introvertit! Dacă mai ai ceva de adăugat, bine ai venit în comentarii!

P.S. Pentru cei care vor să dea lecții de inteligență socială – nu, nu este vorba despre fobie socială.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!